Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος της Νέας Ερυθραίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο εκλιπών Παναγιώτης Μίχαλος σε τιμητική εκδήλωση για την πολύχρονη προσφορά του στο Δήμο σε εκδήλωση του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας τον Ιούνη του 2009

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Παναγιώτης Μίχαλος, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στη Νέα Ερυθραία και επί δεκαετίες ασχολούμενος με τα κοινά της πόλης. «Η δική μου Ιθάκη είναι η Νέα Ερυθραία, γι’ αυτό αφιέρωσα όλη μου τη ζωή σ’ αυτή», έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο ίδιος και αυτό υπογράμμιζε και στη συνέντευξή του στο περιοδικό της ΔΕΑΝΕ «Η Πόλη μας» τον Μάρτιο του 1998, λίγο πριν διανύσει την τελευταία τετραετία του στον δήμο με τη διοίκηση της Πανερυθραϊκής Ενότητας, όπου και διετέλεσε αντιδήμαρχος.
Ο Παναγιώτης Μίχαλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Γυμνάσιο πήγε στην Κηφισιά, Σε νεαρή ηλικία τον «μάγεψε» η θάλασσα. Ήθελε να γίνει καπετάνιος. Ταξίδεψε πολύ. Τελικά η Νέα Ερυθραία έγινε η δική του «Ιθάκη». Η πόλη του ταίριαξε και από το 1975, στην τότε Κοινότητα Νέας Ερυθραίας, άρχισε να ασχολείται με τα κοινά. Για εφτά συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκλεγόταν κοινοτικός και δημοτικός σύμβουλος, κομίζοντας μια μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γιατί ο Παναγιώτης Μίχαλος ήταν άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, πολύ περισσότερο αγαπούσε την πόλη του και η ευχή που είχε εκφράσει στη συνέντευξή του, ας γίνει οδηγός και για τους νεώτερους, πολίτες και πολιτικούς της: «Εδώ ο κόσμος είναι πιο δεμένος. Ήταν και είναι πιο ανθρώπινος. Υπάρχει ακόμη ζεστασιά στις καρδιές, στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το συνάνθρωπο. Γνωρίζεις τον κόσμο. Δεν είναι απόμακρος. Συμμετέχεις μαζί του στην κοινωνική ζωή του τόπου. Εύχομαι κάθε πρόοδο στην πόλη μας, όπου θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας».
Η μοίρα του «Καλλικράτη» το έφερε να αφήσει την αγαπημένη του πόλη ως δημοτική κοινότητα και πάλι. Συνταξιούχος, προϊστάμενος στη ΔΕΗ, διακρίθηκε για το πολιτικό ήθος του στον Δήμο Νέας Ερυθραίας, όπου εκτός από αντιδήμαρχος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής, πρόεδρος του ΚΑΠΗ και αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος την περίοδο 1999-2001.
Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τη μάχη για τα κοινά, έδινε και την προσωπική του  μάχη για τη ζωή, πάντα με τη συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων του. Επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας του, οδήγησαν τελικά σε ανακοπή καρδιάς. Ο Παναγιώτης Μίχαλος εξέπνευσε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν τις δυο τελευταίες μέρες, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Νέας Ερυθραίας.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε την επόμενη μέρα στην εκκλησία της Αγίας Ματρώνης, στο Μορτερό και στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας τον συνόδευσαν συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της πόλης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, η πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, ο αντιδήμαρχος Στάθης Κύρλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Μπιτσάνης και Λεωνίδας Ψυχόπαιδας. Το μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο Παναγιώτης Μίχαλος ήταν ένας από τους πρώτους συνδρομητές της «Ν.Ε.», ενισχύοντας την πολυφωνία, τη διαφάνεια και το διάλογο στην τοπική κοινωνία. Η τελευταία του δημόσια παρέμβαση, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα ήταν στις 5/6/2009 για το «ιστορικό της υπόθεσης του κυρίου Βωβού» και για την ανάγκη αξιοποίησης από τον πρώην Δήμο Νέας Ερυθραίας του γνωστού κτιρίου στο Μορτερό. Η διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.