Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

Ένα μήνα μετά τους  πανηγυρισμούς  της κυβέρνησης και τα κολακευτικά σχόλια (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη και Φώτη) για την γενναιοδωρία των Ευρωπαίων συνεταίρων μας σχετικά με τις “διευκολύνσεις”  για το χρέος, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής διαπίστωσε ήδη το Βατερλώ σε όλα τα οικονομικά μεγέθη και  τις προβλέψεις Τρόικας και κυβέρνησης. Οι λογιστικές αλχημείες για την εξόφληση του χρέους, που μόνο στόχο έχουν το ξεζούμισμα του λαού και την κατάργηση όχι μόνο κάθε ίχνους κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, αλλά και της ίδια της δημοκρατίας, προσπάθησαν να μας μπερδέψουν. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, σας παρουσιάζει παρακάτω την πραγματική αριθμητική της εξουσίας. Ξανά λοιπόν στα θρανία:

Αφαίρεση, η πράξη του πιο καλού του μαθητή

 • 1.056 σχολεία λιγότερα σας έχουμε φέτος (κοντά σας στα Βόρεια κλείσαμε το Γυμνάσιο της Εκάλης). Γιατί σας καλομάθαμε. Δεν έχετε ακούσει ιστορίες από τον παππού σας για τάξεις 40 ατόμων, για δεκάδες χιλιόμετρα για να πας στο σχολείο (τότε δεν υπήρχαν βέβαια λεωφορεία, αλλά μήπως υπάρχουν τώρα οδηγοί να τα κινήσουν;)
 • Αλλά και με 12.900 εκπαιδευτικούς λιγότερους, αν δεν σας αρέσει, ας πάτε σε ιδιωτικό για καλύτερα, λεφτά υπάρχουν. Και χωρίς βιβλία φυσικά, τυπώστε τα απο DVD.
 • Με 26 λεωφορειακές γραμμές στην Αθήνα λιγότερες (τώρα και στην περιοχή σας). Γιατί ο ένας στους 5 από σας που εργαζόταν δε χρειάζεται πια να πάει στη δουλειά, κατόπιν ενεργειών μας βεβαίως. Οι άλλοι ας πάρουν ταξί, θα είναι αμέτρητα.
 • Χωρίς πλέον ΕΤ1 και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (αλλά και χωρίς μείωση του σχετικού ανταποδοτικού τέλους που σας χρεώνουμε μέσω ΔΕΗ). Γιατί η διαφημιστική πίτα μικραίνει και το κομμάτι της ΕΤ1 πρέπει να πάει στους καναλάρχες μας, για να συνεχίσουν να μας λιβανίζουν.
 • Χωρίς (προσεχώς;) Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), γιατί ξεπουλάμε τον ορυκτό πλούτο και δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί που να ξέρουν και να μπορούν να αντιδράσουν. Άλλωστε, έρευνα στις μέρες μας;
 • Χωρίς άλλους 9 φορείς του δημοσίου που παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες και αναπτυξιακά εργαλεία π.χ. ΕΘΙΑΓΕ (έρευνα για αγροτική και περιβαλλοντική ανάπτυξη),  ΟΣΚ (σχολική στέγη), ΟΠΕΓΕΠ (πιστοποίηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων) κ.α. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγώνια: Μεταφέρουμε στους χρήστες το κόστος των υπηρεσιών τους και δίνουμε στην αγορά τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους. Τώρα αν περισσέψουν και 7000 εργαζόμενοι, ας πάνε στην εργασιακή εφεδρεία (ωραία η ορολογία για τις απολύσεις; Αξιοκρατικές και με ΑΣΕΠ – πάντα).
 • Χωρίς Δημόσιο Πανεπιστήμιο, γιατί το δώσαμε κι αυτό να διοικείται από «εξωτερικά μέλη», δικούς μας βεβαίως, για να βάζουν τις σχολές και τους φοιτητές τους να εξυπηρετούν τους φίλους μας «επιχειρηματίες».
 • Αλλά και χωρίς Πανεπιστημιακό Άσυλο, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες και τα τανκς του Πάγκαλου πρέπει να έχουν ελεύθερο το πεδίο, όπως τότε, τα άλλα.
 • Με μείον 11.058 οργανικές κλίνες στα νοσοκομεία (από 46.873 σε 35.815), και δραστική μείωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), γιατί πάει πολύ να πληρώνουμε εμείς για να γίνετε καλά εσείς, που μας φτύνετε. Να δώσουμε και άλλα 556 κρεβάτια («ειδικές θέσεις» τις είπαμε), ξέρετε, αυτά που πληρώνετε εσείς, στους άλλους μας φίλους, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, που τόσο μας, συγνώμη, σας συμπονούν.
 • Χωρίς συλλογικές συμβάσεις, γιατί ο καθένας σας είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, ατομικές συμβάσεις λοιπόν. Και χωρίς συνδικάτα, γιατί οι τριτοβάθμιες ηγεσίες τους σας κορόιδευαν, τις νομίζατε άλλωστε για δικές σας, δικές μας ήταν ηλίθιοι. Μόνο εργοδοτικά σωματεία από δω και πέρα, τα προχωράμε σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Χωρίς πορτοφόλι, σε άλλους το πήρε η ανεργία, σε άλλους η εφορία και η εργοδοσία.
 • Χωρίς μαγαζιά, γιατί η πλειοψηφία τους τώρα «Διατίθεται». Ευκαιρία για τους άλλους μας φίλους, των αλυσίδων.

