Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Μανώλης Μιχάλας

O δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ Παναγιώτης Κανακάκης και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κίνησης Μανώλης Μιχάλας στο προεδρείο της συνέλευσης της Κίνησης

Σε Δημοτική Κίνηση, μετεξελίχθηκε ο εκλογικός συνδυασμός ΑΝΑΣΑ με απόφαση της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9/10  στο στέκι της Γρηγορίου 5ου 20 στη Νέα Ερυθραία.
Στη Γ.Σ. συμμετείχαν περισσότερα από πενήντα φίλοι της ΑΝΑΣΑ οι οποίοι συνέβαλλαν στην τελική διαμόρφωση και έγκριση του ιδρυτικού κειμένου καθώς και του κανονισμού λειτουργίας της Κίνησης.
Η Γενική Συνέλευση της κίνησης εξέλεξε πενταμελές διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τον Μανώλη Μιχάλα πρόεδρο, Δημοσθένη Αντωνόπουλο, Χρήστο Δημακόπουλο, Παρασκευά Ποθητό και Λία Καυγαλάκη, μέλη
Στη συνέλευση ο δημοτικής σύμβουλος Παναγιώτης  Κανακάκης ενημερώνοντας τα μέλη για τις ως τώρα προσπάθειες των εκπροσώπων της «ΑΝΑΣΑ» στο δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές ενότητες του δήμου Κηφισιάς ανέφερε ότι «πριν από ένα χρόνο φτιάξαμε την δημοτική μας παράταξη, την Ανάσα, και λάβαμε μέρος στις δημοτικές εκλογές, πολλοί μας κατηγόρησαν ότι δεν έπρεπε να ασχοληθούμε με αυτά τα δυο μεγάλα θέματα που απασχολούσαν την ελληνική κοινωνία και ότι θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα τοπικά προβλήματα. Σήμερα ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι η επιλογή μας ήταν απόλυτα σωστή, αφού οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν με το μνημόνιο αφορούσαν όλους τους τομείς και δομές του ελληνικού κράτους με κυρίους στόχους τις μεγάλες οικονομικές περικοπές και την δημιουργία μεγάλων, απρόσωπων και μη αντιπροσωπευτικών θεσμών».
Για την νέα κίνηση σημείωσε ότι «σήμερα κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα, το οποίο είναι αναγκαίο, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε δημοκρατικά και αποτελεσματικά τον τρόπο δουλείας μας.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την διαδικασία. Για να γίνουμε πειστικοί στους κάτοικους και δημότες της πόλης μας πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να αναδεικνύουμε, να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε τα προβλήματα τους. Μόνο με την δουλεία μας θα αποδείξουμε στους συμπολίτες μας ότι αξίζει να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια».
Στην ιδρυτική διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Συνέλευση  αναφέρεται ότι «Η κίνηση συγκροτείται ως αυτόνομη συλλογικότητα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριων ανθρώπων στη βάση τριών αρχών.
1.Το όραμά μας είναι μια πόλη όπου την πρώτη θέση θα την έχει ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του.
2. Προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση και η προστασία του περιβάλλοντος.
3.Το συλλογικό συμφέρον είναι πάντα πάνω από το ατομικό.
Οι άνθρωποι που θα συναντηθούμε σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είτε ανήκουμε σε κόμματα και οργανώσεις, είτε όχι, προσερχόμαστε με γνώμονα την ευθύνη της προσωπικής μας επιλογής και συμμετέχουμε ενεργά και ισότιμα στις αποφάσεις.
Στην κίνηση μπορούν να γίνουν μέλη όσοι είναι κάτοικοι του νέου Δήμου Κηφισιάς, είναι πάνω από 16 χρονών και συμφωνούν με τις αρχές και το πρόγραμμά της. Όλες οι διαδικασίες της  κίνησης  είναι δημόσιες και ανοιχτές να τις παρακολουθήσουν και να λάβουν το λόγο ακόμα και όσοι πολίτες δεν είναι μέλη της.
Επιδίωξη της κίνησης είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση συλλογικής συνείδησης και τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα εκφράσει την απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή στη  σημερινή κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.