Αίτηση προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου τεχνικό κλιμάκιο της υπηρεσίας να προβεί σε αυτοψία σε ακίνητο των  οδών  Ελ. Βενιζέλου και Νικ. Πλαστήρα στη Νέα Ερυθραία για να διαπιστώσει τυχόν ύπαρξη σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας, κατέθεσε πρόσφατα ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κηφισιά SOS. Κατόπιν έρευνας στα αρχεία της ΕΤΤ βρέθηκε ότι έχει κατατεθεί από την εταιρεία Wind δήλωση από το 2005 για τοποθέτηση συστήματος μικροκυψελών στο συγκεκριμένο σημείο. Και όπως καταλήγει η ΕΕΤΤ, «για τα κεραιοσυστήματα μικροκυψελών δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από την υπηρεσία μας, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην απόφαση της ΕΕΤΤ 302/11/22-12-2003». Τεχνικό κλιμάκιο της υπηρεσίας διενήργησε αυτοψία στη συγκεκριμένη θέση στις 17/1/2011 και διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δυο κεραιών τύπου panel πράσινου χρώματος και στο επίμαχο σημείο μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες της εταιρείας Wind, όπως προβλέπεται από την προαναφερθείσα δήλωση τοποθέτησης συστήματος μικροκυψελών.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς όρους, τουλάχιστον, που αναζητήσαμε κι εμείς στο διαδίκτυο, οι σταθμοί βάσης μικρής ισχύος παρέχουν ακτίνα κάλυψης έως και 500 μέτρα (συνήθως 100 μέτρα), ανάλογα με τη μορφή και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος χώρου, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη «μικροκυψελών», κυρίως για να παρέχουν υψηλή χωρητικότητα σε περιοχές με υψηλή κίνηση και δεν στοχεύουν στην κάλυψη ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών. Ωστόσο, στο θολό τοπίο της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσω κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, χρειάζεται και μια επίσημη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών για το τι απαγορεύεται και για το τι επιτρέπεται. Αλλά είπαμε… θολό το τοπίο, πώς μπορεί να υπάρξει και ορθή ενημέρωση;

Προηγούμενο άρθροΤη μερίδα του λέοντος οι αθλητικοί με 170.000 ευρώ, μόλις 35.000 ευρώ στους πολιτιστικούς
Επόμενο άρθροΔιαχειριστικός έλεγχος σε σχολικές επιτροπές Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.