Το ύψος της επιχορήγησης για το 2007 και την κατανομή του αντίστοιχου ποσού στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου. Tα αθλητικά σωματεία της πόλης μας θα μοιραστούν συνολικά 137.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το παραπάνω ποσό κατανέμεται ως εξής: Πανερυθραϊκός βόλεϊ 30.000 ευρώ, Πανερυθραϊκός μπάσκετ 40.000 ευρώ, Πανερυθραϊκός ποδόσφαιρο 25.000 ευρώ, Πανερυθραϊκός ποδηλασία 10.000 ευρώ, Αμαζόνες 20.000 ευρώ και ΑΜΕΣ 12.000 ευρώ.
Αν και η αρχική εισήγηση του Αθλητικού Οργανισμού ήταν εν μέρει διαφοροποιημένη, η διοίκηση του δήμου έφερε την παραπάνω πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για την κατανομή των ποσών στους αθλητικούς συλλόγους. Παρόντες στην ψηφοφορία για το θέμα δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Μουστάκη, Δημήτρης Κουκουλιέρος και Γιάννης Τσαγκάρης. Η Κατερίνα Μουστάκη υποστήριξε την άποψη ότι θα έπρεπε οι νέες αποφάσεις της διοίκησης για την κατανομή των ποσών να επιστραφούν στον Αθλητικό Οργανισμό, προκειμένου να υπάρξει νέα εισήγηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Εκ μέρους της παράταξης «Πολίτες Νέας Ερυθραίας», ο Πέτρος Γιάννου εστίασε κυρίως στο γεγονός της ενίσχυσης από τον δήμο των επαγγελματικών σωματείων, παρά της προσπάθειάς του σε ενίσχυση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που θα απευθύνονται σε όλους τους δημότες. Τόσο η δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πετούση, όσο και η πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γιώτα Καραγιάννη αναφέρθηκαν στις περικοπές που θα υπάρξουν για τους πολιτιστικούς συλλόγους φέτος -συνολικά το ποσό που απομένει από το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου για την ενίσχυσή τους είναι 30.000 ευρώ- όσο και το γεγονός ότι ανατρέπεται προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί κατανομής σε αναλογία 80%-20% μεταξύ αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.