Όπου να βρεθείς και ανοίξεις συζήτηση, ένα είναι το θέμα. Η οικονομική κρίση. Οι αποφάσεις του «Παπανδρέου» για κάποιους, του «Γιωργάκη» για άλλους και η «σπουδή» να φέρει το Δ.Ν.Τ. στη χώρα και προπαντός στην Ευρωζώνη. Για δες το λίγο, «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» δε λέει ο λαός; Έχουν και την «πίττα αφάγωτη» και το «σκύλο χορτάτο». Να πως ξεπέρασαν νόμους και αγκυλώσεις. Σιγά να μη νοιαστούν για το λαό. Ναι, λέει αλήθειες η αριστερά και άκουγα προχθές τον Τσίπρα. Συμφωνώ όπως τα λέει, εκεί πάνε τα πράγματα, μα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το σήμερα και πρέπει να γίνει ποιο συγκεκριμένος. Ούτε να δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να πάρει ψήφους, μόνο από την Παπαρήγα.
Δεν τις μπορώ τις θεωρίες τύπου Αλαβάνου, αυτός ο κιοτής, στα δύσκολα «πούλησε» την αριστερά και παίζει με το συγκρότημα Λαμπράκη, μα δεν μπορώ και τα δήθεν του «κρυφοπασόκου» αρχομανή Κουβέλη. Άκου κόμμα ο Κουβέλης, γιατί δεν πήγε μόνος του στο ΠΑΣΟΚ, θέλει να πάρει μαζί του κι? άλλους; Σιγά να μην είναι αυτοί αριστεροί, παιχνίδια σε βάρος του κόσμου παίζουν!
Χρωστάει η χώρα, εκεί να δώσουν λύση και ο Τσίπρας  εγώ νομίζω, αποτελεί πραγματική ελπίδα της αριστεράς τούτη τη στιγμή, χρειάζεται όμως ένα καλό επιτελείο συμβούλων, να επεξεργαστεί και να καταθέσει βιώσιμη πρόταση εξουσίας και να «διώξει» από το προσκήνιο, το συντηρητισμό και τη γεροντοκρατία.
Ναι συμφωνώ, τα κανάλια τους βγάζουν δευτερόλεπτα και με τρόπο που τα λόγια τους φαίνονται αρνητικές κορώνες σε ανθρώπους σαν και εμένα τον μέσο σκεπτόμενο έλληνα δηλαδή, που δεν έχει τη διάθεση ή και το χρόνο να ασχοληθεί με τα κόμματα και την πολιτική και πολλά που γίνονται δεν τα γνωρίζει, ούτε και αυτό που λες, εξειδίκευση των προτάσεών τους.
Συμφωνώ, κάποιες τράπεζες να είναι κρατικές να ελέγχουν την χρηματοδότηση και την ανάπτυξη, εδώ έχει δίκιο ο Τσίπρας, είναι εναλλακτική πρόταση αυτή.
Εμένα η αριστερά μου δείχνει πως τα έχει βρει με το σύστημα και διασπάται μόνο να μην αναγκαστεί να κυβερνήσει. Συμφωνώ στη θεωρία, αλλά η ζωή θέλει πράξη και προοπτική.
Δεν γίνεται για όλα να φταίνε μόνο οι άλλοι! Τον άκουσες το συνταξιούχο. «Μου δίνουν επτακόσια ευρώ σύνταξη και παίρνουν τα διακόσια ογδόντα φόρους. Τα παίρνουν από μένα τον αγρότη και τα δίνουν στις τράπεζες και μου λέτε «κουραφέξαλα». Τι κάνει η αριστερά για μένα; Το μόνο που βλέπω, είναι το πώς «τρώγεται» μεταξύ της».
