Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Πρασίνου Βασίλης Ξυπολυτάς ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ως εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).
Ωστόσο, μόλις 11 από τους συνολικά 65 δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχουν ορίσει τους εκπροσώπους στον ΕΣΔΚΝΑ, εν αναμονή των εκλογών για νέο πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή στον Ενιαίο Σύνδεσμο που διαχειρίζεται το θέμα των απορριμμάτων στην περιοχή. Στον «Καλλικράτη» (άρθρο 211 παρ. 4) όσο και στην από 28.12.2010 εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, προβλέπεται ότι μέχρι την αντικατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ την 1η Ιουλίου από το νέο όργανο, το ΦΟΔΣΑ, με πρόεδρο τον περιφερειάρχη Αττικής, «θα πρέπει να ορισθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου».
Την ώρα που το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του, δεν υπάρχει πρόσφατα εκλεγμένος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να διαπραγματευτεί το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Επιπλέον, η υπουργική απόφαση η οποία προβλέπεται τόσο στον Ν. 3852/2010 (άρθρο 211) όσο και στην προαναφερθείσα εγκύκλιο Ντόλιου, σύμφωνα με την οποία «ο ΕΣΔΚΝΑ λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών», δεν θα εκδοθεί ποτέ καθώς με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση προβλέπεται ότι δεν θα γίνει εκκαθάριση του ΕΣΔΚΝΑ, αλλά όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και οι εργαζόμενοι θα περάσουν αυτόματα στο νέο φορέα, το ΦΟΔΣΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Ιουλίου 2011.
Ωστόσο, ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη του 2011.

Προηγούμενο άρθρο«Φίλοι του Καστρίου»: Παρέμβαση στο ΣτΕ για τη μελέτη Βλαστού
Επόμενο άρθροΗ Αγγελική Συνοδινού για μετανάστες και τουριστική επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.