Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. Αντέδρασαν έντονα στη δημιουργία δικτύου  ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει κυρίως το λιανεμπόριο, σε μια εποχή που η κυβέρνηση ενισχύει σαφώς τη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου Mall, ο δήμος έρχεται να δημιουργήσει υποδομές για την διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλάτων και των πεζών, με αποτέλεσμα την μείωση των προσφερόμενων θέσεων στάθμευσης. «Που θα παρκάρουν οι πελάτες μας;», ρωτάνε.ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ. Αντέδρασαν έντονα στη δημιουργία δικτύου  ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Προτιμούν την αγορά της Νέας Ερυθραίας για τα καθημερινά τους ψώνια, συνήθως εποχούμενοι και διερχόμενοι. Θέλουν να ψωνίζουν «στα πεταχτά¨» σταθμεύοντας κοντά στα μαγαζιά που επιλέγουν. «Που θα παρκάρουμε για να ψωνίσουμε;» ρωτάνε.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. Θεωρούν χρήσιμη τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Πιστεύουν ότι έτσι θα αποσυμφορηθούν οι αυλές τους από την πίεση των νόμιμα ή παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Το μόνο τους πρόβλημα ότι μειώνονται και γι΄ αυτούς οι θέσεις στάθμευσης. «Που θα παρκάρουμε τα αυτοκινητά μας, αν όχι έξω από το σπίτι μας;» ρωτάνε.

ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ. Θεωρούν επιβεβλημένη τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης και πιστεύουν ότι πρέπει να επεκταθεί σε όλη την πόλη και όχι μόνο στο κέντρο. Η άποψή τους είναι ότι δεν μπορεί να βασίζεται η λειτουργία μιας ολόκληρης πόλης στην διευκόλυνση της κίνησης των ΙΧ και ότι αν επεκταθούν τα έργα θα ευνοηθεί και η αγορά. H μόνη τους αγωνία είναι να μην ελεγχθεί η παράνομη στάθμευση επί των ποδηλατοδρόμων αλλά και η απουσία ειδικών θέσεων στάθμευσης για τα ποδήλατά τους.  «Που θα παρκάρουμε τα ποδήλατά μας όταν πάμε στο κέντρο για να ψωνίσουμε ή να επισκεφτούμε μια υπηρεσία;», ρωτάνε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Θεωρεί επιβεβλημένη τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Ήταν προεκλογική  της δέσμευση, έτσι υλοποιεί το πρόγραμμά της. Βέβαια, το δίκτυο αυτό προέκυψε εκ των υστέρων,  ως διαδημοτικό    πρόγραμμα του Υπουργείου, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Πραγματοποιήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις της μελέτης (εν αγνοία των μελετητών) σε βάρος των πεζοδρόμων και του πράσινου, όταν η πίεση των καταστηματαρχών έγινε αφόρητη για την σημαντική μείωση των θέσεων στάθμευσης. «Μειώνονται υπερβολικά  οι θέσεις στάθμευσης. Που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους;» ρωτάει.

Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.  Θεωρεί ότι επιβεβλημένο είναι αυτό που μετά από όραμα, γνώση, μελέτη, διάλογο και πρόγραμμα, συλλογικά και δημοκρατικά, μια τοπική κοινωνία αποφασίζει για το πως θέλει να λειτουργεί η πόλη μέσα στην οποία ζει.
Όταν μια τελική λύση προκύπτει ως αποτέλεσμα αποφάσεων δημάρχων, υπουργών, πανεπιστημιακών, μελετητών, εργολάβων ή ακόμα και μικρής ή μεγάλης μερίδας κατοίκων, τότε  όλοι έχουν δίκιο και γίνεται πάντα αυτό που ευνοούν οι κατά καιρούς κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί, ανάμεσα στα αντιπαρατιθέμενα συμφέροντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.