Τα σημαντικότερα γεγονότα που θα συμβούν την πόλη μας τη χρονιά που έρχεται

241-kazamias2008.jpgΗ ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία της εφημερίδας με τον διάσημο αστρολόγο σερ Νόου Νάθιν για τον Καζαμία του 2007, ο οποίος πέτυχε να προβλέψει ότι η διοίκηση του δήμου θα καλύψει τα οικονομικές της υποχρεώσεις με τη σύναψη δανείου, μας οδήγησε να ζητήσουμε τις προβλέψεις του και για το 2008 εκμεταλλευόμενοι το ολιγοήμερο πέρασμά του για διακοπές από τη χώρα μας.
Ο ελάχιστος χρόνος που μας διέθεσε δεν επέτρεψε να προβεί σε αναλυτικές ανά μήνα προβλέψεις και έτσι περιοριστήκαμε να του ζητήσουμε να μας προβλέψει τα κυριότερα γεγονότα που θα συμβούν στην πόλη μας κατά τη διάρκεια του 2008
Παρακάτω παραθέτουμε τους χρησμούς του διάσημου σερ:

Ποδαρικό με έξι αντιδημάρχους
Μετά το ποδαρικό με δύο δημάρχους το 2007, ποδαρικό με έξι αντιδημάρχους κάνει ο δήμος το 2008. Νομοθετικό κενό που δεν προβλέπει αυτόματη λήξη της θητείας των αντιδημάρχων μετά τον πρώτο χρόνο αν αυτό δεν έχει αποφασιστεί σαφώς από το δημοτικό συμβούλιο, αξιοποιείται από τη δήμαρχο για να διατηρήσει τους τρεις εν ενεργεία και να ορίσει άλλους τρεις τους οποίους θέτει επικεφαλής των υπό δημιουργία νέων υπηρεσιών: «Προσλήψεων συμβασιούχων που δεν έχουν μέχρι τώρα προσληφθεί», «Παρακολούθησης επιθέσεων τοπικού τύπου» και «Παραγωγής δικαιολογιών έναντι  πιέσεων αγανακτισμένων προμηθευτών»

1-2-3 πολλά… Δημαρχεία
Με μια πρωτοποριακή ιδέα η διοίκηση του δήμου αποφασίζει το Μάρτιο να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών. Αγοράζει όλα τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια  τα λεγόμενα νεόκτιστα και σε κάθε ένα από αυτά στεγάζει και μία δημοτική υπηρεσία. Επιπροσθέτως μετατρέπει όλους τους δρόμους που συνδέουν τα νέα μικρά «δημαρχεία» σε πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους και επιβάλλει σε πολιτικό και διοικητικό προσωπικό να μετακινείται υποχρεωτικά με δίκυκλα. Πρώτη δίνει το παράδειγμα η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη η οποία κυκλοφορεί με ποδήλατο ακόμα και… μέσα στο δημαρχείο.
Η ανέγερση των μικρών «Μικρασιατικών» Δημαρχείων αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Κυριάκος Μαρτάκης, ο οποίος δεσμεύεται ότι θα τα παραδώσει σε χρόνο ρεκόρ, υπό την προϋπόθεση να αφαιρεθεί ή άδεια φωτογράφισης από την εφημερίδα «Η Νέα Ερυθραία κάθε Εβδομάδα»

Λύνεται το μυστήριο με το έλλειμμα
Από ποιόν άλλο; Από τον αρμόδιο επί των οικονομικών αντιδήμαρχο Νίκος Καραφωτίου, ο οποίος τριγυρνώντας τον Αύγουστο στα άδεια, λόγω θερινών διακοπών γραφεία του δήμου, ανακαλύπτει σε ξεχασμένο χρηματοκιβώτιο σκελετό υπαλλήλου, (ο οποίος εθεωρείτο συνταξιούχος), μαζί με δεσμίδες χαρτονομισμάτων αξίας ίσης με αυτή του ελλείμματος. Ο υπάλληλος, σύμφωνα με το πόρισμα της αστυνομίας κλείστηκε από λάθος στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε σφραγιστεί αφού έκτοτε δεν υπήρχαν χρήματα για να το χρησιμοποιήσουν.
Σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουρίκας αναφέρει ότι αποδείχτηκε περίτρανα η σκευωρία «περί ελλείμματος» της διοίκησης Ταμβάκη. Η Βασιλική Ταμβάκη απαντά  ότι από την προηγούμενη  διοίκηση εκτός από χάος παραλάβαμε και σκελετούς.
Η Κατερίνα Μουστάκη ζητάει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για να βρεθεί ο υπεύθυνος για το σφράγισμα του χρηματοκιβωτίου, ενώ ο Γιάννης Τσαγκάρης δηλώνει ότι όταν γίνει διοίκηση το 2010 τα χρηματοκιβώτια δεν θα κλειδώνουν και θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτά από το λαό.

Αεροδρόμιο στη Νέα Ερυθραία
Μετά την επέκταση του ΗΣΑΠ, το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του το Νοέμβριο αποφασίζει να δημιουργήσει και αεροδρόμιο στην πόλη μας. Η επιλογή της Νέας Ερυθραίας γίνεται λόγω των απαιτούμενων όρων δόμησης και χρήσεων γης.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου η διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει σειρά μέτρων προκειμένου η πόλη να ανταποκριθεί στη μεγάλη αυτή πρόκληση. Συγκεκριμένα μειώνονται οι συντελεστές δόμησης στον συνοικισμό από 1,6 σε 0,6 και το ύψος από 21 μέτρα σε 2,1 μέτρα. Για το Μορτερό και τους Εθνικιστές οι νέες οικοδομές υποχρεώνονται να είναι υπόγειες ενώ δεσμεύονται προς απαλλοτρίωση όλοι οι αδόμητοι χώροι. Στο Καστρί και την Πολιτεία δεν προβλέπονται παρεμβάσεις λόγω της προεκλογικής συμφωνίας της διοίκησης με τους κατοίκους να μην πειράξει ούτε φύλλο από την σημερινή κατάσταση.
Με την απόφαση της διοίκησης διαφωνούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Στάθης Κύρλος ( προτείνει αντί αεροδρομίου να δημιουργηθεί πίστα αγώνων Φόρμουλα 1) και ο Παντελής Χριστοδούλου (αντιπροτείνει στην περιοχή Εθνικιστών να επιτρέπονται μέχρι και πέντε υπόγεια)
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικροτούν τις αποφάσεις της διοίκησης, εκτός από την Μαρίνα Πετούση η οποία ζητάει την ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με τη δημιουργία λιμένος στο χώρο του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Παραίτηση Ταμβάκη
Μετά από μια συγκλονιστική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανερυθραϊκής Ενότητας, το Δεκέμβριο, όπου των σύνολο των μελών της προσπαθεί να την μεταπείσει, η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοινώνει την παραίτησή της από το δημαρχιακό αξίωμα προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση καθημερινής  εφημερίδας.
«Ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί», δηλώνει, ενώ ανακοινώνει το τιμ των συνεργατών της όπου εκτός από τη διεύθυνση, την αρχισυνταξία, το πολιτικό και αθλητικό ρεπορτάζ, τη σύνταξη ύλης που θα αναλάβει η ίδια, τις υπόλοιπες θέσεις (δακτυλογράφος, καθαρίστρια, κούριερ, καφετζής, κηπουρός, οδηγός) θα αναλάβουν διακεκριμένοι συμπολίτες μας και επί σειρά ετών συνεργάτες της ως διμηνίτες που η ίδια είχε εισηγηθεί την πρόσληψή τους στα διάφορα νομικά πρόσωπα του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.