271-mathopoulos.jpgMερικές ημέρες πριν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου η δημοτική διοίκηση αποφάσισε για μια ακόμα φορά κατά της ποιότητας ζωής στην πόλη και υπέρ του ιδιωτικού συμφέροντος, αλλά και κατά προγενέστερων δικών της αγώνων σε ότι αφορά το «καταταλαιπωρημένο» θέμα Βωβού, η Δήμαρχος κυρία Βασιλική Ταμβάκη, στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης που η ίδια ζήτησε, (αντικατέστησα τον επικεφαλείς της ΡΕΚΕ γιατί αδυνατούσε να παρευρεθεί), απευθυνόμενη στο πρόσωπό μου και σε ύφος δεικτικό έως και αυταρχικό, μου τόνισε μεταξύ άλλων. Έχω θυμώσει πολύ μαζί σου, εγώ και όλη η παράταξή μου. Εμείς δεν είμαστε κλέφτες κ.τ.λ., για άρθρο μου στην εφημερίδα «Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» και το φύλλο 300, που είχε τίτλο τη λαϊκή παροιμία «Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης» και αναφερόταν στον ΓΠΣ. Άλλοι μου το μετέφεραν διευκρίνισε. Θα το διαβάσω όμως και τότε θα τα πούμε συμπλήρωσε με νόημα και καθώς αρνήθηκε να ακούσει τη θέση της ΡΕΚΕ στη συνέχεια της συζήτησης, διαμαρτυρόμενος αποχώρησα. Για τον ίδιο αυτό λόγο, αποχώρησε και η παράταξη «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ» μένοντας στη συζήτηση μόνο η παράταξη «ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΝΕΑ», καθώς δεν παρευρίσκονταν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.
Ουδέποτε υποστήριξα πως η παράταξη και η διοίκηση της κυρίας Ταμβάκη έκλεψαν οποιοδήποτε κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του δήμου, για τον απλό λόγο ότι δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Επανειλημμένα ωστόσο έχω ασκήσει κριτική στη σημερινή, αλλά και σε προηγούμενες διοικήσεις της πόλης, γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί το οικονομικό έλλειμμα του δήμου που για κάποιους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ για άλλους, υπολείπεται του ποσού αυτού και αποτελεί ένα πρόβλημα που βαρύνει συνολικά τις διοικήσεις της δημοτικής αντιπροσωπίας και το οποίο τελικά, μηδενίζει τις όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες της Νέας Ερυθραίας.
Φαίνεται πως με τη νέα και αναίτια αλλαγή της προηγούμενης απόφασής της για την αναθεώρηση του ΓΠΣ η διοίκηση Ταμβάκη επέλεξε να κοντράρει (γιατί άραγε ) τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Δεν ήταν μόνο το δικό μου άρθρο που αναφερόταν στο θέμα, αλλά το σύνολο σχεδόν των άρθρων της εφημερίδας. Αλλιώς πως εξηγείται λογικά η σοβαρή αυτή μεταστροφή της Παίρνει πάνω της το θέμα αξιοποίησης του ακινήτου Βωβού στο Μορτερό και παίζει την κολοκυθιά με τον ΓΠΣ διαβάζω στο φύλλο 302 της εφημερίδας. (Απουσίασα από την εν λόγο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου).
Εδώ θα επισημάνω «όσο και αν θυμώνει η κυρία δήμαρχος μαζί μου», ότι «κλέβει» τις προσδοκίες και τις ελπίδες που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής Μορτερό και της πόλης γενικότερα, να ζήσουν σε ένα περιβάλλον με ποιότητα ζωής αφού με τις διοικητικές της αποφάσεις, τους στερεί αυτή τη δυνατότητα και επιπλέον τους εξαπατά, αφού επένδυσαν τα χρήματά τους, σε περιοχή αμιγούς και όχι γενικής κατοικίας, όπως σήμερα τους την «καπελώνει» ο δήμος και ανεξάρτητα με το ποια από τις ως τώρα διοικήσεις του, έπραξε δίκαια, με παραλείψεις ή με αποσιώπηση.
Χαρακτηριστική εδώ είναι η δήλωση στην άτυπη σύσκεψη της κυρίας δημάρχου, σύμφωνα με την οποία την ευθύνη στο θέμα, την έχει η διοίκηση του κ. Δ. Κατσιάνου, γιατί παραιτήθηκε από την προσφυγή του δήμου κατά της έκδοσης της οικοδομικής άδειας της ιδιοκτησίας του κ. Βωβού τον Νοέμβριο του 1994 μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές και η οποία τονίζει. Συζήτησε τότε  η παράταξή μου και αποφάσισε να μη ποινικοποιήσει την τοπική ζωή και δεν άνοιξε την υπόθεση. Μετά φταίω εγώ που θυμίζω παροιμίες του λαού όπως τούτη: Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.