Με κόντρες εντός και εκτός Βουλής μπαίνει στην τελική ευθεία του το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» και όπως όλα δείχνουν, η πορεία για τη διοικητική μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους ανά την Ελλάδα, ακόμη και με συγκεντρώσεις τους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο αρμόδιος υπουργός τους παραπέμπει στη γραμματέα του για τα αιτήματά τους.
Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λένε «όχι», αλλά και ορισμένους βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και τις ΝΔ να αποκλίνουν από την κεντρική γραμμή των κομμάτων τους, ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον «Καλλικράτη». Την επόμενη Τρίτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο, όπου η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα σε τέσσερις συνεδριάσεις.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της επιμένει στο «όχι» για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς όπως υποστηρίζει, επιθυμεί μια συνολική και ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τον πολίτη.
Μέσα σε κλίμα έντασης αποχώρησε και το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, την προηγούμενη Τετάρτη, προκειμένου να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη γενική συνέλευση που θα ακολουθούσε. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στους δημάρχους Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου. Μετά την αποχώρηση το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες.
Εν τω μεταξύ, η συνέλευση των αριστερών ριζοσπαστικών δημοτικών και συνδικαλιστικών κινήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στον Δήμο Ελληνικού, σε συμπαράσταση στον απεργό πείνας δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη και κατέληξε  στις παρακάτω αποφάσεις:
1. Έκδοση κοινής διακήρυξης, ώστε να δοθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί. Η διακήρυξη συντάχθηκε από το προεδρείο της συνάντησης.
2. Παράσταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την   Τετάρτη 19/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με πανό και διανομή της διακήρυξης των συνεργαζόμενων κινήσεων. Στο έκτακτο αυτό συνέδριο, η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει χωρίς συζήτηση και υπό το κράτος της μονομερούς κατάθεσης του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, με μυστική ψηφοφορία, στην απάντηση του ερωτήματός ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον Καλλικράτη, που εκτιμάται ότι θα είναι αρνητική.
3. Διαδήλωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 26/5 με τη συμμετοχή του Δήμου Ελληνικού και όσων άλλων φορέων κινητοποιηθούν.
4. Σε τοπικό επίπεδο κάθε  δημοτικό σχήμα επιδιώκει να ληφθεί καταδικαστική του Καλλικράτη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και ενημερώνει τους δημότες σύμφωνα με τους τρόπους που επιλέγει. Επιδιώκουμε συμπαράσταση στον Χρήστο Κορτζίδη από τοπικούς φορείς, όπως συλλόγους γονέων, καθηγητών, πολιτιστικούς συλλόγους, κ.λπ.
5. Επικοινωνείτε μέσω της λίστας  ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  (oxi-ston-kallikrati@googlegroups.com) και με την οργανωτική επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.