Πρόσφατα γιορτάστηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δύο γεγονότα:
Η αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη και τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ.
Θέλω να σταθώ και στα δύο αυτά σημεία.
Ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν αυτός, που παρά την συμβουλή του Στάλιν, ότι λόγω της συμφωνίας της Γιάλτας, η Ελλάδα ανήκε στην δύση και συνεπώς δεν μπορούσε να βοηθήσει τον ένοπλο αγώνα του ΚΚΕ για την βίαιη κατάληψη της εξουσίας, ρισκάρισε τον εμφύλιο με τα γνωστά αποτελέσματα.
Έτσι η Ελλάδα, καίτοι ανήκε στους νικητάς του πολέμου, λόγω του εμφυλίου δεν μπόρεσε να εισπράξει την αμοιβή της από τις νίκες των συμμάχων.
Πλην αυτού, ο Ζαχαριάδης με την αποχή των κομμουνιστών από τις βουλευτικές εκλογές του 1946 που επέβαλε, χώρισε τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και κομμουνιστές και με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αντίθετα οι Ιταλοί Κομμουνιστές διεκδίκησαν σημαντική μερίδα στην ιταλική βουλή, χωρίς εμφύλιους, αιματοχυσίες και καταστροφές.
Την προσωπικότητα του Ζαχαριάδη, που βαρύνεται με τέτοια σφάλματα, που τόσο κόστισαν στην πατρίδα μας, ήρθε σήμερα το ΚΚΕ να αποκαταστήσει, παρ’ ότι στο παρελθόν τον είχε καθαιρέσει.
Έρχομαι τώρα στο ΕΑΜ, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, που ξεκίνησε σαν απελευθερωτική οργάνωση, πολεμώντας τους κατακτητές, για την καταλήξει σε όργανο της βίαιης κατάληψης της εξουσίας.
Σήμερα μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όπου το κομμουνιστικό σύστημα αποκαλύφθηκε ως άκρως αντιδημοκρατικό, με τους δορυφόρους της Σοβιετίας να σπεύδουν να τρυπώσουν στο Ν ΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ρώσοι στρατιώτες να βάζουν στα καπέλα τους τον δικέφαλο αετό και την κορώνα του τσάρου, έρχεται το ΚΚΕ και θυμίζει τις αποτυχίες του, που τόσο κόστισαν στους Έλληνες και να τιμήσει τον τραγικό αρχηγό και την οργάνωση του.
Οι ψύχραιμοι Έλληνες, που δεν μπλέχτηκαν στα γρανάζια των τραγικών αυτών γεγονότων, δοξάζουν τον θεό για την έκβαση του εμφύλιου, που αλλιώς οι κόρες και οι αδελφές μας θα κατέληγαν υπηρέτριες στις χώρες των «λαοπρόβλητων» καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης.
Τώρα που η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές, ας αγνοήσουμε τις κραυγές, που προτείνουν ανυπακοή και επανάσταση και ας ριχτούμε στη δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.