Σε συνεργασία με τους Δήμους Μελισσίων, Κηφισιάς και Πεντέλης

Στη «Διαδημοτική Αναπτυξιακή Α.Ε.» σε συνεργασία με τους Δήμους Μελισσίων, Κηφισιάς και Πεντέλης θα συμμετέχει και ο Δήμος Νέας Ερυθραίας σύμφωνα με εισήγηση της δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη. Σκοπός της εταιρείας που θα συστήσουν δήμοι των βορείων προαστίων είναι η μελέτη, προώθηση και αξιολόγηση προγραμμάτων και έργων ανάπτυξης σε διαδημοτικό επίπεδο.
Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας θα διαθέσει για το σκοπό αυτό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 25.000 ευρώ. Η νεοσύστατη διαδημοτική εταιρεία θα στεγαστεί στο κτίριο του Διασχολικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Μελισσίων και προβλέπεται να δραστηριοποιηθεί σε τέσσερις επιχειρησιακούς τομείς με τη δημιουργία των αντίστοιχων τμημάτων. Σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, μελέτες και ευρωπαϊκά προγράμματα, σε δράσεις επικοινωνίας και εκδοτικές δραστηριότητες, όπως και για την προώθηση, ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.
Η Αναπτυξιακή Διαδημοτική Εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πρωτοποριακό επιστημονικό μηχανισμό με εξειδικευμένο προσωπικό για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο θα αξιολογεί και θα υλοποιεί μελέτες, προγράμματα και έργα ανάπτυξης σε συνεργασία και συμπληρωματική δράση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης στοχεύει στη στήριξη των πολιτών και των φορέων τους σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησής τους στη διαμόρφωση αναπτυξιακών στρατηγικών και το συντονισμό των ενεργειών για την εφαρμογή καινοτόμων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πολιτικών και των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαδημοτική εταιρεία θα προσπαθήσει να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και προγράμματα συνεργασίας προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, μελετών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σκοπεύει να προσφέρει τεχνοκρατική υποστήριξη και τεκμηρίωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, τη στιγμή που παρατηρείται ότι εκατοντάδες προκηρύξεις επιδοτούμενων προγραμμάτων αναζητούν υποψήφιους ωφελούμενους και οι φορείς δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τους προσφερόμενους πόρους. Αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν έγκαιρα και έγκυρα τη σχετική πληροφορία, ενώ ακόμη κι αν την εντοπίσουν, δεν έχουν ανεπτυγμένο μηχανισμό, στελεχωμένο και εξειδικευμένο προσωπικό για την κατάρτιση και υποβολή μιας τεκμηριωμένης πρότασης ώριμου έργου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.