221-tamvaki.jpgΤα πεπραγμένα της διοίκησης «κεκλεισμένων των θυρών»

Σε απολογισμό πεπραγμένων για το πρώτο διάστημα της θητείας της και ενόψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε η δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Ήταν μια διαδικασία εκτός των όσων προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας και τα οποία δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση, μια ενημέρωση «κεκλεισμένων των θυρών» από τη δημοτική αρχή για την πορεία του δήμου στο διάστημα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, για την οποία επικρίθηκε σφόδρα από την αντιπολίτευση.
Η δήμαρχος έκανε λόγο γενικότερα για «αδιαφανείς διαδικασίες» της προηγούμενης διοίκησης Μπουρίκα και όταν κλήθηκε από τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Τζήκα να κατονομάσει σε ποια συγκεκριμένα θέματα υπήρξαν αυτές, δήλωσε ότι «δεν απαντώ σε ανθρώπους που δεν εκτιμώ». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της «Συνεργασίας» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ύφος της δημάρχου και ο κ. Τζήκας αντέδρασε λέγοντας πως «σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι η κ. Ταμβάκη θέλει να συσκοτίσει τα πράγματα». Η δήμαρχος αρνήθηκε επίσης να δημοσιοποιήσει τον απολογισμό της στον τοπικό Τύπο, κατόπιν αιτήματος της «Ν.Ε.», με την αιτιολογία ότι θα δημοσιευθεί στην «εφημερίδα» του δήμου.
Κατά τα υπόλοιπα, οι «δημοκρατικές διαδικασίες» που ακολουθεί τελευταία η δημοτική αρχή και η ιδιαίτερη ερμηνεία της δημάρχου περί απολογισμού πεπραγμένων της διοίκησης οδήγησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε μπάχαλο.
Αρχικά η επικεφαλής των «Δυνάμεων για μια Ερυθραία Νέα», Κατερίνα Μουστάκη ζήτησε από τον πρόεδρο να πληροφορηθεί για τη διαδικασία που ακολουθείται, αναφέροντας συγκεκριμένα το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα, χωρίς όμως να λάβει πειστικές απαντήσεις. Η ίδια, τοποθετούμενη έπειτα στα απολογιστικά λεγόμενα της δημάρχου, έκανε λόγο για ευχολόγιο που θυμίζει προεκλογική ανάλυση. «Κοιμηθήκατε στις 31/12/2002 και ξυπνήσατε στις 31/12/2006. Μου θυμίζει τη μέρα της μαρμότας. Σα να μη συνέβη τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, σα να μην ασκήσατε διοίκηση ποτέ στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μουστάκη.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται η δήμαρχος δήλωσε: «Ο απολογισμός ο δικός μας σύμφωνα με το άρθρο 217 και με τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν, αφορά στο πρώτο έτος της δημοτικής μας θητείας. Αυτό λοιπόν θα γίνει τηρώντας ακριβώς ό,τι προβλέπεται από τον κώδικα. Δεν είχα καμία υποχρέωση αυτή τη χρονιά να κάνω απολογισμό τον Ιούνιο και μάλιστα για την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Δεν ήμουν η προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν μπορούσα να αναφερθώ σε ένα έργο το οποίο δεν έχω διαχειριστεί εγώ ως προς τα οικονομικά του. Θέλησα να κάνω έναν απολογισμό της κατάστασης όπως την έχουμε εκτιμήσει, κατά την αντίληψή μας και ό,τι έχουμε πράξει από τότε που αναλάβαμε μέχρι το πρώτο εξάμηνο της δικής μας θητείας. Αυτό το κάνουμε ενόψει του νέου προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει στα επόμενα δημοτικά συμβούλια».
Το πρώτο μέρος του «απολογισμού» που έκανε η δήμαρχος και κατέλαβε σημαντικό μέρος αναλώθηκε σε αναλύσεις περί της χρησιμότητας και ωφελιμότητας της πληροφορικής στις δημόσιες υπηρεσίες τη στιγμή που η ίδια παραδεχόταν ότι η επικρατούσα κατάσταση σε αυτόν τον τομέα στον δήμο μας μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με τη λέξη «χάος». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η δήμαρχος βρίσκεται εκτός θέματος και ζήτησαν να διακοπεί από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος πάντως έκρινε ότι δεν συντρέχει κάποιος τέτοιος λόγος.

