306-nipiagogeio_thetisΣε πρόσφατη επιστολή τους η κ. δήμαρχος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου  μας ενημερώνουν μεταξύ άλλων « Ο Δήμος μας από τον Ιούλιο του 2008 είχε μισθώσει στην οδό Σαράφη 6 ακίνητο για τη στέγαση της βιβλιοθήκης .»  (Η Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2009).Όμως όποιος επισκεφθεί το συγκεκριμένο ακίνητο  θα αντικρίσει την επιγραφή: «3ο Νηπιαγωγείο Η Θέτις μητέρα του Αχιλλέα». Τι άραγε πραγματικά συμβαίνει;
Οι πιθανές εκδοχές είναι:
Εκδοχή 1η
Η περίοδος, που έγινε η μίσθωση του ακινήτου για να στεγασθεί η βιβλιοθήκη, συμπίπτει με την ανάγκη δημιουργίας ενός επιπλέον νηπιαγωγείου στην πόλη μας. Η δαιμόνια δήμαρχος για να δείξει ότι ικανοποιεί και την απαίτηση αυτή , τοποθετεί στο χώρο, που έχει ενοικιάσει για βιβλιοθήκη, όπως εξάλλου η ίδια ισχυρίζεται στην επιστολή της, την παραπάνω επιγραφή. Έπρεπε βέβαια με κάθε τρόπο το νηπιαγωγείο να μη λειτουργήσει. Έτσι λοιπόν συλλαμβάνεται η ιδέα να ονομασθεί το Νηπιαγωγείο Θέτις.
Η Θέτιδα κατά τη μυθολογία ήταν Νηρηίδα δηλαδή θεά. Καρπός του γάμου της με τον θνητό Πηλέα ήταν ο Αχιλλέας, όπως άλλωστε μας εξηγείται  και στην εν λόγω επιγραφή. Η θεά όμως είχε μια εμμονή. Ήθελε ο γιος της να γίνει αθάνατος. Η πλέον διαδεδομένη άποψη του μύθου είναι η βάπτιση του στα νερά της Στυγός. Επίσης όμως αναφέρεται ότι τον έβαζε κάθε βράδυ στη φωτιά και τον σιγόψηνε, για να εξαφανίσει ότι θνητό είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του. Μια νύκτα την ανακαλύπτει ο Πηλέας και τη στέλνει από εκεί που ήρθε, στα βάθη δηλαδή των θαλασσών. Μάλιστα μερικές πηγές ομιλούν για περισσότερους γιους της θέτιδας με τον Πηλέα, που τους είχε κάψει όλους, γιατί αυτό που πάθαινε να γεννά θνητά παιδιά, ήταν ανάξιο για μια θεά.
Με τέτοια λοιπόν ονομασία πως ήταν δυνατόν να στείλουν, στο χώρο αυτό οι μανάδες τα θνητά παιδιά τους; ( Πληροφορίες που αναφέρουν ότι προτεινόμενη ονομασία για το 3ο Νηπιαγωγείο ήταν «Ο Ηρώδης» δεν μπορεί να επαληθευθούν).
Εκδοχή 2η
H ταμπέλα «3ο Νηπιαγωγείο Η Θέτις Μητέρα του Αχιλλέα», στο ακίνητο που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κ. δημάρχου έχει ενοικιασθεί από τον 7/2008 να στεγάσει την Παιδική Βιβλιοθήκη είναι οφθαλμαπάτη. Την βλέπουν μόνο όσοι είναι μικρόψυχοι και επιθυμούν μόνο να την αντιπολιτεύονται.
Εκδοχή 3η
Η διευθύντρια και ο αρχιτέκτονας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, που έκριναν ακατάλληλο τον προτεινόμενο από την κ. δήμαρχο χώρο, να στεγάσει την Παιδική Βιβλιοθήκη, είναι πράκτορες της αντιπολίτευσης.
Εκδοχή 4η
Τον 7/2008 το ακίνητο μισθώνεται από το δήμο για καφενείο/ΚΑΠΗ
Τον 9/2008 προκύπτει η ανάγκη νέου νηπιαγωγείου. Εξοπλίζεται ανάλογα (τα έπιπλα βρίσκονται ακόμη μέσα)  ενώ παράλληλα για να αποκτήσει αυλή καταλαμβάνεται και περιφράσσεται δημόσιος χώρος. Τελικά κρίνεται ακατάλληλος και δεν λειτουργεί.
Στις 24/01/2009 προτείνεται για τη στέγαση της Παιδικής Βιβλιοθήκης, όπως προκύπτει από το γράμμα της Διευθύντριας του Οργανισμού  (Η Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2009).
Τελικά οκτώ (8) μήνες ο δήμος  πληρώνει ενοίκιο για ένα χώρο ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος (πληροφορίες που θέλουν τα ενοίκια να παρακρατούνται από το μισθό της κ. δημάρχου δεν μπορεί να επαληθευθούν).
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δηλώνει η κ. δήμαρχος «Απαίτηση του Οργανισμού για να μεταστεγαστεί η βιβλιοθήκη είναι μονοκατοικία 150 τ.μ μετά κήπου». Προκύπτει όμως κάτι τέτοιο από το γράμμα της διευθύντριας του Οργανισμού, που φιλοξενείται στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας;
Ακόμη ένα ψέμα της κ. δημάρχου.
Πρέπει όμως κ. δήμαρχε να  γνωρίζετε ότι εκτός του ότι το  ψέμα θεωρείται από την χριστιανική ηθική φιλοσοφία αμαρτία, στη κοινωνική συμβίωση έχει σοβαρές επιπτώσεις γιατί :
Εξασθενίζει την εμπιστοσύνη
Καλλιεργεί τη δυσπιστία
Δρα σε βάρος της κοινωνικής συνοχής και συνεργασίας.
Τέλος για το ψέμα έχει γράψει ο Ευ Παπανούτσος: «Ο άνθρωπος είναι από όλα τα ζώα το εφευρετικότερο και το ικανότερο να ψευτίζει τα πράγματα γύρω του και τον ίδιο τον εαυτό του. Για τούτο η αλήθεια έγινε ανέκαθεν ο μεγάλος καημός, το ιδανικό και η αρετή του… Από τα πρώτα βήματα της ζωής το ψεύδος μας πολιορκεί και προσπαθεί να μας υποτάξει. Αδύνατοι καθώς είμαστε στην αρχή, πριν γνωρίσουμε το αληθινό μας πρόσωπο, κατασκευάζουμε σιγά σιγά το προσωπείο μας!….» (Ευ Παπανούτσος, πρακτική φιλοσοφία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.