Αλλά και η πρόσθεση  καλά κρατεί

 • 10% στο ΦΠΑ της εστίασης, γιατί ό,τι φάγατε, φάγατε. Όχι πια μαζί. Τώρα θα τρώμε μόνο εμείς.
 • «Αύρες» με κανόνια νερού (όχι αυτές που κατήργησε ο μπαμπάς του δικού μας, καλύτερες)
 • Σφαίρες από καουτσούκ, γιατί τα συνηθίσατε τα χημικά, τι πλάσματα είσαστε εσείς; Τι νομίζατε, δεν ξέρουμε τι χρειάζεται για να πειστείτε;
 • Ανεργία, 16,6% η επίσημη το Μάιο, 820.000 οι καταγραφόμενοι άνεργοι, άσε τους άλλους, με τον μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό να ξεπερνά για πρώτη φορά τους εργαζόμενους. Επιτέλους, μόνο έτσι θα σας εκβιάζουμε, εμείς και ο εργοδότης σας, έτσι θα καταφέρουμε να πάμε σε Κινέζικο μεροκάματο και εργατική νομοθεσία Ταιβάν. Αλλά σας συμπονούμε κι όλας, ζητιανέψτε δουλειά των 500 Ευρώ για 6 μήνες από τις ΜΚΟ μας, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις of course, που στήνουν δικοί μας βουλευτές με το αζημίωτο. Να βγάλουμε και μεις κάτι από τους ανέργους βρε αδερφέ. Να ξεχάσουμε και το ρουσφέτι; Κύρια και αποκλειστική απασχόλησή μας δεν είναι; ΑΣΕΠ; Γιατί ΑΣΕΠ;
 • Εισφορά αλληλεγγύης (αλληλεγγύη σε μας, με πιάνεις;) + έκτακτη εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες  (και στους «ελεύθερους» που δουλεύουν με μπλοκάκι σε συνθήκες γαλέρας, διακρίσεις θα κάνουμε τώρα;) + μείωση αφορολόγητου σε 8.000 (ωχ, λάθος, αυτό πάει στην αφαίρεση) + ΕΤΑΚ του 2009 (ναι, αυτό της ΝΔ!) + ΦΜΑΠ (μιλάμε για μεγάααλη ακίνητη περιουσία, των 200.000 Ευρώ) για το 2010 (φυσικά και αναδρομικά οι 200.000, Συντάγματα θα κοιτάξουμε τώρα;) +  ΦΜΑΠ 2011, όλα σε ένα!

