Αυξημένη εποπτεία “μοντέλου” ΔΕΚΟ, και στους ΟΤΑ, είναι έτοιμο να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρνει εντός των ημερών νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματες περικοπές δαπανών, επίτροπο και αναστολή αμοιβών μελών ΔΣ. Μάλιστα ο επείγων χαρακτήρας της ρύθμισης οφείλεται στο γεγονός ότι η ενέργεια αυτή θεωρείται ως «προαπαιτούμενη δράση» και πρέπει να έχει γίνει πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης.

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα αντικαταστήσει εκείνη που προ μηνός είχε συντάξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το στενό δημόσιο που προέβλεπε τη σύναψη με το υπουργείο Οικονομικών ή το αρμόδιο υπουργείο, αν πρόκειται για φορέα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μνημονίων συνεργασίας με τριμηνιαίους στόχους και προκαθορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Η νέα πράξη θα προβλέπει πως :

  • Όποιος φορέας αποκλίνει σε μηνιαία βάση, το ποσό θα αφαιρείται από την επιχορήγηση του επόμενου μήνα, ενώ το εγκεκριμένο ποσό ακαθάριστου δανεισμού θα μειώνεται ισόποσα μέχρι να αντισταθμιστούν οι αρνητικές αποκλίσεις.
  • Αν υπάρξει απόκλιση σε βάθος 3μήνου, εξαμήνου ή έτους, θα υπάρχει αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Αν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ του φορέα, λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μήνα από την διαπίστωση της απόκλισης.
  • Αν η διοίκηση διαπιστώσει αδυναμία εκτέλεσης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες πρέπει να υποβάλει άμεσα αίτημα αναθεώρησής του που θα εξετάζεται εντός 15 ημερών.
  • Θεσπίζεται υποχρέωση υποβολής ετήσιων προϋπολογισμών που θα εξειδικεύονται σε μηνιαία και σε τριμηνιαία βάση


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.