225-arxigoi.jpgΟι τοπικές κομματικές οργανώσεις απαντούν και δεσμεύονται λίγο πριν από την κάλπη

Η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων σε προεκλογική περίοδο κερδίζεται συνήθως στην TV, εκεί απέναντι από τον καναπέ των ψηφοφόρων και λίγο πριν από την κάλπη. Πέρα από κομματικές κορώνες και με το βλέμμα στραμμένο και στα τοπικά μας θέματα, η «Ν.Ε.» απηύθυνε στις κομματικές οργανώσεις της πόλης το εξής ερώτημα για την πληρέστερη ενημέρωση των εκλογέων της Νέας Ερυθραίας σχετικά με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων, και κυρίως τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν: «Και μετά τις εκλογές τι; Για ποιους λόγους οι Ερυθραιώτες μπορούν να εμπιστευθούν το κόμμα σας από τη θέση της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης αύριο; Ποιες είναι δυο-τρεις παρεμβάσεις για τις οποίες δεσμευόσαστε στους ψηφοφόρους να δρομολογήσετε σε τοπικό επίπεδο»;

225-nd.jpg
«Είναι λάθος να νομίζουν οι κάτοικοι ενός δήμου ότι η νίκη της παρατάξεως τους, μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα βελτίωσης στην ζωή και την υποδομή μιας πόλης»

«Καταρχήν πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών δεν έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη ή όχι ενός δήμου. Είναι λάθος να νομίζουν οι κάτοικοι ενός δήμου ότι η νίκη της παρατάξεως τους, μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα βελτίωσης στην ζωή και την υποδομή μιας πόλης. Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν όπου κατά την 20 ετή διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Ερυθραία, παρόλο που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έδινε ποσοστά νίκης προς το ΠΑΣΟΚ, δεν κέρδισε τίποτα το ιδιαίτερο η παραπάνω από τους άλλους δήμους που δεν έδιναν πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ. Το έργο της ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιπέδου ζωής ενός δήμου, ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό πλέον, στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει το 100% των οφειλόμενων χρημάτων που αναλογούν στους δήμους, οπότε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρνουν οι εκάστοτε δημοτικέ αρχές, οι οποίες πρέπει να κρίνονται για το βαθμό ετοιμότητας και ωρίμανσης των έργων που θέλουν να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία.
Επομένως οι λόγοι για τους οποίους οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας θα μπορούσαν να εμπιστευτούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως Κυβέρνηση, είναι αρχικά οι ίδιοι με τους υπόλοιπους κάτοικους της αυτής της χώρας. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι ένα από τα κορυφαία κριτήρια ψήφου των πολιτών σε εθνικές εκλογές είναι η κατάσταση της οικονομίας. Ο πολίτης ψηφίζει με κριτήριο την αντίληψη που έχει πρώτα για την προσωπική του οικονομική κατάσταση και δεύτερο για τη συνολική κατάσταση της εθνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης. Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι οι πολίτες ψηφίζουν, όχι τόσο αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας το έργο που έγινε, αλλά με βάση τις προσδοκίες που έχουν για το άμεσο μέλλον. Το ερώτημα, συνεπώς, ποιος μπορεί καλύτερα να βελτιώσει την προσωπική οικονομική κατάσταση του πολίτη και να εγγυηθεί την καλή πορεία της οικονομίας θα κρίνει και το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία υπερέχουν έναντι του ΠΑΣΟΚ βάση και των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι περιορίστηκαν τα ελλείμματα από το 8% κάτω από το 3%. Μειώθηκε δραστικά η ανεργία κατά τρεις και πλέον ποσοστιαίες μονάδες. Μειώθηκε η φορολογία, αυξήθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας και βγήκαμε από την επιτήρηση της ευρωπαϊκής ένωσης.
Όσο αναφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτηση σας, θεωρούμε ότι οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να ευρύνουν τον τομέα ενασχόληση τους πέρα από το καθαρό κομματικό τους πλαίσιο σε τομείς ουσίας και ανάπτυξης της πόλης.
Συγκεκριμένα το συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νέας Ερυθραίας έχει πάρει απόφαση να παίξει δυναμικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης. Καταρχήν επιθυμούμε την συνεργασία, με την οποιαδήποτε δημοτική αρχή, πάνω σε θέματα που αφορούν τα προβλήματα της πόλης μας και εφόσον είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία επιθυμούμε να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός της τοπικής οργάνωσης από τον δήμο, ως ένα ακόμη εργαλείο πίεσης προς την κεντρική εξουσία, για το γενικό όφελος της πόλης.
Ένα άλλο θέμα στο οποίο επιθυμούμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις είναι η προστασία του Κηφισού και των παραχειμάρρων του.
Ο Κηφισός είναι το τελευταίο «ζωντανό» ποτάμι του Λεκανοπεδίου. Η κοίτη του που απλώνεται σε έκταση 12.000 στρεμμάτων, διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών τη Ν. Ερυθραία, την Κηφισιά, τη Μεταμόρφωση, τη Λυκόβρυση και τη Ν. Φιλαδέλφεια και δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου. Σε οποιαδήποτε εκδήλωση διοργανώνουμε προεκλογικά ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που θέτουμε στους υποψήφιους βουλευτές μας είναι πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουνε το πρόβλημα του Κηφισού. Προσπαθούμε να τους δεσμεύσουμε και να τους πιέσουμε να ασχοληθούν ακόμα πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι απαιτείται από όλους τους βουλευτές προσπάθεια για να υπάρξει τουλάχιστον ένα σημαντικά βήμα προόδου, πέρα από αυτά που έχουν καταφέρει οι οικολογικές οργανώσεις και οι διάφοροι φορείς που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Γενικά υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες που μπορούν να λάβουν οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις για να ενισχύσουν περισσότερο και ουσιαστικότερα την βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης μας, αρκεί να καταλάβουμε όλοι μας ότι η πόλη ανήκει στους πολίτες και οι προσωπικές μας ή πολιτικές μας διαφορές θα πρέπει να παραμερίζονται, όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν το γενικό καλό της πόλης μας».

