Εκδήλωση-συζήτηση από τους Οικολόγους Πράσινους στο πλαίσιο της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς


Με την ευκαιρία της πρόσφατης κύρωσης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που τόσο μεγάλη σημασία έχει για το συνεχώς απειλούμενο και υποβαθμιζόμενο τοπίο της περιοχής μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι της Βόρειας Αττικής διοργάνωσαν την Τρίτη 10 Μαΐου, στο πλαίσιο της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, εκδήλωση με θέμα «Η προστασία του τοπίου στη βόρεια Αττική».
Ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε δύσκολες συνθήκες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες ώστε να προσελκύσουν αρκετό κόσμο στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος.
«Ενδεχομένως πληρώνουμε λάθη που έχουν γίνει σε σχέση με το περιβάλλον και έχουμε φτάσει ο χειμώνας να είναι μέχρι τις 10 Μαΐου», επεσήμανε ο συντονιστής Νίκος Θυμάκης, γεωπόνος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, προτείνοντας την επανάληψη μιας παρόμοιας εκδήλωσης στο άμεσο μέλλον.
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο καινούργιο «κόκκινο βιβλίο» που εκδίδεται κάθε 10-15 χρόνια και περιέχει μια λίστα των φυτών που κινδυνεύουν, μεταξύ των οποίων και 8 είδη που συναντούνται στην περιοχή μας και τα οποία οφείλουμε να προστατέψουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Ο Μανώλης Γιοματάρης, αρχαιολόγος, συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού των Οικολόγων Πράσινων, αναφέρθηκε στο τοπίο και την ανθρωπογενή κληρονομιά, μεταφέροντας τις προτάσεις τους για την προστασία του τοπίου στη βόρεια Αττική.
Ο Κώστας Τάτσης, γεωπόνος, μίλησε για τη χλωρίδα της βόρειας Αττικής και τους κινδύνους που ενέχει η παρέμβαση του ανθρώπου σε αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.