Διαδημοτική μελέτη για δήμους της βόρειας Αττικής και ερευνητικά
προγράμματα στο Ε.Μ.Π. για Καστρί, Πολιτεία και ιστορικό κέντρο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προένταξης στο πρόγραμμα «Θησέας» της διαδημοτικής μελέτης αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων για τους δήμους Αγίου Στεφάνου, Νέας Ερυθραίας, Άνοιξης, Εκάλης, Κηφισιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας. Το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ερυθραίας ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των οκτώ δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ με άλλες δυο αποφάσεις του ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ανάθεση ερευνητικών προγραμμάτων στο Ε.Μ.Π. για τις περιοχές Καστρί-Πολιτεία και το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Με την πρώτη του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αυτό το πρώτο διαδημοτικό εγχείρημα και εξουσιοδότησε τη δήμαρχο να ενεργήσει για τα περαιτέρω, προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των δήμων της βόρειας Αττικής και να προχωρήσει η διαδικασία οριστικής ένταξής της στο πρόγραμμα «Θησέας». Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 276.000 ευρώ. Όπως διευκρινίστηκε, ο Δήμος Κηφισιάς έχει την ευθύνη σύνταξης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και του τεχνικού δελτίου οριστικής ένταξης, των σχετικών τευχών προκήρυξης, καθώς και για την προκήρυξη, ανάθεση και παρακολούθηση της μελέτης αυτής. Επιτροπή του Δήμου Νέας Ερυθραίας θα παρακολουθεί την εξέλιξή της, ενώ όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, το δημοτικό συμβούλιο θα έχει τον πρώτο λόγο σε όλα τα στάδια της μελέτης. Και αυτό, γιατί εκφράστηκαν επιφυλάξεις από δημοτικούς συμβούλους κατά πόσο θα προωθηθούν επαρκείς λύσεις για τα διαμπερή κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, εφόσον τίθεται επικεφαλής της όλης προσπάθειας ο Δήμος Κηφισιάς και είναι λογικό να κοιτάξει πρώτα τα του οίκου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.