Το μεγάλο «αγκάθι» των εισπράξεων τα οικονομικά μεγέθη του δήμου
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Καραφωτίου έδωσε κάποια ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία για την πορεία του δήμου κατά τους πρώτους δέκα μήνες της παρούσας δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τα όσα είπε:

«Η παρούσα ανάλυση είναι κυρίως ενημερωτική για τα οικονομικά. Από την αρχή του έτους μέχρι 31/10/2007 οι εισπράξεις μας ανήλθαν στο ποσό των 8.361.000 ευρώ, οι πληρωμές μας στο ποσό των 7.482.000 ευρώ. Την 1η Νοεμβρίου είχαμε ένα υπόλοιπο 878.000 ευρώ στο ταμείο. Επισημαίνω ότι τα ποσά αυτά είναι από μηδενική βάση, ξεκινούν από 1η Ιανουαρίου σα να μην υπήρχε τίποτα στο ταμείο μας. Δεν υπολογίζονται τα 380.000 ευρώ του ελλείμματος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα είναι ρόδινα. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει υπερβαίνουν τα 13 εκατ. ευρώ που πρέπει ακόμα να εισπράξουμε. Πρόκειται για το αιώνιο πρόβλημα των οφειλών δημοτών παρελθόντων οικονομικών ετών από ύδρευση, αποχέτευση, από τις εισφορές του Μορτερού κι ένα ποσό 1,7 εκατ. ευρώ, απαίτηση από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από διαφημιστικές εταιρείες μέσω ΔΕΑΝΕ, ένα έσοδο αναμενόμενο που όταν εισπραχτεί θα δώσει ανάσα στον δήμο. Για τα οφειλόμενα ποσά από ύδρευση, αποχέτευση, ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε τους δημότες με ατομική ειδοποίηση για να προλάβουμε και την αντίστοιχη προ πενταετίας παραγραφή για να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στην αποχέτευση, στα δημοτικά τέλη, τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη των καταστημάτων. Οι οφειλές αυτές με τους μετριότερους υπολογισμούς υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ. Δικαστικός επιμελητής θα επιδώσει αυτές τις κλήσεις. Ευελπιστούμε ότι την εβδομάδα που έρχεται θα ξεκαθαρίσουμε το αρχείο της ύδρευσης, τουλάχιστον μέχρι το 2006, για να ξεκινήσει μέσω δικαστικού επιμελητή με ατομικές ειδοποιήσεις προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά. Οι ατομικές ειδοποιήσεις για χρέη δημοτών εκτός της ύδρευσης γύρω στις 300. Πενταπλάσιες είναι οι ειδοποιήσεις για χρέη ύδρευσης που αφορούν περίπου 1200 κατοίκους. Αυτές οι προσπάθειες γίνονται για να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα προσπαθήσαμε να περικόψουμε όσο μπορούμε τις δαπάνες, να εξυπηρετήσουμε τα χρέη παρελθόντων οικονομικών ετών, πληρώνοντας κυρίως προμηθευτές οι οποίοι είχαν ανάγκη και τους είχαμε κι εμείς ανάγκη για την καθημερινή λειτουργία του δήμου. Ευελπιστούμε ότι με το δάνειο των 1,5 εκατ. ευρώ θα αρχίσουμε να εξοφλούμε τις βασικές και πιο κύριες δαπάνες. Ευτυχώς υπάρχει κατανόηση και δεν έχουμε πολύ μεγάλες ενοχλήσεις με την έννοια των αγωγών και των διαταγών πληρωμών. Όλοι κάνουν υπομονή γιατί ίσως γνωρίζουν την κατάσταση του δήμου. Έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες να έρθει οικονομική επιθεώρηση στον δήμο μας. Στο υπουργείο Εσωτερικών υπήρχαν αιτήσεις από 378 δήμους για επιθεώρηση που ανέλαβαν νέα διοίκηση. Με κόπο, με νοικοκυροσύνη, συνέπεια και συναίνεση αναμένουμε να ορθοποδήσει ο δήμος».

Απολογισμός πεπραγμένων από τη δήμαρχο. Οι 10 πρώτοι μήνες της διοίκησης Ταμβάκη

Τα κυριότερα σημεία στα οποία αναφέρθηκε η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη κατά των «απολογισμό πεπραγμένων» της ήταν τα εξής:

«Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στις 15 Ιανουαρίου 2007 και όπως γνωρίζετε, μετά την απόρριψη της προσφυγής της παράταξης του κ. Μπουρίκα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που έφερε τη συγκεκριμένη καθυστέρηση. Με συναίσθηση της υψηλής ευθύνης και του μεγάλου φορτίου που έχουμε στους ώμους μας, τα συναισθήματα τα οποία μας κατέκλυζαν ήταν συναισθήματα δέους και αγωνίας. Γιατί η επικεφαλής της Πανερυθραϊκής Ενότητας στη θέση του δημάρχου είχε διατελέσει ήδη μια οκταετία και η παράταξη είχε επιτελέσει ένα σημαντικό έργο, που για μας ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του 2006. Η αγωνία που υπάρχει ακόμα και σήμερα είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας μας. Γι αυτό ακριβώς το λόγο με ενθουσιασμό, αφοσίωση και πραγματικό μεράκι είμαστε παρόντες σε κάθε ζήτημα και πρόβλημα, έχοντας εγκαταλείψει κάθε άλλη δραστηριότητα και πιστεύουμε ότι έχουμε ανοίξει τις πόρτες του δημαρχείου σε οποιονδήποτε πολίτη και ζήτημα. Στον απολογισμό του οκταμήνου μας που αφορά την αποτύπωση της κατάστασης στη δική μας δημοτική περίοδο, θέλουμε να αποδεσμευτούμε εντελώς από το παρελθόν, να μην ασχοληθούμε με ό,τι έχει γίνει, αλλά να αναφερθούμε για συγκεκριμένα πράγματα, τι έχουμε εκτιμήσει, τι έχουμε κάνει και πώς σκεπτόμαστε αυτά να τα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον».

Οργάνωση υπηρεσιών

«Θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε για την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου μας, ένα θέμα το οποίο στα αυριανά δημοτικά συμβούλια είμαστε υποχρεωμένοι από τις εκτιμήσεις που θα κάνουν και οι συνάδελφοι στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου για κάποιους κωδικούς, να προβλέψουμε ορισμένες επιπλέον οικονομικές ενισχύσεις για να μπορέσει ο δήμος να ξεφύγει από ένα επίπεδο το οποίο κι εσείς όπως θα κρίνετε είναι πολύ μειονεκτικό για το όλο σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή τη στιγμή μειονεκτούμε πάρα πολύ ως δήμος σε επίπεδο εκπαίδευσης στελεχών ανά διοικητική μονάδα. Δεν υπάρχουν στελέχη στον δήμο μας ούτε με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Μέσα στο οργανόγραμμά μας περίπου από τις προβλεπόμενες θέσεις, στις οποίες η εκτίμηση είναι αντικειμενική, λείπουν περίπου 100 άτομα για μόνιμες θέσεις, ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο, όπως διαφαίνεται, και με τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουμε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια για να συμπληρωθεί. Δεν υπάρχει μονάδα μηχανογράφησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται σε εκτίμηση-έκθεση ειδικού επιστήμονα για την κατάσταση της μηχανοργάνωσης του δήμου: Σε συνέχεια συνάντησής μας όπου επισκέφθηκα τις επιμέρους υπηρεσίες και γραφεία του δήμου για να εκτιμήσω τον όγκο της απαιτούμενης εργασίας για τη μηχανογράφηση και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος πληροφορικής του δήμου, η επικρατούσα κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί με τη λέξη χάος. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει σύστημα πληροφορικής σε λειτουργία αλλά μόνο μερικοί υπολογιστές που λειτουργούν κατά τύχη σε ένα δίκτυο που μπορώ να πω ότι λειτουργεί κι αυτό κατά τύχη. Η εικόνα των υπολογιστών είναι εικόνα εγκατάλειψης απ όλες τις απόψεις . Για τους καταμερισμούς του έργου που χαρακτηρίζουν τις τεχνικές υπηρεσίες ενός δήμου, δηλαδή, ο προγραμματισμός, η μελέτη, η ανάθεση του έργου της μελέτης, η επίβλεψη, η παρακολούθηση υλοποίησης σύμβασης και η διαχείριση των οικονομικών της σύμβασης, η παράταση, η λειτουργία και συντήρηση έργων, κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα του δικτύου ύδρευσης, δεν υπάρχουν διακριτές μονάδες, υπάρχει πολύ περιορισμένο προσωπικό στην πραγματικότητα και βλέπουμε πολλές φορές στους χώρους αυτούς ένας εργαζόμενος να καλύπτει περισσότερους από έναν καταμερισμούς έργου. Στο τμήμα μελετών δεν υπάρχει κανένας εξοπλισμός, ούτε ψηφιακά μέσα, ούτε και τα κατάλληλα όργανα. Δεν υπάρχει ένα ενεργό γραφείο προγραμματισμού. Γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αναθέτουμε υποστηρικτικές εργασίες και μελέτες σε τρίτους κυρίως για έργα μεγάλου προϋπολογισμού και εξειδικευμένου αντικειμένου. Δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη για την αναφορά της πορείας των εργασιών και των έργων που υλοποιούνται στον δήμο μας. Το τμήμα συντηρήσεως έργων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη διαδικασία όσον αφορά στον έλεγχο της εφαρμογής, λειτουργίας και συντήρησης μικρών και μεγάλων έργων. Ο δήμος μας δεν διαθέτει όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα, καθώς και το προσωπικό για να συντηρεί τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτές είναι αντικειμενικά οι εκτιμήσεις μας».

