319_parking_papandreou-3

αναδημοσίευση από την εφημερίδα “ΚΗΦΙΣΙΑ” (*)

Όλα ξεκίνησαν από ένα δρόμο. Ένα δρόμο που όπως λέει και το τραγούδι είχε τη δική του ιστορία. Ιστορικός ο δρόμος αφού αναφερόμαστε στη Γεωργίου Παπανδρέου της Νέας Ερυθραίας. Έχουμε λοιπόν τη Γ. Παπανδρέου γιατί να μην έχουμε και τον Ανένδοτο για να κλείσει ο κύκλος;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ανένδοτος είναι ο Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος τυχαίνει να είναι και διάδοχος ως δήμαρχος Καλλικράτειου Κηφισιάς των αμαρτιών του πάλαι ποτέ δήμου της Νέας Ερυθραίας. Έχουμε επίσης και άλλους παράγοντες στην ιστορία μας, όπως την πρώην δήμαρχο Νέας Ερυθραίας την κ. Βασιλική Ταμβάκη και τον νυν αντιδήμαρχο Κηφισιάς και υπεύθυνο για τη Νέα Ερυθραία κ. Στάθη Κύρλο, οι οποίοι μπαίνουν στο παιχνίδι ως κάτοικοι του ιστορικού δρόμου της Γ. Παπανδρέου.

Γιατί όμως ιστορικός; Όχι γιατί φέρει το συγκεκριμένο όνομα, αλλά γιατί η ιστορία τους ξεκινάει από παλιά. Κάποια λοιπόν στιγμή σε παρελθόντα χρόνο το πρώην δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη, έστω κι αν ήταν δρόμος παράλληλος της Ελευθερίου Βενιζέλου (πολύ ιστορία έπεσε μαζεμένη) με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ικανού φόρτου οχημάτων, αποφασίζει να τον κάνει … ποδηλατόδρομο στέλνοντας τα αμάξια να κάνουν … το γύρο του θριάμβου σε όλη την ανατολική Νέα Ερυθραία.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών προσφεύγουν σε όλες τις διαθέσιμες διοικητικές αρχές για να προφυλάξουν τις ιδιοκτησίες τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με προσωρινή διαταγή ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση και μείωση της κυκλοφορίας στη Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και τις άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους άλλους δρόμους της περιοχής: Τροίας, Λεβίδου κ.α.

Επίσης η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 της Περιφέρειας Αττικής βγάζει ως ανυπόστατη την απόφαση 278/2008 του δημοτικού συμβουλίουτης Νέας Ερυθραίας και άρα νομικά ανύπαρκτη λόγω της μη δημοσιοποίησή.

Επίσης κρίνεται ανυπόστατη επειδή χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη τμήμα της Γεωργίου Παπανδρέου μετατρέπεται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, κατά διαβολική σύμπτωση μπροστά από τα σπίτια της κ. Ταμβάκη και του κ. Κύρλου.

Πάνω στην απόφαση 278/2008 στηρίχτηκε και η απόφαση 210/2009 για τις αλλαγές κατευθύνσεων σε όμορους δρόμους της Γ. Παπανδρέου, οι οποίες «άρπαζαν» τον κυκλοφοριακό φόρτο του ανωτέρου δρόμου αν και ήταν και ο μόνος στην περιοχή με προδιαγραφές για ν’ αντέξει τη διαφυγή των αυτοκινήτων από την Ελ. Βενιζέλου, είτε από Βορρά προς Νότο είτε αντίθετα. Έτσι χωρίς καμία κυκλοφοριακή μελέτη και με το «έτσι θέλω»  καταστράφηκε μια ολόκληρη περιοχή.

Παρ’ όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις, καμιά αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν έγινε. Και έρχεται … το κερασάκι.

Μετά τις καλλικράτειες εκλογές η Κηφισιά ενώθηκε με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης παίρνει προίκα σχεδόν ατόφια τη δύναμη του συνδυασμού της Βασιλικής Ταμβάκη με τα καλά της και τα κακά της.

