Ένα πρωτοφανές επεισόδιο στα δημοτικά χρονικά έλαβε χώρα αμέσως μετά τη λήξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, τη Δευτέρα 17/10/2016. Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας, Δήμητρα Δελή και τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος!

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ψηφοφορία στην έδρα της Κοινότητας όχημα της ελληνικής αστυνομίας και δύο μηχανές της ομάδας Δίας μετά από πρόσκληση επιχειρηματία(;), περίμεναν να συλλάβουν τους κοινοτικούς συμβούλους Νέας Ερυθραίας, διότι καταψήφισαν την χορήγηση αδείας σε νέο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ)!

Η πρωτοφανής η στάση της αστυνομίας, που πήραν τις ταυτότητες των συμβούλων και δεν τις επέστρεφαν. Στο αστυνομικό τμήμα και υπό την απειλή μηνύσεων και αυτόφωρων διαδικασιών αποσύρθηκαν οι κατηγορίες και οι κοινοτικοί σύμβουλοι μετά από δίωρη ταλαιπωρία γύρισαν σπίτια τους. Να σημειωθεί ότι η καταλυτική παρουσία των δικηγόρων του Δήμου Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

«Κατάπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στον Δήμο Κηφισιάς το πρωτοφανές επεισόδιο να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα, με την ”δήθεν” κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή καταψήφισαν τη χορήγηση αδείας, σε ακόμα ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κα Δήμητρα Δελή και τέσσερις (4) τοπικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την Διοίκηση του Δήμου, αμέσως μετά την λήξη του Συμβουλίου (17/10/2016).

Αιρετοί οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα για την ψήφο τους! Με τους επαγγελματίες του εκφοβισμού δεν θα ασχοληθούμε επί του παρόντος, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι τα στελέχη της Διοίκησης δεν εκφοβίζονται στην άσκηση των καθηκόντων τους. Εδώ και δυόμισι χρόνια ακολουθούμε σταθερή πολιτική για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την προστασία της  ποιότητας ζωής των πολιτών σύμφωνα πάντα με την νομιμότητα.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες η είσοδος της Αστυνομίας στο Κοινοτικό κατάστημα που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του Συμβουλίου καθώς και η εικόνα των Κοινοτικών Συμβούλων περικυκλωμένων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετά το πέρας του. Υπάρχει δίωξη και ποινικοποίηση της ψήφου;

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος βρισκόμενος εκτός Αθηνών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ κατηγορηματικά αποκλείει οι αστυνομικοί που λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο να είχαν σχετική νομιμοποίηση. Συγχαίρει την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κα Δήμητρα Δελή και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς για τη στάση τους ενώ πρόκειται να ενημερώσει και να διαμαρτυρηθεί προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.