Οικονομικά στοιχεία
«Το μόνο κονδύλι που εξασφάλισε ο δήμος μεταξύ των ετών 2003-2006 από το Γ ΚΠΣ ήταν το αποχετευτικό ακαθάρτων του Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης το οποίο αποδίδεται σταδιακά σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών. Η Οικονομική Υπηρεσία έχει καταμερισμούς εργασιών, όχι όμως κι αυτή τα αναγκαία εφόδια. Υπάρχει πρόβλημα στην είσπραξη τελών, φόρων και δικαιωμάτων. Η διεύθυνση λογιστικών και προϋπολογισμού έχει μια καλή πορεία. Πάσχει ο τομέας προμηθειών. Λειτουργεί διπλογραφικό σύστημα. Ελέγχουμε από τις 14 Απριλίου την Ταμειακή Υπηρεσία και καταβάλουμε φιλότιμες προσπάθειες από τον αρμόδιο υπάλληλο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ενημερώνοντας συνεχώς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Η λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου βρίσκεται σε ρυθμό ανάπτυξης. Προκλήθηκε ο έλεγχος από τους οικονομικούς επιθεωρητές στον δήμο μας κατόπιν πολλών πιέσεων και ενεργειών και έχουμε εφαρμόσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση παλαιών οφειλών στο δήμο με την απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Έχει γίνει διακανονισμός για τη σταδιακή εξόφληση απαιτήσεων από έργα και προμήθειες παρελθόντων οικονομικών ετών στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τον δήμο από διαταγές πληρωμών και τόκους. Έχουν εξοφληθεί περίπου 1,5 εκατ. ευρώ χρέη παρελθόντων οικονομικών ετών και υπάρχουν ανοιχτές εξοφλήσεις με την πολιτική του διακανονισμού».

Νομική υποστήριξη
και εσωτερικός έλεγχος
«Το τμήμα νομικής υποστήριξης λειτουργεί σ ένα καλό επίπεδο. Οι νομικές υποθέσεις όμως είναι πολλές και το αντικείμενο είναι σύνθετο. Διαφαίνεται ότι δεν επαρκεί ένας δικηγόρος. Διατηρούνται εξωτερικοί συνεργάτες για πολλές υποθέσεις από το παρελθόν. Υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ από δικηγόρους που δεν στάθηκαν τυχεροί να προσληφθούν στον δήμο κατά του διορισμού της σημερινής δικηγόρου. Δεν υπάρχουν γνώσεις κοινοτικής νομοθεσίας από το προσωπικό για τη διαχείριση προγραμμάτων και ειδικά συγχρηματοδοτουμένων προγραμμάτων. Γι αυτό ακριβώς θα είμαστε υποχρεωμένοι στο μέλλον για τέτοιου είδους προγράμματα να απευθυνθούμε σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ο δήμος μας δεν έχει συμμορφωθεί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου δημιουργείται ένα πλαίσιο ελέγχου για τις δραστηριότητες και λειτουργίες του. Δεν υπάρχει σύστημα ούτε και πρακτικές on line στον δήμο. Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και πιστοποίησης των υπηρεσιών του ως σύνολο και ως τμήματα αλλά βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ενέργειας».