Τα καλά είναι το νέο αίμα των Μικρασιατών που μπολιάζουν την πολιτιστική ζωή της περιοχής και είναι ίσως από τις πιο ισχυρές δυνάμεις ανάπτυξης.

Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος γίνεται και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των Μικρασιατών για να καρπωθεί αυτή τη δύναμη.

Τα κακά: το ταμείο της Νέας Ερυθραίας, το οποίο ήταν μείον λόγω ατασθαλιών και απ’ ό,τι φαίνεται δημιούργησε αρκετό πρόβλημα στην υγιή εικόνα των οικονομικών του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και μια κυκλοφοριακή αδικία για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στα σύνορα Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς, πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη και την Κηφισίας – Ελευθερίου Βενιζέλου.

Και έρχεται και ο Ανένδοτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δήμαρχός μας, Νίκος Χιωτάκης. Ο Ανένδοτος αυτός που τα βάζει και με τα μεγάλα συμφέροντα και είναι κατά της διαπλοκής. Μάλιστα τα βάζει κατά καιρούς και με τις εφημερίδες που τον προκαλούν με τα γραφόμενά τους, αφού απ’ ό,τι φαίνεται, μόνο αυτός έχει πάντα δίκιο και πράττει πάντα το σωστό.

Βασιζόμενος λοιπόν πάνω σε μια ανύπαρκτη απόφαση, κατά την Περιφέρεια, του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας, φέρνει για ψήφιση μια καινούρια κυκλοφοριακή μελέτη, αυτή τη φορά στο διευρυμένο δήμο της Κηφισιάς που αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους της Κηφισιάς στα σύνορα με τη Νέα Ερυθραία.

Κι εκεί ακολουθεί … το έλα να δεις.

Τρεις συνεχόμενοι δρόμοι απαγορεύουν την έξοδο από βασικό οδικό άξονα (Χ. Τρικούπη) προς τα σπίτια των κατοίκων, ενώ ο τέταρτος με απαγορευτικό δεξιά και αριστερά στέλνει τα οχήματα να πάνε μέχρι … την Πολιτεία για να κατέβουν ένα στενό πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας έναν τεράστιο κύκλο.

Όπως γράφει και ο έγκριτος δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Ζούλας, για να πάει σπίτι του χρειάζεται να κάνει 1,5 χλμ. γύρω – γύρω (ο περίφημος γύρος του θριάμβου) εκεί που έκανε 150 μ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Μερικές εκατοντάδες υπογραφές σχεδόν όλων των κατοίκων οι οποίοι … ευεργετούνται από αυτήν την φοβερή κυκλοφοριακή ρύθμιση αποδεικνύουν ότι ο κ. Χιωτάκης επιτέλους τα έβαλε με τη διαπλοκή.

Και λέμε σχεδόν, γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένας κάτοικος που κατέχει και υψηλή κυβερνητική συμπαράσταση, την οποία χρειάζεται, ο δήμαρχός μας, ο οποίος μένει στην περιοχή και χρειάζεται να διώξει την κυκλοφορία έξω από το σπίτι του.

Το αλάθητο όμως το έχει μόνον ο Πάπας και όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Χιωτάκης.

Αφότου επιβλήθηκαν αυτές οι ρυθμίσεις, τον περασμένο Μάιο, όπως ανέφερε δοκιμαστικά για ένα χρόνο, για να χρυσώσει το χάπι, έχουν περάσει εφτά μήνες και το κύμα δυσαρέσκειας αντί να καταλαγιάζει αυξάνεται.

Πρόσφατα ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα κυκλοφοριακά, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, προσπάθησε λάθρα να το εισαγάγει στο δημοτικό συμβούλιο, μην αντέχοντας άλλο την πίεση των διαμαρτυριών των κατοίκων.

