Το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Φυλής έκλεισαν την Τετάρτη και επ? αόριστον οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Οι απεργοί ζητούν τη μονιμοποίηση 200 συμβασιούχων.
Για το θέμα αυτό, κριτική στο υπουργείο Εσωτερικών άσκησε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ο οποίος διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Αττική, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη απεργία των εργαζομένων. Όπως αναφέρει, η κριτική ασκείται στο υπουργείο για την απότομη κατάργηση των συμβάσεων, χωρίς μεταβατική περίοδο και χωρίς να αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό, σύμφωνα με τον ΕΣΔΚΝΑ, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο, εν όψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ και δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ άδικο, αντιδεοντολογικό και εν τέλει απάνθρωπο το γεγονός ότι υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι στην επεξεργασία των απορριμμάτων αιφνιδιαστικά αν και εργάζονται επτά συναπτά χρόνια, να οδηγούνται στην ανεργία με νόμο που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών. Πιστεύω ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η δημιουργία αντίστοιχων θέσεων αορίστου χρόνου με μοριοδότηση με τις θέσεις των συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ιδιαίτερα των εργαζομένων στην αποκομιδή και επεξεργασία των απορριμμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.