Γράφει
ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι αναγκαίο σύμφωνα με το άρθρο 71 παράγραφος 3 του Καλλικράτη  να λειτουργεί ιστοσελίδα σε κάθε δήμο, όπου θα  αναρτώνται όλες οι αποφάσεις κτλ.
Επισκεφθείτε  λοιπόν  την  ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς http://kifissia.gr/ . Φόρα παρτίδα  ο κ. Χιωτάκης  με τον απολογισμό  έργου του 2009 (παλιά, ξινά σταφύλια δηλαδή) που θυμίζει το  DVD που μας  έστειλε προεκλογικά!
Στον κύριο Δήμαρχο, θυμίζω τα πιο κάτω, σε σχέση με το τι προβλέπει και που αποσκοπεί ο νομοθέτης του  Ν.3852/10, του Καλλικράτη δηλαδή:
– Μια ιστοσελίδα ενός Δήμου έχει σαν κύριο μέλημα την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των κατοίκων και την ανάδειξη όλων των δραστηριοτήτων της πόλης, άρα δεν είναι χώρος προβολής προσωπικά του κάθε δημάρχου!
– Η δημοτική ιστοσελίδα, είναι ο χώρος που μπορεί, όπως ο νόμος προβλέπει, ο ενδιαφερόμενος  πολίτης  να βλέπει της εισηγήσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
– Η δημοτική ιστοσελίδα  προβλέπει τη δημιουργία χώρου  για τις  παρατάξεις  που θα γράφουν τις απόψεις τους ή θα κάνουν link στις ιστοσελίδες τους.
– Η δημοτική ιστοσελίδα, πρέπει να δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης αιτημάτων του πολίτη με άμεση δυνατότητα ενημέρωσης για τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε το αίτημα του και την πορεία εξέλιξης της υπόθεσης του.
– Η δημοτική ιστοσελίδα μπορεί να δίνει  πληροφορίες για ενδιαφέροντα θέματα της πόλης.
– Η δημοτική ιστοσελίδα δεν λειτουργεί διαφημιστικά για προϊόντα και υπηρεσίες.
– Η δημοτική ιστοσελίδα  διαθέτει ειδικό χώρο για τις δημοτικές ή  τοπικές κοινότητες… και άλλα πολλά…
– Τέλος, η δημοτική ιστοσελίδα οφείλει να λειτουργεί  με  διαπαραταξιακό έλεγχο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.