Όμως ο δήμαρχός μας του έβαλε πάγο, λέγοντάς του ουσιαστικά, αν έχει τα κότσια να του πάει κόντρα πολιτικά, ας το κάνει.

Ο συμπαθής αντιδήμαρχος υποχώρησε κατά κράτος. Ύστερα από αυτό ο κ. Χιωτάκης δήλωσε και τη θέλησή του για να θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη φορά για δήμαρχος Κηφισιάς. Το πείσμα ενός δημάρχου, που θεωρεί προσωπική επίθεση μια κατάσταση που έχει βυθίσει έναν τεράστιο τομέα της πόλης στην απελπισία.

Ο κ. Χιωτάκης θεωρεί προσωπικό στοίχημα τη μη υποχώρηση στο αίτημα των εκατοντάδων πολιτών της περιοχής, είτε γιατί το εισηγείται ένας εν δυνάμει πολιτικός του αντίπαλος, είτε γιατί του το επιβάλλουν οι πολιτικοί του φίλοι, οι οποίοι θεωρεί ότι θα τον στηρίξουν στην επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο.

Ο Ανένδοτος ξεκίνησε και τη λύση όπως φαίνεται θα τη φέρουν μόνο οι εκλογές του 2014.

Σημείωση: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, τα είχε βάλει κάποτε με τη διαπλοκή, χαρακτηριζόμενος ως ο «Ανένδοτος

 

Σ.Σ. Εκ παραδρομής  το άρθρο καταχωρήθηκε αρχικά με τίτλο “Μονοδρομήσεις Ν. Ερυθραίας: Αυτή είναι η αλήθεια!” και συντάκτη τον Γιάννη Καρτσιομπάνη. Το άρθρο μας στο έστειλε ο κ. Καρατσιομπάνης. Ζητάμε συγγνώμη στην αγαπητή έντυπο  συνάδελφο την “Κηφισιά”

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητέ κ. Καρατσιομπάνη, μακάρι, τα πράγματα να ήταν έτσι και η αλήθεια αυτή για τις μονοδρομήσεις. Έχω γράψει ανάλογα σχόλια στο άρθρο του κ. Ζούλα (http://www.sepik.net/ta-gketo-tis-kifisias/#comments). Ρίχνοντας τις ευθύνες στην κ Ταμβάκη, τον κ Κύρλο (που σίγουρα έχουν ευθύνες για τις διαδικασίες με τις οποίες εφάρμοσαν τους ποδηλατοδρόμους και τις μονοδρομήσεις) και στον κ. Χιωτάκη, το μόνο που κάνουμε είναι να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα του κυκλοφοριακού. Αν η λύση είναι η μεταφορά της διαμπερούς κυκλοφορίας μέσω της Ελ. Βενιζέλου στην Παπανδρέου, τότε πολύ καλά έκαναν (όπως και να το έκαναν) οι τότε διοικήσεις. Δεν επιτρέπεται περιοχές αμιγούς και τοπικές οδοί να δέχονται υπερτοπικό κυκλοφοριακό φόρτο. Αλλά για την ταμπακέρα, που είναι η ασυδοσία της κίνησης των Ι.Χ. και η απουσία μέσων μαζικής μεταφορας, γιατί δεν κάνει κανένας κουβέντα; Γιατί οι κάτοικοι (και μαζί τους ο κ. Ζούλας που έχει πένα που ακούγεται) δεν εγκαλούν τη δημοτική αρχή για την αδιαφορία της για την μη επέκταση του ΗΣΑΠ βορειότερα; Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το 2013, έπρεπε να έρθει στην Νέα Ερυθραία; Γιατί δεν διαμαρτύρονται για την μείωση των δρομολογίων της ΕΘΕΛ; Γιατί δεν ζητάνε δημοτική συγκοινωνία; Το να στείλεις τα ΙΧ στο δρόμο του γείτονα, χρησιμοποιώντας την όποια πολιτική σου επιρροή, είναι η εύκολη λύση; Αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Με αυτό κανείς (ούτε εσείς) δυστυχώς ασχολείται…