Έργα και μελέτες
Τα συνεχιζόμενα έργα που παραλάβαμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν πολλά πεπερασμένα τα οποία δεν είχαν τιμολογηθεί. Συνεχίστηκαν κάποιες εργολαβίες και έργα, κυρίως πλακοστρώσεων με πολύ μικρό εναπομείναντα προϋπολογισμό. Το έργο του εξαμήνου που πέρασε εντοπίζεται σε μια προετοιμασία περισσότερο και ανασυγκρότηση του δήμου για την παροχή κάποιων υπηρεσιών. Έγινε το νοικοκύρεμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, ο εξωραϊσμός του κεντρικού δημοτικού καταστήματος και προχωράμε στην έκδοση άδειας για την εγκατάσταση ανελκυστήρα. Έγινε μεταστέγαση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Έγιναν εργασίες για τη συντήρηση της βίλας Κώστα και περισσότερο για την αναβάθμιση της αίθουσας του ισογείου της με κατάλληλο φωτισμό για να υποδέχεται διάφορες εκθέσεις. Στο κοιμητήριο έχει γίνει ένας συνολικός εξωραϊσμός και εργασίες συντήρησης. Επίσης, επέκταση και νέες συνδέσεις ύδρευσης, η δημοπράτηση και ένταξη εργασιών ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Σοφοκλέους, Σαπφούς, Πλουτάρχου και Κώνστα. Έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση και κατασκευή νέων πεζοδρόμων στο Μορτερό, στην ανάπλαση του πάρκου Αγίας Ματρώνης που είναι σε εξέλιξη, έχει ανατεθεί το πάρκο Γειτονιάς, οι εργασίες συντήρησης των σχολείων, ο καθαρισμός, ευπρεπισμός και συντήρηση του δημοτικού θεάτρου και μια μικρή εργολαβία για την ανάπλαση της αίθουσας του θεάτρου στο 1ο Δημοτικό. Έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση της νέας περίφραξης του κλειστού γηπέδου Στέλιος Καλαϊτζής με επιφυλάξεις αν μπορέσουμε να το αποφύγουμε σε συνεννόηση με την Αστυνομία που μας το επέβαλε για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η μελέτη και έκδοση αδείας για την προσθήκη πέντε αιθουσών στο 1ο Δημοτικό έχει κολλήσει στο γεγονός ότι η Πολεοδομία ζητεί τη νομιμοποίηση όλων των προγενέστερων κτισμάτων. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναθεώρησης του ΓΠΣ κι έχει γίνει η ανάρτηση της πρότασης για την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Γυμναστηρίου με τις σχετικές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί. Τριάντα ένα μικρά έργα βάσει αποφάσεων της δημαρχιακής επιτροπής έχουν δημοπρατηθεί. Επίσης έχουν ανατεθεί από τον δήμο δυο διερευνητικά προγράμματα στο ΕΜΠ με θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και κυκλοφοριακών προβλημάτων τα οποία βρίσκονται στη φάση της ανάλυσης των δεδομένων της πόλης, καθώς επίσης περιέρχονται σ εμάς οι μελέτες για την ανέγερση Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού στις οδούς Α. Πίττα και Ανδρεαδάκη. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον καθαρισμό των ρεμάτων, των φρεατίων για την αντιμετώπιση των καιρικών επιπτώσεων και δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τις τελευταίες θεομηνίες. Εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο για την πυροπροστασία με την επιμέλεια και αποψίλωση στους κοινόχρηστους χώρους και εκτάσεις. Εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου για το χειμώνα και υπάρχει ετοιμότητα και πρόληψη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έχουμε αναθέσει τη μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης και μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα τεθεί υπόψη του δημοτικού συμβουλίου».

Ύδρευση και ανείσπρακτα
«Στον τομέα της ύδρευσης εξακριβώθηκε εκκρεμότητα χρόνων όσον αφορά τη συντήρηση του δικτύου. Έγιναν οι εξής εργασίες: εγκατάσταση των πιεστικών μέσων στο αντλιοστάσιο και οι συντηρήσεις του πίνακα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, η επισκευή της αντλίας και η εγκατάστασή της στη γεώτρηση της οδού Αθηνάς, η εγκατάσταση αγωγού στην οδό Αλατσάτων, αντικατάσταση αγωγού στην οδό Περγάμου και η τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού, η αλλαγή και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών όπου υπήρχαν φθορές, αποκατάσταση ζημιών από εργολάβους, επισκευή κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας της δεξαμενής στην οδό Ιουστινιανού, αλλαγή 300 υδρομετρητών, αντικατάσταση βανών κ.α. Όσον αφορά στον τομέα οικονομικών της ύδρευσης είναι εξακριβωμένο ότι τουλάχιστον το 2006 δεν υπήρξε καταμέτρηση των υδρομετρητών αλλά προσέγγιση καταναλωτικών μελετών με εντολές προφανώς των διοικούντων για να εισπράττει ο δήμος. Έτσι λοιπόν παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί καταναλωτές να πληρώνουν τεκμαρτό, άλλοι πάλι να επιβαρύνονται άνευ αιτιολογίας και άλλοι πάλι να μην πληρώνουν τίποτα. Το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Οκτώβριο 2007 υπήρξε μια σημαντική υστέρηση στην είσπραξη εσόδων εξαιτίας αδυναμιών που υπάρχουν στις υπηρεσίες. Με τη βοήθεια της ΔΕΑΝΕ οδεύουμε σε σοβαρή επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος του δήμου που αφορά στην εκκαθάριση των καταλόγων και των καταναλώσεων και προχωράμε σε εγγραφές που αντιπροσωπεύουν πραγματικά μεγέθη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.