Διαίρεση, σταθερή αξία

 • Αυτή είναι η πράξη που μας άρεσε πάντα. Μας τη δίδαξαν οι φίλοι μας οι Άγγλοι, μεγάλοι δάσκαλοι, «διαίρει και βασίλευε» την έλεγαν. Την εφάρμοσαν στην Κύπρο (έστησαν αυτό που αργότερα ονομάστηκε ψευδοκράτος), στην Ινδία (έστησαν Πακιστάν και Μπάγκλα Ντες πριν να φύγουν), στην Ιρλανδία (τη χώρισαν σε Βόρεια και Νότια) και αλλού. Εμείς πάλι, ότι μπορούμε κάνουμε. Σας βάλαμε να τσακωθείτε μεταξύ σας, για να σας τσακίσουμε έναν – έναν. Κι εσείς, το ξέρουμε, όταν έρθει και η σειρά σας θα καταλάβετε, αλλά τότε θα είναι αργά:
 • Βολεμένα «ρετιρέ» του δημοσίου κόντρα στους κακόμοιρους δημόσιους υπάλληλους, βολεμένοι υπάλληλοι του δημοσίου κόντρα στους κακόμοιρους του ιδιωτικού, βολεμένοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού κόντρα στους κακόμοιρους άνεργους, βολεμένοι άνεργοι κόντρα στους κακόμοιρους μετανάστες, βολεμένοι μετανάστες κόντρα στους κακόμοιρους «λαθρομετανάστες», βολεμένοι «λαθρομετανάστες» κόντρα στους κακόμοιρους εργαζόμενους της Κίνας. Αλλά εμείς δεν ξεχνάμε την ιδεολογία μας, σας διαιρούμε βέβαια τώρα, αλλά για να εξαλείψουμε τις αντιθέσεις στο τέλος: Θα σας κάνουμε όλους Κινέζους.

Πολλαπλασιασμός, το πρόβλημα …

 • Τη φοβόμαστε αυτή την πράξη, ειδικά τώρα που:
 • Πολλαπλασιάζονται όσοι μας βρίζουν όπου μας βρουν
 • Πολλαπλασιάζονται όσοι δεν πείθονται από τα δελτία των δικών μας
 • Πολλαπλασιάζονται όσοι κατεβαίνουν σε απεργίες και διαδηλώσεις, κόντρα στους δικούς μας που τους νόμιζαν δικούς τους.
 • Πολλαπλασιάζονται όσοι ξανακατεβαίνουν στο Σύνταγμα
 • Πολλαπλασιάζονται τα Συντάγματα
 • Πολλαπλασιάζονται αυτοί που οργανώνονται ενάντιά μας
 • Πολλαπλασιάζονται όσοι ζητούν πλέον δημοκρατία, όχι απ’ αυτή τη δική μας
 • Πολλαπλασιάζονται αυτοί που θα μας ρίξουν, εμάς και το σύστημά μας

Ναι, πληθαίνουμε. Όσοι θα γκρεμίσουμε το σάπιο σύστημά τους της εκμετάλλευσης και της αδικίας, της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία και τα ΜΜΕ. Όσοι θα ανοίξουμε το δρόμο για μια διαφορετική πορεία της χώρας, χωρίς χρέος, χωρίς μνημόνια και τρόικες, με δημοκρατία για τον λαό και όχι προνόμια για τους λίγους και ισχυρούς, με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΡΑ!

Αλλά γι αυτό, χρειάζεται κάτι παραπάνω από 4 πράξεις της αριθμητικής. Το ξέρουμε και ετοιμαζόμαστε.

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα
Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com

Tηλ.: 6974105775

Προηγούμενο άρθροΔεν παραδίδουν τη σφραγίδα και τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΜΝΕΠ Α.Ε.
Επόμενο άρθροΗ απάντηση του Δήμου Κηφισιάς για τα «γκόλντεν μπόις»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.