  • κύριε Μπαστέα, η απάντηση σε πολλά που ρωτάτε είναι απλή: φαλιρήσαμε, άρα ούτε λεφτά για ηλεκτρικό στην Ν. Ερυθραία ούτε για λεωφορεία…Τώρα, τα λοιπά είναι ωραία σε ένα φανταστικό κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι η Βενιζέλου μοιάζει με πάρκινγκ κάποιες ώρες την ημέρα, με κανονικά παρκαρισμένα (σε δρόμο που απαγορεύεται και η στάθμευση και η στάση, βάσει σήμανσης), διπλοπαρκαρισμένα και διερχόμενα, που όμως δε μπορούν να διέλθουν και απλά περιμένουν βρίζοντας. Για τους ατυχείς κατοίκους στα διαμερίσματα της Βενιζέλου να μην πούμε, γιατί όλοι τους έχουν κανονικά γραμμένους. Η λογική λοιπόν λέει ότι πρώτα κάνεις τις υποδομές, τα λεωφορεία, τα τραίνα και ΜΕΤΑ τη ζωή των ανθρώπων ποδήλατο

 2. Κυριε Μπαστεα συμφωνω με την παρατηρηση σας για την ανυπαρξια ΜΜΜ στην περιοχη. Θα βοηθουσαν πολυ την κατασταση και δυστυχως η Δημοτικη αρχη αντι να τα αυξανει τα μειωνει. Ομως μονα τα ΜΜΜ δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τους κατοικους. Οπως γνωριζετε η περιοχη ειναι ανηφορικη και πολλοι συνανθρωποι μας δυσκολευονται να περπατησουν ή να κανουν ποδηλατο. Επισης με την εγκληματικοτητα στα σημερινα επιπεδα το περπατημα ιδιαιτερα την νυχτα δεν ενδεικνυται σε ερημικους δρομους. Συνεπως αναγκαζονται να παρουν αυτοκινητο.
  Με την επιλογη αυτη, που ειναι και η μοναδικη τους, υποχρεωνονται να γυριζουν μερα νυχτα πανω κατω τα συνορα των δυο πρωην δημων για να καταφερουν να μετακινηθουν απο τον ενα στον αλλο. Αυτα που αναφερετε θα ειχαν νοημα σε μια Ευρωπαϊκη μεγαλουπολη, κτισμενη σε πεδιαδα, με φωταγωγημενους δρομους, αστυνομικες περιπολους, χαμηλη εγκληματικοτητα. Τωρα για την υπερτοπικη κυκλοφορια δυστυχως η αυξηση των κατοικων σε περιοχες μετα την Ν. Ερυθραια εχει αναγκασει πολλους προκειμενου να πανε στην εργασια τους, να υφιστανται το καθημερινο μαρτυριο του μποτιλιαρισματος στην Βενιζελου. Ειδικα με τις τελευταιες περεμβασεις εχει πλεον γινει το αδιαχωρητο και στην Χ Τρικουπη. Ελλειψει χρηματων καμμια επεκταση του ΗΣΑΠ δεν θα δουμε αλλα και ουτε εναλλακτικη στην Βενιζελου. Η Παπανδρεου ηταν ενας βολικος δρομος για παρακαμψη του προβληματος μεχρι που οι τοπικοι αρχοντες και, οπως αναφερει το αρθρο κατοικοι της, εκαναν το “δωρακι” στον εαυτο τους…
  Εχω στο παρελθον προτεινει η Γ Παπανδρεου να επαναδρομολογηθει χωρις καμμια παρεμβαση στο υπαρχον εργο εκτος απο την αφαιρεση καποιων κολωνακιων και μερικων ετσι και αλλοιως νεοφυτεμενων θαμνων. Με εμφαση στην χαμηλη ταχυτητα και την περιορισμενη διοδο για να μην μπορουν φορτηγα να περασουν. Οπως και την επιστροφη των υπερανω της Χ.Τρικουπη δρομων στην προτερα κατασταση, διοτι πλεον κανεις δεν τηρει τις πινακιδες… Αυτο ειναι γεγονος, δεν υπερβαλλω. Το μετρο εχει πλεον αποδειχτει οτι δεν εξυπηρετει κανεναν. Τι αλλο πρεπει να γινει για να αναιρεθει; Ατυχημα; Με το επιχειρημα σας περι υπερτοπικης κυκλοφοριας σε τοπικες οδους δεν συμφωνω, οι οδοι ειναι για να χρησιμοποιουνται απο ολους, οχι μονο για τους κατοικους. Ειναι μερος του αστικου ιστου, εχουν πληρωθει με φορους ολων και ο επιλεκτικος αποκλεισμος καποιων απο αυτους ειναι κοινωνικη αδικια αντιστοιχη με τον ρατσισμο. Ειδικα οταν αυτη συντελειται για να ευαρεστηθουν καποιοι προυχοντες.

