ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2009 ψήφισε καταγγελία για την στάση του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα της ονομασίας πάρκου επί των οδών Ανδρούτσου και Εθνικής Αντίστασης στο όνομα  Α. Παπανδρέου.

Καταγγέλλουμε :

? Την απαράδεκτη διαδικασία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση αναβολής που ζητήθηκε από την Τοπική Οργάνωση  με αποτέλεσμα οι τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να απέχουν από τη διαδικασία.
? Τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού για εμάς θέματος στην ημερήσια διάταξη μαζί με άλλα θέματα τοπικού χαρακτήρα (εξίσου σοβαρά για τους δημότες).
? Την αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και της Τ. Ο. του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν 15θήμερη αναβολή με σκοπό την ελάχιστη οφειλόμενη συνεννόηση για τη διαμόρφωση ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόδοση τιμών σε έναν πρωθυπουργό, ιδρυτή κόμματος και κάτοικο της Ν. Ερυθραίας δεν είναι προσωπική υπόθεση του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά συλλογική απόφαση που καλύπτει το σύνολο των κατοίκων.
? Την πρόχειρη και βιαστική απόφαση (όσο και η εισήγηση) χωρίς πολιτική διαβούλευση.
? Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που δέχτηκε να μπει σε ψηφοφορία και άλλη πρόταση πέραν της ονομασίας Α. Παπανδρέου. Ένας  πρωθυπουργός και από τη ιδιότητα του και μόνο χρήζει διαφορετικής συμπεριφοράς και αυτονόητου σεβασμού.
? Την επιλογή του χώρου που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης μας και που στην ουσία θα λειτουργήσει απλά σαν παιδική χαρά, αφού βρίσκεται μακριά από κάθε δραστηριότητα και καθημερινή επαφή με τον κόσμο της Ν. Ερυθραίας. Η επιλογή του χώρου αυτού υποβαθμίζει την προσωπικότητα του ιδρυτή μας Α. Παπανδρέου από τη δεκαετία του 60 μέχρι και το θάνατό του, τεσσάρων και πλέον δεκαετιών με αγώνες ,που σφράγισαν τις μεγάλες αλλαγές στην πατρίδα μας, δεν τιμώνται σε παιδικές χαρές.
? Το χειρισμό της διοίκησης ώστε ένα τέτοιο θέμα να ψηφισθεί κατά πλειοψηφία με (12 ψήφους) στη Ν. Ερυθραία, όπου το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν από τα υψηλότερα για το ΠΑΣΟΚ στη Β2 περιφέρεια της Αθήνας.
? Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τη δημοτική Αρχή να αναλογιστεί το μέγεθος των ευθυνών της και να πράξει όπως αναλογεί σ? έναν μεγάλο άνδρα, ακυρώνοντας την μικρόψυχη  και πολιτικάντικη αυτή απόφασή της και ξαναφέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συνεννόηση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο τιμώμενος.
? Καλούμε όλα τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ να απόσχουν από κάθε συμμετοχή αν η Δημοτική αρχή προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.