Θίγομαι ξέρεις, που γερμανοί ξενέρωτοι και ανίκανοι εγγλέζοι, κάνουν πλάκα όταν με βλέπουν και μου λένε, ήρθες για δανικά; Όταν είμαι έξω, κανέναν δεν βάζω πάνω από την Ελλάδα και από μένα. Δεν είμαι εθνικιστής, πατριώτης είμαι. Δεν καταλαβαίνεις αν δεν έχεις ζήσει έξω πως νοιώθει ο έλληνας που αναγκάστηκε σχεδόν απελπισμένος να φύγει στο εξωτερικό και δυστυχώς για την Ελλάδα, ήταν το δημιουργικό και υγειές στοιχείο της και όπου πήγαν αυτοί οι έλληνες, διέπρεψαν. Γιατί εκεί μπόρεσαν και εδώ ακόμα σήμερα δεν μπορούν;
Θέλω η χώρα μου υπεύθυνα να λειτουργεί και δεν το βλέπω. Θέλω να με σέβεται, να με διευκολύνει να αναδειχθώ, να επενδύσω, να μη με ταλαιπωρεί. Μια οικογενειακή εταιρία προσπαθώ να κάνω και με έχουν στο περίμενε. Θέλω ένα απλό χαρτί και λείπει μου λένε ο υπάλληλος σε άδεια, περίμενε να γυρίσει και περιμένω σαν… ξέρεις τη λέξη.
Πήρε άδεια ένας και σταμάτησε το  κράτος. Έτσι αντιλαμβάνονται το ρόλο τους οι κυβερνώντες και ακόμα μπορούν όχι απλά να περιφέρονται, αλλά κυβερνούν και τον τόπο. Σε κάποια πράγματα, έχει δίκιο ο «Καραζταφέρης», δε θα τον ψήφιζα ποτέ, αλλά πώς να το κάνουμε, έχει δίκιο. Δεν ξέρω πια, κανείς δε με εκφράζει. Ψήφισα ΠΑΣΟΚ αλλά τελευταία φορά. Δεν θα ψηφίσω ξανά. Την αριστερά έπρεπε να ψηφίζω. Σε όσα λέει πιστεύω, συμφωνώ σε κάποια  και με την Παπαρήγα, μα η χώρα θέλει κυβέρνηση τώρα. Αυτή είναι η διαφορά μου.
Άκου, ναι να τα πάρει από τους πολλούς, που κανονικά δεν τα δικαιούνται όσα παίρνουν. Δεν γίνεται να ζεις με δανικά και να σπαταλάς. Μα ποια είναι η πλουτοκρατία στη Ελλάδα; Πόσους πλουτοκράτες νομίζεις έχουμε; Εγώ για να αποχτήσω αυτά που έχω κουράστηκα. Θα τα βγάλω έξω από τη χώρα και τις ελληνικές τράπεζες γιατί με αυτούς θα τα χάσω! Τα λαμόγια να μαζέψει και πρώτα υπουργούς, γραμματείς και στελέχη διοίκησης. Αυτοί όλοι κατέστρεψαν τη χώρα. Έχω πολύ θυμώσει, αυτοί είναι επικίνδυνοι.
Ο Παπανδρέου είναι πεισματάρης και αδίστακτος και κάτι μου λέει πως στόχο του έχει τη διάλυση του ευρώ. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η πολιτική του. Ή «παίζει σκοτεινά σε βάρος της χώρας ή είναι ανίκανος. Αν γίνουν εκλογές αυτοί όλοι θα ψάχνουν την ψήφο τους, μα το κακό το έχουν κάνει.
Τα παραπάνω, ως καταστάλαγμα μιας γενικής και επί παντός του επιστητού συζήτησης σε ένα διήμερο στη γενέτειρα μου, μια αγροτική περιοχή, καθώς σαν βρεθώ εκεί γίνομαι «μαγνήτης συζητήσεων» και ένοιωσα είναι αλήθεια ευθύνη, απέναντι σε ανθρώπους νοικοκυραίους που κάποιοι ταλαιπωρούνται να πετύχουν όσα προσδοκούν και άλλοι υποφέρουν κυρίως με προβλήματα επιβίωσης.  Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια ενός μεσήλικα. Ξέρεις πολύ καλά ότι πάντα τη σεβόμουνα τη γνώμη σου, είναι άλλο αν κομματικά ποτέ δεν σε ακολούθησα.
Στους τελευταίους μήνες σε θυμάμαι πολλές φορές και λέω, ρε δες που είχε δίκιο. Αλλά ρε παιδί μου και εσείς, τι πράμα είναι αυτό. Να σας ακολουθήσω δε λέω και στο λέω αυτό για πρώτη φορά και με ξέρεις πόσο εγωιστής είμαι. Κάντε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης. Ο κόσμος θα σας ακολουθήσει. Έχουν ποια αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.