Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια αρνητικά πράγματα για τους Έλληνες.Επειδή αυτό δεν μου αρέσει καθόλου και θεωρώ ότι μας αδικούν πάρα πολύ και μάλιστα εσκεμμένως, σας δημοσιεύω ένα κείμενο που μου έστειλαν πρόσφατα,για το τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Έλληνες φίλους, που μου άρεσε πάρα πολύκαι θέλω να το μοιραστώ μαζί σας…
Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»Οι Έλληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».Οι Έλληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι: Δεν σ? έχουν δει ποτέ να κλαις.Οι Έλληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουνΟι Έλληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα.
Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.Οι Έλληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλέςλεπτομέρειες.
Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.Οι Έλληνες φίλοι: Έχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ΄ επισκεφτούν.Οι Έλληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ήρθα!»
Οι φίλοι: Είναι για λίγο…Οι Έλληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!
Απλά πράγματα αλλά αληθινά, που δίνουν χρώμα και ποιότητα στη ζωή μας, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους άλλους και να θέλουν να μας αφανίσουν από προσώπου της γης. Ας μην τους το επιτρέψουμε, να μην τους αφήσουμε. Να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα μας, τις παρελάσεις μας, τα γλέντια μας, την καλή μας καρδιά, τη φιλοξενία μας, την πίστη και την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τους προγόνους μας που μας άφησαν έναν πολιτισμό που δεν μπορούν να τον φτάσουν με τίποτα και θέλουν να τον καρπωθούν για δικό τους.   Είμαστε Έλληνες, είμαστε υπερήφανοι γι αυτό και ας φροντίσουμε όλοι με μια ψυχή, σαν μια γροθιά, ενωμένοι σε όλα τα πέρατα της γης, να τιμούμε το γένος μας και την πατρίδα μας. Να ενδυναμώνουμε και να προβάλουμε τις αρετές μας, αλλά παράλληλα να συνειδητοποιούμε και να αποβάλλουμε τα ελλατώματα μας.

* Ιατρός Μικροβιολόγος, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.