Από το «Θησέας» στο πρόγραμμα της Νομαρχίας για δημοπράτηση

Οριστικοποιήθηκε η ένταξη του αντιπλημμυρικού έργου της περιοχής Αγίας Μαύρας-Ανδρούτσου στο πρόγραμμα έργων για το 2008 της Νομαρχίας Αθηνών που θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου και θα το δημοπρατήσει. Η δήμαρχος ανακοίνωσε το γεγονός αυτό και εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την ανάκληση προηγούμενης απόφασης διάθεσης 700.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας», τα οποία είχαν εγκριθεί για το συγκεκριμένο έργο, με στόχο την ένταξη στο ίδιο πρόγραμμα άλλων έργων που θα προτείνει ο δήμος στα αρμόδια υπουργεία.
Τα τρία προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Νέας Ερυθραίας δεν κατάφερε να εκταμιεύσει χρήματα από το πρόγραμμα «Θησέας» για το αντιπλημμυρικό έργο, όπως συνέβη με άλλους δήμους, ενώ είναι γεγονός ότι το ταμείο του «Θησέα» είναι μείον σήμερα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει περικοπές. Σε αυτό το πλαίσιο κρίνεται αμφίβολο κατά πόσο θα εγκριθούν νέα έργα για τη Νέα Ερυθραία, πολύ περισσότερο όταν η Νομαρχία Αθηνών ανέλαβε την υποχρέωση υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου. Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη, η ίδια παραστάθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο της 22ης Φεβρουαρίου, όπου και αποφασίστηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2008.
«Μετά από αυτό ο δήμος επωφελείται και τα χρήματα από το πρόγραμμα Θησέας μπορούν να διατεθούν για άλλα έργα του δήμου σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα». Η δήμαρχος ζήτησε τις προτάσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ενώ επιφυλάχθηκε να καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση της διοίκησης, έως ότου τουλάχιστον, παρουσιαστεί το δεύτερο στάδιο του σχεδίου πολεοδομικής και κυκλοφοριακής οργάνωσης του δήμου από το ΕΜΠ, ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας» κάποιο από τα προτεινόμενα έργα. Εκτός των παραπάνω, στις σκέψεις της διοίκησης βρίσκονται επίσης τα έργα αναπλάσεων του εμπορικού κέντρου, της οδού Παπανδρέου και της οδού Ισμήνης που συμπληρώνουν τον προϋπολογισμό των 700.000 ευρώ του «Θησέας».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δεν υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης για την ανάκληση του αντιπλημμυρικού έργου από το πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησαν «αποδείξεις» και πρότειναν να προηγηθεί πρώτα η κοινοποίηση της επίσημης απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου στον δήμο. «Το θέμα έχει τελειώσει και ανέμενα μιας άλλης υποδοχής της προσπάθειας της διοίκησης», απάντησε η Βασιλική Ταμβάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.