«ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στην Κηφισιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.ΚΟΙ.ΠΟ.) του Δήμου μας στα πλαίσια του Προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στην Κηφισιά, προσκαλεί τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να γίνουν μικροί σεφ και να μαγειρέψουμε μαζί απλά υγιεινά και οικονομικά σε μπουφέ μαγειρικής δημιουργίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Κηφισιάς, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι μαζί με τα Κηφισοπαιχνιδίσματα.
Ο Δήμος Κηφισιάς από τον Ιανουάριο του 2010 συμμετέχει μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.ΚΟΙ.ΠΟ.) του Δήμου μας στο Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στην Κηφισιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των γονέων καθώς και τη συμμετοχή των παιδιών στην προσπάθεια απόκτησης συνηθειών που συμβάλλουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.
Με δεδομένο ότι η ηλικία από 4 ? 12 χρονών κρίνεται η πιο κρίσιμη, καθότι το παιδί είναι ιδιαίτερα δεκτικό στις συμβουλές που του παρέχουμε τόσο σε θέματα εκπαίδευσης όσο και διατροφικών γνώσεων, είναι σημαντικό να δράσουμε όσο νωρίτερα γίνεται για την απόκτηση συνηθειών βασισμένων στην ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική άσκηση, για την καλύτερη υγεία των παιδιών μας.
Θέμα 1ου εξαμήνου 2010 ήταν: Πρωινό ??το μυστικό μου όπλο??. Σε δημιουργικό παιχνίδι πρωινού, στο άλσος Κηφισιάς και στο πάρκο της Μαυρομιχάλη συμμετείχαν παιδιά από το 1ο, το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο,
Θέμα 2ου εξαμήνου 2010 ήταν ??Η γεύση της εποχής: τα Λαχανικά??. Στο Γυμναστήριο της Πολιτείας παιδιά από το 2ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο έπαιξαν και μαγείρεψαν με «Λαχανικά και Φρούτα: Χρώματα και Αρώματα».
Θέμα 1ου εξαμήνου 2011 «Απλός, Υγιεινός και Οικονομικός Τρόπος Διατροφής»

Συνεχίζουμε το Πρόγραμμα *ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ* στην Κηφισιά καλώντας όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.