Οι αρνητικές συνέπειες του «Καλλικράτη» στο χώρο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κάνουν με δραματικό τρόπο αισθητή την παρουσία τους. Οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ δικαιώνονται από τις εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα νέους γονείς κι εργαζόμενους σε αυτούς.
Η σημερινή κατάσταση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει ως εξής:
Απορρίφθηκαν αιτήσεις
επιβάλλονται τροφεία δυσβάσταχτα για τους γονείς
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 63 κενά σε προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς που θα καλυφθούν, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση (συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 25/08/2011).

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή η οποία επανειλημμένα αποκρύπτει τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των παιδιών που απορρίφθηκαν, τον αριθμό των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και τις σχέσεις εργασίας που επικρατούν. Οι ευθύνες βαραίνουν όχι μόνο την πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Κηφισιάς αλλά και όλες εκείνες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έβαλαν πλάτη για να λειτουργήσει ο «Καλλικράτης». Σήμερα είναι αυτές που ψήφισαν υπέρ (όλες πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) για την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς απαιτεί:
Να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί τη νέα σχολική χρονιά.
Να χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών (για τροφεία, κ.τ.λ.)
Κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει έξω από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς. Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα των εργαζομένων ανεξάρτητα από οικονομικά ή άλλα κριτήρια.
Αν οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν να μπει ως άμεση προτεραιότητα του Δήμου η δημιουργία νέων. Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη δημοτική ενότητα Ν. Ερυθραίας.
Πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στη μερική απασχόληση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ καλεί τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους σε πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μακριά από χορηγούς και ΜΚΟ. Καλούμε τους γονείς που έχουν παιδιά στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να μη δεχτούν να  πληρώσουν για τροφεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ για την ανατροπή της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά, ή με μισθούς πείνας, χωρίς σύνταξη και περίθαλψη, με λειψή μόρφωση και δικαιώματα. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  προειδοποιεί ότι η σύγκρουση με αυτή την πολιτική είναι αναπόφευκτη, θα είναι σκληρή. Ο λαός πρέπει να είναι καλά οργανωμένος και δυνατός για να βγει νικητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.