Τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου για την κεραία που επανατοποθετήθηκε πρόσφατα στην οδό Κολοκοτρώνη 11, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από την παιδική χαρά της πλατείας 28ης Οκτωβρίου. Διοργανώνει γενική συνέλευση για το θέμα αυτό σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στο γυμναστήριο του σχολείου και καλεί σε «πανστρατιά» κατά των ύποπτων κεραιών στη Νέα Ερυθραία, τόσο τους γονείς και τους καθηγητές, όσο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των άλλων σχολείων της πόλης, τον τοπικό σύλλογο «Το Στροφύλι» και το δραστήριο σύλλογο «Κηφισιά SOS» με τους οποίους βρίσκονται σε συνεργασία, αλλά και τη δημοτική αρχή
Μετά την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου για τις ύποπτες κεραίες που αναπτύσσονται δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου για την κεραία που επανατοποθετήθηκε πρόσφατα στην οδό Κολοκοτρώνη 11, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από την παιδική χαρά της πλατείας 28ης Οκτωβρίου. Διοργανώνει γενική συνέλευση για το θέμα αυτό σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στο γυμναστήριο του σχολείου και καλεί σε «πανστρατιά» κατά των ύποπτων κεραιών στη Νέα Ερυθραία, τόσο τους γονείς και τους καθηγητές, όσο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των άλλων σχολείων της πόλης, τον τοπικό σύλλογο «Το Στροφύλι» και το δραστήριο σύλλογο «Κηφισιά SOS» με τους οποίους βρίσκονται σε συνεργασία, αλλά και τη δημοτική αρχή. Έχουν κληθεί να παραβρεθούν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στάθης Κύρλος, όπως και η νομική σύμβουλος του δήμου.
Όπως λέει στη «Ν.Ε.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, Γιώργος Μπαξεβάνης: «Οφείλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά. Θέλουμε να βάλουμε το σύλλογό μας σε διαδικασία να ασχοληθεί και με τα προβλήματα εκτός σχολείου, ενώ επιδιώκουμε τη συνεργασία μας με τους άλλους συλλόγους των σχολείων, οι οποίοι έχουν κληθεί να παραστούν στη συνέλευσή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους συλλόγους Στροφυλίου και Κηφισιά SOS για το θέμα των κεραιών. Μόνο με την κοινή συνεργασία μας και την αρωγή όλων των φορέων θα έχουμε αποτέλεσμα. Σε αυτόν τον αγώνα μας θέλουμε συμπαραστάτη και τον δήμο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Vodafone για το θέμα των αποστάσεων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Νομίζω ότι αυτές οι αποστάσεις δεν έχουν αλλάξει σήμερα. Άρα, πώς βγήκε η άδεια; Ίσως να ήταν λάθος το ότι ο δήμος παραιτήθηκε από αυτήν την υπόθεση».
Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 του δικογράφου αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος της Vodafone, για την προηγούμενη τοποθέτηση και λειτουργία της παράνομης κεραίας, ερχόμενος σε εξώδικο συμβιβασμό με την εταιρεία και έπειτα από τη γραπτή δέσμευσή της ότι «δεν θα λειτουργήσει την κεραία στο συγκεκριμένο σημείο».
Όπως εισηγούνταν τότε η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη προς τη δημαρχιακή επιτροπή όπου συζητήθηκε το θέμα: «Ήδη η παραπάνω αγωγή εκκρεμεί να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 7-6-2007, πλην όμως, εν όψει της ήδη γενόμενης αποξήλωσης της εν λόγω κεραίας και της πρόθεσης της αντιδίκου εταιρείας να μην εγκαταστήσει νέα κεραία, χωρίς τουλάχιστον να πληρούται το σύνολο των απαιτούμενων όρων και νομίμων προϋποθέσεων και αδειών, έχουν ήδη προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις και η σύνταξη σχετικού σχεδίου πρακτικού συμβιβασμού, σύμφωνα με το οποίο η μεν εταιρεία δηλώνει ότι ήδη έχει αποξηλώσει την κεραία μετά των λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεών της από το ακίνητο της οδού Κολοκοτρώνη, αριθμός 11, η ιδιοκτήτρια του ακινήτου συμβάλλεται επίσης ως εκ τρίτου δηλώνοντας ότι δεν υφίσταται ούτε λειτουργεί ο επίδικος σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας επί του μισθωθέντος για το σκοπό αυτό ακινήτου της, ο δε Δήμος Νέας Ερυθραίας εν όψει των παραπάνω παραιτείται από το δικόγραφο και δικαίωμα της εκκρεμούσας ως άνω αγωγής του, καθώς όλα τα αιτήματα αυτής θεωρούνται ότι ικανοποιούνται εξωδικαστικά, όπως αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο επισυναπτόμενο πρακτικό συμβιβασμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.