 3. Συμφωνω με τον κυριο καρατσωμπανη και εχω να πω οτι και πριν απο ατον υπηρξαν αρθρα αναφορες παρεβασεις και διαμαρτυριες για το μπαχαλο με το κυκλοφοριακο.Η ταμβακη εκανε την αρχη και το τελειωσε ο Χιωτακης.Οι δρομοι πρεπει να επανελθουν στην προτερη τους κατασταση και να γινει μελετη διοτι αυτη η κατασταση ειναι απαραδεκτη.Δεν υπαρχει νομος που να απαγορευει την διαμπερη κινηση και στο κατω κατω οι πολιτες δεν ειναι ζωα να ταλαιπωρουνται.Ο κυριος δημαρχος καλα θα κανει να ειναι πιο φιλικος με τους δημοτες και να κανει αλλαγες το συντομοτερο δυνατον.

 4. Επαναφορά και της Σεβδικίου στην πρότερη κατάσταση και της Παπαναστασίου και να γίνουν διπλής κατεύθυνση, όπως και ήτανε…

  • Απόλυτα σωστή επισήμανση.Υφιστάμεθα τεράστια ταλαιπωρία,η μονοδρόμηση κατα μήκος της Παπαναστασίου και τα απαγορευτικά σε ΚΑΘΕ κάθετο στενό,ειλικρινά δεν μπορεί παρα να είναι προιόν ηλιθιότητας,δεν εξηγείται αλλιώς.Κάνουμε ολοκληρο κύκλο για να βγούμε στην κεντρική αρτηρία της περιοχής,την Τατοίου,με απόσταση χμμ ενός λεπτού υπο άλλες συνθήκες?Βάλτε και κανα νοήμονα άνθρωπο υπέυθυνο σε κανα σημαντικό πόστο,οχι όλα για τη “μάσα” πια!

   • έχετε απόλυτο δίκιο! Ακόμα και με τον ποδηλατόδρομο (που χρησιμοποιείται από κάποιους σαν πάρκινγκ) η Παπαναστασίου μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης (ήδη πολλοί την έχουν κάνει στην πράξη). Η Σεβδικιου έχει στενέψει πολύ, όμως, και με τα παρκαρισμένα δύσκολα ξαναγίνεται διπλή. Η όλη ιστορία των δρόμων και των ποδηλατοδρόμων και της βολής αυτών που μένουν στην Παπανδρέου είναι αμαρτωλή! Σιγά μη νοιάξει το Χιωτάκη τι γίνεται στη Ν. Ερυθραία! Καμμιά ελπίδα, τουλάχιστον ως τις εκλογές

     • συμφωνώ, απλώς δ βλέπω να ιδρώνει το αυτάκι κανενός…παρτάκια πολιτικου.

 5. ” Όπως γράφει και ο έγκριτος δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Ζούλας ”

  Αυτό μάλλον για αστείο το γράφεις.

