Ο τομέας της παιδείας και οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για την ενίσχυση των σχολείων ήταν το βασικό θέμα της δεύτερης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας του με τους δημοσιογράφους, ενόψει των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης σε θέματα κατάρτισης του συνδυασμού του, αλλά και σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Νέας Ερυθραίας.
Για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, ο κ. Χιωτάκης τόνισε κατ? αρχήν ότι «ο Δήμος Κηφισιάς πρωτοπορεί στη δημιουργία των ψηφιακών τάξεων, φιλοδοξώντας να σταθεί πρότυπο και για τα υπόλοιπα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας». Έτσι, προχώρησε στην επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία της πόλης, ενώ δημιουργήθηκε  Δημοτική Ψηφιακή Πλατφόρμα. Μια ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες ως προς τα διδασκόμενα ανά τάξη και τμήματα μαθήματα, το ωράριο διδασκαλίας τους, καθώς και γενικές πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιθυμεί να προσθέσει ο εκπαιδευτικός. Δίνεται η δυνατότητα για αποθήκευση του περιεχομένου του διαδραστικού πίνακα και επαναπροβολή του στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα, πρόσβαση σε διαδικτυακές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, γλωσσάρια, ειδικά λεξικά, επικοινωνία των μαθητών κ.α.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που συνεπάγεται ήδη για τα δημόσια σχολεία δραματική μείωση της επιχορήγησης που λαμβάνουν μέσω Κ.Α.Π. και Σ.Α.Τ.Α., ο δήμος εντείνει την προσπάθειά του για την κάλυψη των οικονομικών απαιτήσεων των σχολείων σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές και επισκευαστικές τους ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο κατάφερε να εξασφαλίσει από τον Ο.Σ.Κ. ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, που υπερβαίνει τα 2,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μεγάλης έκτασης επισκευαστικό έργο στα δημόσια σχολεία, που στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τέλος, ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει κάνει αίτηση προκειμένου τα σχολεία της Κηφισιάς να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για χρηματοδότηση ύψους 400.000 ?.

«Η Πόλη Που Αξίζουμε»
Σχετικά με τα προεκλογικά θέματα και τη στήριξη που έλαβε από το κόμμα της ΝΔ, ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ότι ο συνδυασμός του θα είναι ανανεωμένος πάνω από 50%, με έμφαση στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά του όσο και την πολυσυλλεκτικότητα. Και το όνομά αυτού, «Η Πόλη Που Αξίζουμε». Όπως δήλωσε ο Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Το συνδυασμό μας τον στηρίζουν δημοτικοί σύμβουλοι από τις τρεις παρατάξεις της Κηφισιάς, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τρεις παρατάξεις της Νέας Ερυθραίας και από δυο παρατάξεις της Εκάλης», ενώ για τη στήριξη από ΝΔ και για υποψηφίους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιό του είπε: «Δε ζήτησα από κάποιον ταυτότητα κόμματος. Έχουμε κάνει έναν ανοιχτό συνδυασμό υπερκομματικό, με στελέχη απ? όλο το πολιτικό φάσμα και όποιος πολιτικός φορέας πιστεύει σ? εμάς ή εκπροσωπείται μέσω του συνδυασμού μας και μας στηρίζει, είναι ευπρόσδεκτος. Δεν κάναμε αίτηση για χρίσμα. Τα ονόματα στο ψηφοδέλτιό μας δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα, διότι γίνεται μια επιλογή μεταξύ των υποψηφίων για την αναλογικότητα που θέλουμε από κάθε γειτονιά και περιοχή του νέου δήμου, από κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση, για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Οπωσδήποτε αυτό θα γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα σταδιακά».
Για το κυκλοφοριακό στο βασικό οδικό άξονα Κηφισίας και Ελ. Βενιζέλου, ο κ. Χιωτάκης επεσήμανε: «Ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Περιφέρειας που έχει απαγορεύσει τη στάση και τη στάθμευση από την πλατεία της Κηφισιάς μέχρι το Καστρί. Όμως, δεν σκέφτηκε κανείς ότι αυτό το κομμάτι είναι εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Η ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης των δυο δήμων, πλέον, Κηφισιάς και Διονύσου, θα δώσει τις λύσεις για την αποτροπή της υπερτοπικής κυκλοφορίας». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο «πάγωμα» της μελέτης για την επέκταση των ΗΣΑΠ, όπως και στην υπογειοποίηση της λεωφόρου Κηφισίας και Ελ. Βενιζέλου, που θα βρίσκεται στο διεκδικητικό πλαίσιο του νέου δήμου.

ΓΠΣ και δημοτική συγκοινωνία
Σε ερώτηση που έγινε, εξάλλου, στον δήμαρχο, για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Ερυθραίας, ο ίδιος σημείωσε: «Είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπίσει το νέο δημοτικό συμβούλιο, καθώς εκκρεμεί και η αναθεώρηση του ΓΠΣ Κηφισιάς. Θεωρητικά έχουμε μέχρι δυο μήνες δικαίωμα ως δήμος και εφόσον βγει σε ΦΕΚ, να επαναφέρουμε το θέμα».
Για θέματα λεωφορειακών γραμμών τόνισε πως ήδη έχει κάνει αίτημα για παράταση δρομολογίου μέχρι τις 11.00 το βράδυ της γραμμής που εξυπηρετεί το πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Μορτερό, όπως και για την επέκταση υπάρχουσας λεωφορειακής γραμμής μέχρι την Πανεπιστημιούπολη. Είπε επίσης για τη δημοτική συγκοινωνία: «Είμαι επιφυλακτικός, γιατί ως γνωστόν το κόστος είναι υπέρογκο και δεν μπορεί να το επωμιστεί ο δήμος. Η λύση είναι σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ ή την Περιφέρεια, αύριο, να δούμε το θέμα συνολικά για το νέο δήμο». Ενώ για τους ποδηλατόδρομους ανέφερε ότι ο Δήμος Κηφισιάς παρέλαβε την τελική έκθεση από τη διαχειριστική αρχή, όπου προκύπτει ότι το έργο είναι πλήρες και  απορρόφησε το σύνολο της δαπάνης για την κατασκευή του έργου.
Για τον κινηματογράφο «Μπομπονιέρα» ο κ. Χιωτάκης έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαπαραταξιακή συνάντηση και αποφάσισε να προταθεί προς την ιδιοκτησία του ακινήτου να περιέλθει ο κινηματογράφος στον Δήμο Κηφισιάς με τιμή που θα καθοριστεί από ανεξάρτητη υπηρεσία. Για τον Κηφισό, τέλος, ο δήμαρχος Κηφισιάς έκανε έκκληση να προστατευτεί ο ποταμός και πρότεινε να ενταχθεί σε πρόγραμμα «Life». Ωστόσο, ανέφερε πως από την απέναντι πλευρά του Κηφισού υπάρχουν περισσότερες αυθαιρεσίες, όπως και βιομηχανικές χρήσεις. «Θέλουμε τον Κηφισό καθαρό», επανέλαβε και έθεσε τα μηχανήματα του δήμου στη διάθεση του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού, εφόσον ξεκινήσουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.