Της
Χριστίνας Κοσμά – Μανταφούνη,
επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών»

Είναι πολύ θετικό για τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγράμματος και των προγραμμάτων δράσης και τεχνικών έργων του Δήμου ότι ο «Καλλικράτης» στο άρθρο 76, θεσμοθετεί την Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων, Ιδιωτικού Τομέα, Δημοτών και Δήμου και ουσιαστικά εισάγει την υποχρεωτική δημοκρατική σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου και ευνοεί τη συμμετοχική διαδικασία στη διαμόρφωσή του.
Στόχος δικός μας είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου μας να συνταχθεί μέσα από τη συμμετοχή Δημοτών, Ιδιωτικού Τομέα και Δήμου σε κάθε πολεοδομική ενότητα (γειτονιά), π.χ. η Κηφισιά είναι σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιό της χωρισμένη σε 14 πολεοδομικές ενότητες (Π.Ε.), η Ν. Ερυθραία σε 5 και η Εκάλη μία Π.Ε.
Η Κηφισιά επιπλέον έχει Βιομηχανικό Πάρκο, η Ν. Ερυθραία περιοχές πρασίνου που γειτονεύουν με την Εθνική Οδό, η Εκάλη έχει ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό συνεταιρισμού και πόλης καθαρά αμιγούς κατοικίας. Κάθε γειτονιά έχει το δικό της πολεοδομικό κέντρο, τα σχολεία της, τους αθλητικούς χώρους και τους χώρους πρασίνου.
Η Επιτροπή Διαβούλευσης θα οργανώσει κάθετα τη λειτουργία της με αντίστοιχες Επιτροπές Διαβούλευσης σε κάθε πολεοδομική ενότητα (γειτονιά), στις οποίες θα συμμετέχουν Δημότες (με κλήρωση), φορείς, Ιδιωτικός Τομέας και Δήμος.
Στόχος τους να καταγράψουν τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, να δώσουν λύσεις με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συνθέσουν απόψεις για να προτείνουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης τα έργα και τις δράσεις που απαιτούνται για να γίνει ο σχεδιασμός πραγματικότητα. Όταν μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης εννοούμε ότι η πόλη πρέπει να προστατεύσει και να βελτιώσει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της, να φροντίσει την ισορροπία του κοινωνικού ιστού της (που πρέπει να έχει συνοχή και ισότιμα ενταγμένους όλους του δημότες) και να πετύχει την οικονομική ευημερία της. Τα Βόρεια Προάστια πρέπει να γίνουν κέντρο παραγωγικότητας και απασχόλησης με καλή ποιότητα ζωής και ελκυστικό αστικό περιβάλλον.
Παράλληλα, η Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης (της κάθε γειτονιάς) έχει να φροντίσει και να υπερασπιστεί πολύ ουσιαστικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των κανονιστικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέματα, όπως:
1) Η εφαρμογή των κανόνων της καθαριότητας σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων και την έκθεσή τους (ογκώδη, πράσινα) στο Δημόσιο χώρο.
Ο ισχύων κτιριοδομικός κανονισμός προβλέπει ΦΕΚ 59Δ/3-2-89 (άρθρο 33) ότι κάθε κτίριο οφείλει να διαθέτει κατάλληλο χώρο για τη συγκέντρωση και προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων μέχρι την αποκομιδή τους από τα συνεργεία καθαριότητας. Όταν υπάρχει πρασιά ή τοποθέτηση κτιρίου μέσα από την οικοδομική γραμμή ο χώρος αυτός γίνεται στο προκήπιο ή στον παρόδιο ακάλυπτο χώρο. Αρμόδια Αρχή για την τήρηση των παραπάνω είναι η πολεοδομική υπηρεσία.
Κάθε οικοδομική άδεια οφείλει να προβλέπει πού θα γίνεται η προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων. Το 2002, όταν ανέλαβα Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ζήτησα από τον δήμαρχο που ήταν επικεφαλής της Διοίκησης άρα και της πολεοδομίας να κάνει έγγραφο και να ζητήσει καμία καινούρια άδεια να μην εκδίδεται χωρίς να προβλέπεται ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων σύμφωνα με τα παραπάνω. Αν αυτό είχε εφαρμοστεί επί 8 χρόνια τώρα σε όλες τις καινούριες οικοδομές θα είχε περιοριστεί αισθητά η ρύπανση του Δημόσιου χώρου.
Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Απλώς πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν.
2) Σχετικά με τα πεζοδρόμια, η χρηστικότητά τους και η ασφάλεια που παρέχουν έχουν μεγάλη σημασία για τους πεζούς.
Η Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να εφαρμόσει τον Νόμο, όπου τα πεζοδρόμια είναι αρμοδιότητες των παροδίων ιδιοκτητών (άρθρο 24 του ΦΕΚ 59Δ/89) και να οργανώσει:
1. Καθαρισμό πεζοδρομίων από άχρηστα αντικείμενα
2. Νοικοκύρεμα πινακίδων σήμανσης και διαφημιστικών πινακίδων. Π.χ. όλες οι πινακίδες κάτω από 2,20μ. ύψους να καθαιρεθούν.
3. Για να εξασφαλιστεί η λωρίδα 0,85-ο,90μ. για τον πεζό, να μαζευτούν κάδοι, καθιστικά, περίπτερα κ.ο.κ. με αυτόν τον στόχο.
4. Ό,που είναι τα πεζοδρόμια στενά πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτιστα ο πεζός, άρα τα 0,90μ. Υπάρχουν τρόποι ακόμα και όταν υπάρχουν δέντρα να καλυφθούν οι λάκκοι τους με σχάρες για να αντληθεί η δυνατότητα κυκλοφορίας των πεζών.
5. Επισκευή όλων των πεζοδρομίων που είναι επικίνδυνα
6. Χάραξη διαδρομής ήπιας κυκλοφορίας (υπάρχουν και οι κυκλοφοριακές μελέτες που εισηγήθηκα επί 8 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο) για να οδηγούνται οι Δημότες με τα πόδια και με ασφάλεια στο κέντρο της Κηφισιάς, στα σχολεία κ.ο.κ.
3) Η Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης (Τ.Ε.Δ.) θα πρέπει να ενημερώνει κάθε καινούριο κάτοικο της περιοχής αρμοδιότητάς της για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα και με την κάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Δημότη, που θα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό διαβούλευσης.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ:
Καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου δεν θα λαμβάνεται χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση με την Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης (Τ.Ε.Δ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.