225-pasok.jpg

«Παραδώσαμε μια Ελλάδα κοινωνικά υπερήφανη με διεθνή αναγνωρισιμότητα kαι προβολή»

«Αγαπητέ συμπολίτη, είτε από την κυριακάτικη εφημερίδα σου, είτε και από τα γραφεία της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, είτε από το εκλογικό μας κέντρο που είναι στην οδό Ανακρέοντος 5, είτε ακόμα και από τη διανομή του προγράμματός μας που έγινε στη λαϊκή αγορά τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη πιστεύουμε ότι έφτασε στα χέρια σου το φυλλάδίο με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, το φυλλάδιο με τις προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις του κινήματός μας. Έχεις στα χέρια σου τις προτάσεις, τις προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε ότι έγινε αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ με τις προγραμματικές του θέσεις σαν αυριανό κόμμα εξουσίας δεν υπόσχεται, δεσμεύεται.
Στο πρόγραμμά μας είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει μια τεράστια κοινωνική στροφή με πολιτικές αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Θεμελιώνει ένα κράτος αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό ασφαλές και δίκαιο. Δεσμεύεται για προτεραιότητες, όπως η παιδεία με άμεση αύξηση του ΑΕΠ σε 5% άμεσα με την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού. Βάζει το περιβάλλον σαν προϋπόθεση ανάπτυξης. Θεμελιώνει την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων, την περήφανη Ελλάδα. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας, θεωρούμε ότι σαν κόμμα εξουσίας όλα τα χρόνια της κυβερνητικής μας θητείας, πραγματοποιήσαμε ένα έργο που άλλαξε την Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Αναγνωρίσαμε ότι υπήρξαν λάθη, για τα οποία μας έκρινε ο λαός βάζοντάς μας στην αντιπολίτευση.
Στις προηγούμενες εκλογές πολλοί συμπολίτες μας πίστεψαν στις υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης για νέα διοίκηση του κράτους, για επανίδρυση του κράτους με σεμνότητα και ταπεινότητα και εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Εμπιστεύτηκαν την παράταξη που απλώς φορούσε τη μάσκα του μεσαίου χώρου. Πριν 3,5 χρόνια παραδώσαμε μια Ελλάδα κοινωνικά υπερήφανη με διεθνή αναγνωρισιμότητα και προβολή, την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μια Ελλάδα με ασφάλεια, με σύγχρονα έργα, με διεθνή προβολή, με υπερηφάνεια, με εθελοντικό πνεύμα, μια Ελλάδα με όραμα. Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είδαμε: Τα οικονομικά μας να χειροτερεύουν. Να βασιλεύει το κράτος των ημέτερων των κουμπάρων, των Χούπηδων. Να μεταφέρονται τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων σε βαλίτσες με πολιτικό όνομα.
Κανείς να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τίποτα και όλες οι υποθέσεις – σκάνδαλα να εκκρεμούν. Κανείς να μην παραιτείται. Είδαμε για όλα να υπάρχει ένα πέπλο συγκάλυψης. Είδαμε τα παιδιά μας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις να γίνονται θεατές και θύματα αλλεπάλληλων δήθεν λαθών -βλέπε μαγειρέματα- στα αποτελέσματα και τις βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Είδαμε τις δήθεν μεταρρυθμίσεις να καταλήγουν σε διευθετήσεις για λίγους και Προνομιούχους.
Είδαμε τη διεθνή θέση της χώρας μας να αποδυναμώνεται.
Είδαμε τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό.
Είδαμε το θάνατο, τον όλεθρο και την καταστροφή της πατρίδας μας και την ανυπαρξία του αυτονόητου του κράτους. Προφανώς αφού η δημόσια περιουσία καίγεται, μετά πουλιέται πιο φτηνά.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ λέμε, φτάνει πια. Έστω και μέσα σε αυτόν τον ελάχιστο προεκλογικό χρόνο που μας έδωσε η κυβέρνηση με την προκήρυξη των εκλογών «εξπρές» μέσα στις φωτιές, πιστεύουμε ότι θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και με την ψήφο μας την Κυριακή στις 16 Σεπτέμβρη θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Μαζί για μια δίκαιη κοινωνία.
Μαζί για τη νίκη.
Μαζί για τη νέα αλλαγή».
225-kke.jpg

