Ανήγγειλε τη δημαρχιακή της υποψηφιότητα με αιχμές κατά Χιωτάκη


Με το σύνθημα «πάμε όλοι μαζί», η Χριστίνα Κοσμά ανήγγειλε τη δημαρχιακή της υποψηφιότητα για τον Δήμο Κηφισιάς, που όπως τόνισε θα είναι υπερκομματική, αλλά και την «Πρωτοβουλία Πολιτών», καλώντας τα κόμματα και τις ενεργές κινήσεις πολιτών από τους τρεις σημερινούς δήμους, να τη στηρίξουν μακριά «από χρίσματα και άνωθεν εντολές».
Από το Politia Tenis Club την περασμένη Τρίτη 15 Ιουνίου, η κ. Κοσμά, άλλοτε στέλεχος της διοίκησης Χιωτάκη, πραγματοποίησε ευθεία επίθεση στο σημερινό δήμαρχο, τονίζοντας πως οι διαφορές τους είναι πολιτικές. «Εγώ πιστεύω στη σύνθεση κι εκείνος στο διαχωρισμό. Πιστεύει στο ??διαίρει και βασίλευε?? κι εγώ πιστεύω στο ότι όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε και να συνθέσουμε ακόμα και διαφορετικές απόψεις», είπε συγκεκριμένα η κ. Κοσμά. Η ίδια είχε απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και προσωπικές προσκλήσεις σε δημοτικούς συμβούλους και παράγοντες της Νέας Ερυθραίας, αλλά και της Εκάλης. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης Μαρίνα Πετούση, ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Γιώργος Τσούλος και Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, όπως και οι δήμαρχοι Άνοιξης και Κρυονερίου, Γιάννης Νικητόπουλος και Γιάννης Καλαφατέλης.
Η Χριστίνα Κοσμά που εκλέγεται στον Δήμο Κηφισιάς τις τελευταίες τέσσερις τετραετίες και με εμπειρία από διάφορες θέσεις της διοίκησης ως αντιδήμαρχος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος δημοτικών επιχειρήσεων, δήλωσε  πως «από την πρώτη στιγμή καλωσόρισα τον ??Καλλικράτη??, γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να συνθέτουμε πλέον και όχι να διαχωριζόμαστε». Η ίδια χαρακτήρισε την υποψηφιότητά της ως «όχημα έκφρασης της αντίδρασης των κατοίκων και της βούλησής τους να πάρουν τα ηνία και να μπουν επικεφαλής στη ζωή τους», ενώ επέκρινε τα κόμματα και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος «να μας επιβάλλουν χρίσματα, δημάρχους και νομάρχες».
Η υποψήφια δήμαρχος ανέλυσε τις θέσεις της εμπρός σε μια κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, απευθύνοντας κάλεσμα αλληλεγγύης και συνεργασίας σε στελέχη δημοτικών παρατάξεων και κινήσεις ενεργών πολιτών στη βάση «ενός προγράμματος πενταετούς διάρκειας και σχεδιασμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, των κοινωνικών ομάδων και των εκπροσώπων των πολιτών, ώστε να τεθούν προτεραιότητες έργων σε τοπικό, δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η ανάπτυξη συμφωνείται και με τον ιδιωτικό τομέα πάνω στο τραπέζι και όχι κάτω από το τραπέζι, καθαρά και με κανόνες και δεν πρόκειται να γίνει κανένα έργο χωρίς τη γνώμη των χρηστών του», αναφερόμενη σε «περιστασιακές εργολαβίες» σήμερα στον Δήμο Κηφισιάς και τις παρεμβάσεις του στο εμπορικό κέντρο και εκφράζοντας το όραμά της για τη λειτουργία του «ως ανοιχτού Mall».
Η Χριστίνα Κοσμά, τέλος, αναφέρθηκε στη διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών και σημείωσε ότι «βασικός μας στόχος είναι να μειωθούν τα δημοτικά τέλη με εναλλακτικές μορφές διαχείρισης απορριμμάτων και βιώσιμης ανάπτυξης, αξιοποιώντας την πράσινη ανάπτυξη που  επαγγέλλεται σήμερα η κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.