 6. To θέμα ανακυκλώνεται κάθε 2-3 μήνες, δεν ξέρω επίτηδες ή όχι. δεν θα μπω στην διαδικασία να επαναλάβω επιχειρήματα που άνετα βρίσκονται και σε ένα ποδηλατικό σαιτ όπως στο podilates.gr. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί τόση εμμονή με τον ποδηλατόδρομο την Γ.Παπανδρέου; Μήπως κάποιοι, που δεν μένουν ή δεν έχουν περιουσία εκεί,ψήνονται να γίνει πάρκινγκ; γιατί τόσο ρε παιδιά; το λεωοφορεί που λέει και ο Πέτρος, σας κακοπέφτει; μετά από καιρό κατέβηκα από Βενιζέλου και κάτω με το ποδήλατο, στο τέλος της Βάρναλης έχουν βγει πολλά κολονάκια και..ωω.τι έκπληξη.έξω ή κοντά από συγκεκριμένα μαγαζιά και παρκαρισμένα τα ΙΧ των πελατών τους…Το ότι στην Χ.Τρικούπη γίνεται ο χαμός από παρκαδόρους και δεν έχουν αφήσει κανένα χώρο για τους κατοίκους δεν το αναφέρει κανείς;

  • Το θέμα δεν ανακυκλώνεται κύριε Μαντά, αλλά εξακολουθεί και υφίσταται: μια Δήμαρχος (η κ. Ταμβάκη) παραβαίνοντας κάθε έννοια καθήκοντος και δεοντολογίας, αποφάσισε να πεζοδρομήσει το δρόμο μπροστά στο σπίτι της, κάτι που το ΣτΕ και η Περιφέρεια έκριναν παράνομο. Χρησιμοποίησε μάλιστα τα λεφτά του ΕΣΠΑ που ήταν μόνο για ποδηλατόδρομο και ΟΧΙ για πεζόδρομο. Στη συνέχεια η κ. Ταμβάκη συμμάχησε πολιτικά με το Χιωτάκη για να εξασφαλίσει ότι δε θα αλλάξει τίποτα στη διαμορφωθείσα κατάσταση, ενώ ο νέος Αντιδήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Κύρλος έχει κι αυτός προσωπικό συμφέρον, καθώς και ο ίδιος μένει στη Γ. Παπανδρέου. Η όλη κυκλοφοριακή ρύθμιση που έγινε με τις μονοδρομήσεις εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των προαναφερθέντων και του γνωστού πολιτικού φίλου του Χιωτάκη που μένει στην Έλλης.
   Είναι ανήκουστο να υπάρχει μία διαμαρτυρία 341 δημοτών της περιοχής και ο Χιωτάκης να αρνείται να τη δεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί άραγε, κ. Μαντά; Εσείς το μόνο που κάνετε από την αρχή του θέματος είναι να εκφράζεστε με ειρωνεία και απαξίωση σε όσους αντιδρούν στις παράνομες και επιλεκτικές μονοδρομήσεις, ενώ τεχνηέντως αποφεύγετε να μιλήσετε για την ουσία του θέματος.
   Όσο για τη Γ. Παπανδρέου, κανείς δε θέλει να την κάνει πάρκινγκ. Όπως πολύ σωστά προανέφερε και ο Οδυσσεύς, μπορεί να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, εμποδίζοντας το παρκάρισμα και την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και φυσικά διατηρώντας τον ποδηλατόδρομο, που δεν ενοχλεί κανέναν.
   Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους τους δημότες που πληρώνουμε δημοτικά τέλη και όχι σε μερικούς κακομαθημένους εκλεγμένους άρχοντες και τους νεόπλουτους φίλους τους, που θεωρούν ότι μπορούν να παρανομούν και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
   Επίσης για το λεωφορείο που αναφέρετε, δε μας κακοπέφτει καθόλου, αλλά μάλλον σας διαφεύγουν δύο σημαντικές πτυχές του θέματος:
   1. Με τη Λ. Κηφισίας και τη Ελ.Βενιζέλου να είναι ήδη υπερκορεσμένες και να δέχονται το τελειωτικό χτύπημα μετά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του καλοκαιριού, η διαδρομή με λεωφορείο Ζηρίνειο ? Καστρί διαρκεί τουλάχιστον 20?, ενώ μες στις γιορτές την έκανα και σε χρόνο ρεκόρ (προσωπικό) 40 λεπτών.
   2. Παρόλο που υπάρχουν 5 λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν όσους θέλουν να κινηθούν από το Ζηρίνειο στη Ν. Ερυθραία, ο Μ.Ο. αναμονής του λεωφορείου είναι συνήθως 15 με 20 λεπτά. Γιατί άραγε ο Δήμος δεν πιέζει τον ΟΑΣΑ να ρυθμίσει καλύτερα τα δρομολόγια, αφού δήθεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του κυκλοφοριακού;

   • Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στην Παπαναστασίου και Σεβδικίου και Βάρναλη μπορεί και μεγαλύτερες. Αυτοί οι δρόμοι δεν πρέπει να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση τους;
    Μόνο για την Παπανδρέου γράφετε. Σωστά νομίζω αυτό που γράφει ο κ. Μαντάς για εμμονή. Πρέπει να δοθει συλλογική λύση.

 7. η κ Ταμβακη κατεστρεψε τη Ν ερυθραια για να εχει ησυχια εξω απο το σπιτακι της.αυτο ηταν το ευχαριστω της προς τους κατοικους που την ειχαν ελεξει τρεις η τεσσετις φορες.και οι κακομοιροι οι νερυθραιωτες σαν απραγοι που ειναι προβλεπω παλι να ψηφιζουν το κ Χιωτακη για να συνεχιστει το αβατο της εκει περιοχης.λες και οι ακτοικοι φροντιζουν για την ησυχια των πλουσιων συμπολιτων τους αδιαφορωντας για τα δικα τους θελω.αλλα αφου τοσα χρονια εμαθαν να ψηφιζουν με μικροπολιτκα πιστευω και επειδη τυχαινει να εχουν καποιο φιλο στο συνδυασμο χιωτακη και του ανεκδιηγητου βαρσου ,τωρα θα αλλαξουν τροπο σκεψης.πρωτα ψηφιζουν τους φιλους τους και μετα ριχνουν το αναθεμα σε αυτους που δεν φταινε.αξιοι της μοιρας τους οι νεοερυθραιωτες.ψηφιστε ψηφιστε χιωτακη ειναι πολυ καλος δημαρχος που αγαπαει τη πολη του ψηφιστε τον και για να μπειτε στην εκαλη και στη πολιτεια θα σας ζητανε βιζα

 8. προεκλογικα ο κ Χιωτακης ειχε υποσχεθει στους επαγγελματιες της περιοχης που ειναι πανω στη βενιζελου οτι θα τους αφηνει να παρκαρουν εκει παρανομα αφου απαγορευται οχι μονο η σταθμευση αλλα και η σταση.φανταστειτρε δηλαδη!!!οι οδηγοι που εχουν την ατυχια να περνανε απο εκει ειναι οι παριες της υποθεσης που απλα θελουν να πανε στη δουλεια τους.οι αργοσχολοι (που ειναι και παρα πολυ στη κηφισια και ν ερυθραια)παρκαρουν πανω σε αυτη για τη μοστρα και για να πινουν χωρις βιασυνες το καφε τους.αν ομως τα εχεις απο το μπαμπα δεν σε κουναει τιποτα.μπραβο στο δημαρχο μας αποδεικνυει οτι ειναι ο υπερμαχος της νομιμοτητας απο την αντιθετη σκοπια.πιος ειπε οτι δεν υπαρχουν τσιφλικια ακομα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.