«Η εκλογική μάχη δεν είναι μόνο για άγρα ψήφων»
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι ένα κόμμα που κουβαλά στην πλάτη του 90 χρόνια ιστορίας, εμπειρίας και αγώνων. Το γνωρίζει καλά αυτό ο λαός μας. Λέμε λοιπόν σε αυτό το λαό ότι η εκλογική μάχη στις 16/9 δεν είναι μόνο για την άγρα ψήφων. Δεν είμαστε καιροσκόποι. Λέμε στο λαό ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί. Είμαστε ένα κόμμα που δεν διστάζει να πει μπροστά στην κάλπη την αλήθεια. Αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ στις 17/9 έχει το ανάστημα να παλέψει για το συμφέρον του λαού και να βοηθήσει στην αναγέννηση του λαϊκού κινήματος. Αυτό μας χρειάζεται σήμερα. Να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του, να πάψει να φοβάται. Λέμε καθαρά στο λαό.
Το ΚΚΕ μπορεί να λέει πράγματα, που να φοβίζουν κάποιους, αλλά δείχνει ακριβώς ότι δεν φοβάται τη δικομματική εναλλαγή και γι αυτό είναι εγγύηση για τα λαϊκά προβλήματα. Έχουμε το κουράγιο και το σθένος να λέμε την αλήθεια και να μη λυγίζουμε για άγρα ψήφων. Αυτό είναι εγγύηση για το λαό μας και αύριο θα είμαστε στο πλευρό του μπροστάρηδες των αγώνων του. Κατά τη γνώμη μας αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει το ΚΚΕ ενάντια οποιονδήποτε άλλων που λένε να μειωθεί ο δικομματισμός.
Δεν είμαστε εμείς που θα πάρουμε την ψήφο του λαού στις 16 και στις 17 δεν θα τον έχουμε ανάγκη. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί όρο και εγγύηση για αντίσταση και εμπόδια στη λαίλαπα που έρχεται. Με ένα δυνατό ΚΚΕ θα ενισχυθεί η δύναμη των λαϊκών στρωμάτων στη διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν».

225-syriza.jpg
«Προγραμματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή»
«Οι Ερυθραιώτες μπορούν να εμπιστευθούν τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ως μια μαχητική, αξιόπιστη, συγκρουσιακή, προγραμματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, στα κοινοβουλευτικά έδρανα και τους κοινωνικούς αγώνες. Το πρόταγμα της ενότητας της Αριστεράς και της κοινής δράσης, των κοινών τόπων που ενώνουν τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες και όχι όσων διαιρούν και διασπούν το μέτωπο μιας σύγχρονης εναλλακτικής αντιπολίτευσης, κερδίζει συνεχώς έδαφος και κινητοποιεί όλο και περισσότερο τους νέους αλλά και τους παλιούς αγωνιστές της Αριστεράς που ήταν ανένταχτοι.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρωτοστάτησε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 για την παιδεία, για το άρθρο 24 για τα δάση, στήριξε ενεργά και συμμετείχε στο κίνημα για ανοιχτές ακτές, όταν οι δύο μεγάλες παρατάξεις του δικομματισμού αναλώνονταν σε εκατέρωθεν κατηγορίες για «κουμπάρους» και «λαμόγια». Η πείρα που έχει μέχρι τώρα κατακτηθεί μέσα και από τη δράση επιμέρους τοπικών κινήσεων πολιτών και αυτοδιοικητικών σχημάτων που συγκροτούν και το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης έχει δείξει ότι τα τοπικά προβλήματα απαιτούν συντονισμένη δράση. Ειδικώς, για την περιοχή μας που συνορεύει με την Πάρνηθα και την Πεντέλη, που επλήγησαν πρόσφατα από τη φωτιά, δεσμευόμαστε σε ένα πλαίσιο που θα υπερασπίζεται το περιαστικό πράσινο και τους δασικούς όγκους, θα αντιτίθεται στον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων, στην αυθαιρεσία της δράσης των οικοδομικών συνεταιρισμών και την εκτός σχεδίου δόμηση ενισχύοντας τη δράση του ΣΠΑΠ και του Συνδέσμου Πάρνηθας και συμβάλλοντας στην κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.