Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με καταλήψεις σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη, όπως αποφάσισε την Παρασκευή το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια, ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων, έως την Τρίτη. Τη συγκεκριμένη μέρα θα κάνουν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα) και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, οπότε θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό κ. Αντ. Μανιτάκη.

Εν τω μεταξύ, απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι υπάλληλοι των δήμων που δεν έστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους, ενώ την ίδια ώρα οι δήμοι -παρά το τελεσίγραφο Μανιτάκη- εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποστείλουν τις λίστες στο υπουργείο.

 Νίκος Χιωτάκης: «Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος προς διαθεσιμότητα στον Δήμο Κηφισιάς»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, «δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος που να τίθεται σε διαθεσιμότητα στον Δήμο Κηφισιάς». Και αυτό διότι δεν συγκεντρώνονται σωρευτικά οι τρεις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο. Τα παραπάνω τονίζονται και στο έγγραφο  -αντί λίστας- που απέστειλε ο δήμος προς το αρμόδιο υπουργείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δήμαρχος, στον Δήμο Κηφισιάς απασχολούνται 112 διοικητικοί υπάλληλοι, σε σύνολο τακτικού προσωπικού 543 ατόμων, οι οποίοι συμπληρώνουν μόνο το δεύτερο κριτήριο που αναφέρει η εγκύκλιος Μανιτάκη.

Ο κ. Χιωτάκης έκανε λόγο επίσης για «συντονισμένη επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απαράδεκτα χαρακτηρίζεται ως εκκολαπτήριο παρανομιών» και δήλωσε πως «δεν θα απαξιωθεί άλλο ο θεσμός και ο ρόλος των αιρετών που εισπράττει όλη τη δυσαρέσκεια των πολιτών από τα μνημόνια», προαναγγέλλοντας τη στήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στις κινητοποιήσεις της ΠΕΔ Αττικής.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.