Στις 17 Νοέμβρη ανήμερα της 35ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η διοίκηση Ταμβάκη απαξιώνοντας προκλητικά το γεγονός, συντασσόμενη πλήρως με εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν να επιβάλλουν τη λήθη, αποφάσισε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, να σημειωθεί, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτιικά χρονικά της πόλης μας.
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι πολιτικοί φορείς της πόλης μας αντέδρασαν σ αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης, συνυπογράφοντας καταγγελία την οποία μοίρασαν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προγραμματιστεί στις 18.00 μμ. Ήδη από τις 17.00 μμ. συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που υπέγραφαν την καταγγελία καθώς και κάτοικοι, αναρτώντας μπροστά από την είσοδο της αίθουσας πανό το οποίο έγραφε: «Δήμαρχε Ντροπή δεν γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο την μέρα ΑΥΤΗ».
Από τις 17.35 μμ. η είσοδος ήταν ελεύθερη για όποιον ήθελε να πάρει μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς βέβαια να διαλυθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην συγκέντρωση επικράτησαν τα συνθήματα «Το Πολυτεχνείο Ζει», «Δήμαρχε Ντροπή δεν γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο την μέρα ΑΥΤΗ», και βεβαίως χειροκροτήματα για όλους όσοι με την στάση τους απαξίωσαν τη σημασία της ημέρας.
Φαίνεται ότι η κα Δήμαρχος ενοχλήθηκε που τα χειροκροτήματα ήταν ειρωνικά και που δεν την «έραναν με ροδοπέταλα» κατά την είσοδό της, αφού κανείς δεν την πληροφόρησε ότι κάτι τέτοιο στις διαμαρτυρίες δεν συνηθίζεται.
Αντί λοιπόν να ντραπεί για τον πολιτικό της κατήφορο και να προβληματιστεί η ίδια αλλά και όσοι παρασύρθηκαν από την στάση της, την επόμενη μέρα προέβη σε καταγγελία στον τοπικό τύπο, καταθέτοντας ένα σωρό ανακρίβειες και ασύστολα ψέματα.
Η Δήμαρχος φαίνεται να ταυτίζει την διαμαρτυρία με την ύβρη και όπως λέει η ίδια, «δεν επιτρέπει σε κανέναν να την αμφισβητεί ». Την πληροφορούμε λοιπόν ότι στην Δημοκρατία ο καθένας έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα της αμφισβήτησης ιδιαίτερα απέναντι στην εκάστοτε εξουσία.
Καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η «δημοκρατική ευαισθησία της κας Δημάρχου, αλλά επειδή έχουμε δημοκρατία, θα πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να το συνηθίσει.
Η κα Δήμαρχος προφανώς εκνευρισμένη που κάποιοι τόλμησαν να την αμφισβητήσουν άρχισε να βλέπει φαντάσματα και να κατασκευάζει εχθρούς. Μέχρι και τον δημοσιογράφο που κάλυπτε την συγκέντρωση, δεν δίστασε να τον καταγγείλει σαν υποκινητή της διαμαρτυρίας!!!
Τέλος σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη «Γκεμπελικών μεθοδεύσεων», προκειμένου να σπιλώσει το ήθος των πολιτικών της αντιπάλων, δεν δίστασε διόλου να ισχυρισθεί ψευδέστατα ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Τσαγκάρης και Μουστάκη έφτυσαν τον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Χριστοδούλου!!!
Το διαψεύδω με τον κατηγορηματικότερο τρόπο, τόσο για μένα όσο και για την συνάδελφό μου. Μία τέτοιου είδους ενέργεια δεν θα ταίριαζε με την αγωγή μου και ασφαλώς ούτε με την πολιτική μου κουλτούρα.
Το διέψευσα αμέσως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην αντίθετη περίπτωση ο κ. Χριστοδούλου δεν τόλμησε να το επιβεβαιώσει, όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του ζήτησα να πει αν η καταγγελία της Δημάρχου αληθεύει. Αντ αυτού άρχισε να απαντά με μισόλογα «ότι υπήρχε όχλος οπαδών μου που φώναζε και έβριζε , ότι μέσα σ αυτόν δεν μπορούσε να διακρίνει .» και άλλα διάφορα. Η δε κα Δήμαρχος περιορίστηκε να πει ότι «έτσι την πληροφόρησαν» !!!
Στις πολιτικές προκλήσεις και αντιπαραθέσεις απαντώ πάντα πολιτικά. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση πρόκειται για συκοφαντία χειρίστου είδους εναντίον εμού και της συναδέλφου μου.
Απαιτώ άμεσα από την Δήμαρχο να ανακαλέσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως και από τον κ. Χριστοδούλου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια και την τιμή μου με κάθε νόμιμο τρόπο.
Στον τόπο μας ο Γκεμπελισμός δεν πρέπει να βρει θέση και πραγματικά θα ήταν θλιβερό ο Δήμος μας να διοικείται από συκοφάντες και δειλούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.