Με το καλημέρα και χωρίς διαγωνισμό, παρά μόνο με ευθύνη του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κηφισιάς, δόθηκε άδεια «από τη σημαία» για τρίμηνη άδεια λειτουργίας καντίνας στο κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας στον ιδιοκτήτη της αντίστοιχης καντίνας του κοιμητηρίου Κηφισιάς. Όλα αυτά μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες για την κανονική άδεια και για την «απρόσκοπτη λειτουργία του κοιμητηρίου». Πολλά ερωτηματικά εγείρονται από αυτήν την «απόφαση», όπως και για το γεγονός ότι στο Τοπικό Συμβούλιο καταγγέλθηκε πως ο ιδιοκτήτης δεν δίνει ούτε αποδείξεις για τις υπηρεσίες που κλήθηκε εσχάτως να προσφέρει. Μέσα σε όλη αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από υπόνοιες και αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες, ακολούθησε και η παραίτηση του εντεταλμένου συμβούλου για τα κοιμητήρια, Γιώργου Μαραζιώτη, ο οποίος αρνείται να βάλει την υπογραφή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αποφάσεις άλλων.

Η κεραία και οι έφοδοι
Νέες διαστάσεις φαίνεται να δίνει η προϊσταμένη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΠΕ.ΧΩ.) της Περιφέρειας Αττικής στην υπόθεση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι τοποθετημένη σε καμουφλαρισμένη καμινάδα στο σπίτι του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στη Νέα Ερυθραία και αναζητεί εδώ και χρόνια την περιβαλλοντική της αδειοδότηση,. Όπως λέει η κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της προηγούμενης Κυριακής: «Πράγματι έγιναν έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών έπειτα από καταγγελίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, επειδή δεν ενέκρινα τις περιβαλλοντικές μελέτες. Θα σας το πω πολύ απλά. Οι περισσότερες από αυτές δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους από τότε που τοποθετήθηκαν». Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, του οποίου προΐσταται ο κ. Ρακιντζής και ξεκίνησαν έλεγχοι από τους επιθεωρητές σε βάρος της περιφέρειας και της αρμόδιας υπηρεσίας. Ο κ. Ρακιντζής από την πλευρά του εξήγησε ότι οι έφοδοι στη διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την επαγγελματική συμφωνία που έχει κάνει με την εταιρεία.

Ή ο «Καλλικράτης» ή ο δήμαρχος
Ή ο «Καλλικράτης» δεν το θέλησε ή οι υποψηφιότητες δεν ήταν εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας είτε ο δήμαρχος «έβαλε το χεράκι του» για κατά συνείδηση ψήφο. Ο λόγος για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, από τον οποίον ξέμεινε και ο Δήμος Κηφισιάς. «Ο νόμος δεν μας υποχρεώνει να έχουμε συμπαραστάτη», δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Χιωτάκης, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις διαθέσεις του απέναντι στο νέο θεσμό. Πάντως, εξ όσων μπορέσαμε να αλιεύσουμε, ο Βασίλης Βάρσος «έδωσε γραμμή» για την υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτη Χαμακιώτη, η οποία, ωστόσο, δεν είχε την ανάλογη τύχη, παρά το βαρύ βιογραφικό του σε ανώτατες θέσεις του δημόσιου τομέα.

Μελετάει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τη δέσμευσή του προς τους κατοίκους και τους φορείς της Ανατολικής Ερυθραίας, με τους οποίους είχε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του, ότι σε δυο μήνες θα φέρει πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή τους, έδωσε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης. Όσο και αν οι κάτοικοι των οδών Έλλης, Τροίας, Πόντου, Παπαφλέσσα, Λεβίδου, Κοραή κ.α., έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Νέας Ερυθραίας, τουλάχιστον, συμφωνούν πως η διαμπερής κυκλοφορία θα πρέπει να περιοριστεί και η κίνηση να διοχετεύεται μέσω Κηφισιάς και Ελ. Βενιζέλου. Γι? αυτό είχε δεσμευτεί προεκλογικά και ο Νίκος Χιωτάκης και προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να μελετάει με τους συγκοινωνιολόγους του το θέμα.

Πεσμένα δέντρα από την καταιγίδα
Αρκετή δουλειά είχαν τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία το πρωί του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου, λόγω των σπασμένων κλαδιών και των πεσμένων δέντρων που άφησε πίσω της η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή μας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Όπως διακρίνονται στη φωτογραφία, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Δημάκης και Αντώνης Μπιτσάνης, συντονίζουν τις προσπάθειες των υπηρεσιών για τη ρίψη και κοπή ενός ξερού δέντρου στην οδό Κερκύρας στη Νέα Ερυθραία, το οποίο εκριζώθηκε από τους πολύ δυνατούς ανέμους και συγκρατήθηκε για αρκετές ώρες από την υπόλοιπη δεντροστοιχία, αποφεύγοντας έτσι ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα και στις παρακείμενες κατοικίες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν έγκαιρα από την πρώην πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Γιώτα Καραγιάννη.

«Πολίτης τρίτης κατηγορίας»
Την απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου που απαντά στο τηλέφωνο 2132007600 στο εσωτερικό 3 (παράπονα), στο κατάστημα της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας, καταγγέλλει προς τον δήμαρχο δημότης, του οποίου τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της «Ν.Ε.». Όπως λέει ο ίδιος, «μιλώντας μαζί της για γνωστή σε σας υπόθεση που αφορά τα δημοτικά τέλη τρίτεκνων, μού έκλεισε στο πρόσωπο δυο φορές το τηλέφωνο, εντελώς αναιτιολόγητα! Τη δεύτερη δε φορά, όταν της ζήτησα το λόγο για την πρώτη, αρνήθηκε να μου δώσει και τα στοιχεία της. Ζητώ την παραδειγματική της τιμωρία, την όποια θα διεκδικήσω και μέσω συνηγόρου του πολίτη. Ως νέα δημοτική αρχή αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας, γιατί αισθάνθηκα πολίτης τρίτης κατηγορίας!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.