Ξεκίνησαν τα μαθήματα Κεραμικής στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς, στη Νέα Ερυθραία.

Τα μαθήματα παραδίδει η Μαρία Ρήγα, μαθήτρια του μεγάλου ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ.

Η ομάδα της κεραμικής εργάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Βίλα Κώστα και οι μαθητές διδάσκονται τις βασικές τεχνικές κατασκευής και στη συνέχεια διακόσμησης ενός κεραμικού έργου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «η ενασχόληση με τον πηλό είναι χαρά και δημιουργία, είναι η τέχνη της αφής, του αγγίγματος και τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας. Όταν η αγάπη και η φαντασία ενώνει τον πηλό με τη φωτιά τότε δημιουργούνται μοναδικά χειροποίητα έργα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Μαρία Ρήγα μεταφέρει τις γνώσεις της σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες».

Οι μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα κεραμικής μαθαίνουν όλα τα στάδια κατασκευής ενός κεραμικού και σύντομα θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, αναζητώντας τη δημιουργική πλευρά του εαυτού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.