Με μια πρωτότυπη εκδήλωση, γιόρτασε η ΠΡΟΝΟΗ, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών της Κηφισιάς, την ημέρα κατά των ναρκωτικών. Σε συνεργασία με τους εθελοντές του Κέντρου, επισκέφθηκαν τον παιδότοπο, στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς και μοίρασαν μπαλόνια στα παιδιά που απασχολιόντουσαν εκεί, με μηνύματα ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη. Παράλληλα ενημέρωναν τους γονείς για τη δουλειά που γίνεται στην ΠΡΟΝΟΗ.
Η ΠΡΟΝΟΗ είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία του ΟΚΑΝΑ με τον Δήμο Κηφισιάς και στόχο της έχει την εκπαίδευση γονέων, καθηγητών και παιδιών, ώστε να μπορούν να αντιστέκονται στις διάφορες εξαρτήσεις που συναντούν. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δυστυχώς και στη χώρα μας πολύ μεγάλο και χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από τους πολίτες και την Πολιτεία για να αντιμετωπισθεί.
Η δημιουργία των Κέντρων Πρόληψης ήταν ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός και είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι συμβάλει σημαντικά στην μείωση του αριθμού των ατόμων που εμπλέκονται στις εξαρτήσεις. Και να θυμάστε εξάρτηση δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, είναι και το τσιγάρο, η τηλεόραση, το αλκοόλ, το ίντερνετ.
Στην Κηφισιά το κέντρο δραστηριοποιείται εδώ και δέκα περίπου χρόνια και το έργο που προσφέρει έχει αναγνωρισθεί από τους δημότες μας και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να ζητούν τις υπηρεσίες μας, σχολεία και φορείς εκτός του Δήμου μας. Βλέπετε η πρόληψη, είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο της υγείας, αλλά και των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που μας βασανίζουν καθημερινά.
Επειδή έχουμε άμεση εμπειρία των αποτελεσμάτων της πρόληψης, αλλά και της μη πρόληψης, για τα διάφορα θέματα, ενισχύουμε παντοιοτρόπως τις προληπτικές τακτικές και μεθόδους.
Βεβαίως δεν είμαστε κατά της θεραπευτικής αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων, απλώς θέλουμε να τονίσουμε την τεράστια σημασία της πρόληψης. Άλλωστε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, είπε «κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».
Φροντίστε λοιπόν να μάθετε τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΠΡΟΝΟΗ και να επωφεληθείτε από αυτές. Όλες παρέχονται δωρεάν. Το Σεπτέμβριο ξεκινούν καινούργια τμήματα και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας. Για την ώρα καλό καλοκαίρι, να τα περάσετε όμορφα και όπως λέει μια φίλη μου: να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην κατηγορηθούμε για αμέλεια! Στην αμέλεια αντιπαραθέτουμε την Πρόληψη! Τα τηλέφωνα της ΠΡΟΝΟΗ 2108082673

* Ιατρός Μικροβιολόγος, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς – Ερυθραίας – Εκάλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.