ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23-2-2011στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
(Που προκήρυξε η ΓΣΕΕ μετά από την πίεση που άσκησαν ΑΔΕΔΥ, Α! βάθμια Συνδικάτα και ΠΑΜΕ)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ
ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ
Κυβέρνηση, τρόικα, αγορές και διεθνείς τοκογλύφοι, ληστεύουν καθημερινά το λαό μας. Ετοιμάζονται να εκποιήσουν κάθε υποδομή που έχτισε με το υστέρημά του, να ξεπουλήσουν κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, για να εισπράξουν διπλά και τρίδιπλα τα δάνεια που έφαγαν Βιομήχανοι και Τραπεζίτες.
Οι εργαζόμενοι καθημερινά ακούνε να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και τους σπρώχνουν με βίαιο τρόπο στη φτώχια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. Ότι είχαν εχέγγυο για τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους σμπαραλιάζεται. Ότι τους έδινε στοιχειώδη αξιοπρέπεια καταδικάζεται ως έγκλημα ενάντια στις «αγορές» και κηρύσσεται εκτός νόμου. Η σταθερή δουλειά, ο αξιοπρεπής μισθός, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία βάλλονται καθημερινά με πυρ ομαδόν από Κυβέρνηση, ΝΔ, ΣΕΒ και ΜΜΕ που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Κι όσο μεγαλώνει η απόγνωση των εργαζομένων, τόσο περισσεύει το θράσος των αρπακτικών.
Κάθε φορά, οι χορτάτοι μας ζητούν ο ελληνικός λαός να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι αλλά άλλοι συμμετείχαν στα φαγοπότια των μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου και των κρατικοδίαιτων «επενδυτών» του Πάγκαλου και του Παμπούκη
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ? ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
Ο κος Πάγκαλος, στυλοβάτης των απελευθερώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και κάθε αντιλαϊκού μέτρου, δηλώνει: «όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά είναι γνωστό ότι τα τελευταία 40 χρόνια, από την Χούντα μέχρι τον Γ. Α. Παπανδρέου όλοι καλούσαν τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα:
για την «εξυγίανση» της χώρας, για να περάσουμε τους «στενωπούς» της ΝΔ την δεκαετία του ?70 και να μπει η χώρα στην ΕΟΚ που «θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, για να «εξυγιανθεί» το 1985 ξανά η χώρα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, με το «0+0=14» της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Μάνου το 1993 για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί» και να «προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις», με την λιτότητα του ΠΑΣΟΚ του Σιμίτη για να γίνει «η Ελλάδα ισχυρή με ευρώ στην ΟΝΕ», με την «απογραφή» της ΝΔ επί Αλογοσκούφη για να μειωθεί το έλλειμμα και τέλος με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Π. για να μην «χρεοκοπήσει»  η χώρα.
Στην ίδια περίοδο με την τη λιτότητα, είχαμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τη Ντόϊτς Τέλεκομ, τη Ντοϊτς Μπανκ, τη Χόχτιφ, τη Ζήμενς, τους μεγαλοεργολάβους των δρόμων και των διοδίων, τις «μεταρρυθμίσεις» και τις «αναδιαρθρώσεις» σε συντάξεις και εργασιακές σχέσεις.
Φτάνει πια!
Οι Κυβερνήσεις μας έβαλαν στην ΕΕ, και όλοι μαζί, Κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ έφεραν στη χώρα το ΔΝΤ, το Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση. Οι απελευθερώσεις των αγορών, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι παραχωρήσεις, οι επιδοτήσεις, τα κίνητρα και οι πάσης φύσης «μεταρρυθμίσεις» υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, οδήγησαν τη χώρα σε παραγωγική υποβάθμιση και υπερχρέωση.
Ως εδώ!
Η τρόικα ομολογεί κυνικά ότι τα απανωτά μνημόνια δεν στοχεύουν στον περιορισμό του χρέους που αυξάνεται αλματωδώς, ούτε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι η συντριβή κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος. Η καταλήστευση του πλούτου και των υποδομών, η γενικευμένη εκποίηση της χώρας προκειμένου να συντηρηθεί στη ζωή το Ευρώ και να μη χάσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Δεν υπάρχει τέλος στα Μέτρα.
Εκτός από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις ιδιωτικοποιήσεις υγείας και παιδείας, επίκεινται οι επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση μισθών και δικαιωμάτων,  μειώσεις στις συντάξεις με βάση τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων και λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από την φορολογία και απελευθέρωση των τιμών και υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να αποδεχτούν τη θηλιά που τους σφίγγει το λαιμό. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμιά υποχρέωση να αναγνωρίσει τα χρέη τους. Υπάρχει διέξοδος για το λαό και τη χώρα:
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ, για να μην περάσει στη Βουλή και στη ζωή, η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ για τις συγκοινωνίες, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια.
ΑΡΝΗΣΗ της αναγνώρισης και της πληρωμής του χρέους, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και τις πορείες, την ΤΕΤΑΡΤΗ 23-2-2011, που οργανώνουν το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των Α? βάθμιων Σωματείων και τα Συνδικάτα που πρόσκεινται στο  ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στη συγκέντρωση της μονοπαραταξιακής ΓΣΕΕ και του πρόθυμου για διάλογους με ΣΕΒ και ΤΡΟΪΚΑ, Προέδρου της .
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ? ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η Επιτροπή Αγώνα, θέλοντας να συμβάλλει στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας και των μεγάλων συγκεντρώσεων της ερχόμενης Τετάρτης 23 Φλεβάρη, θα μοιράσει σχετική προκήρυξη τις επόμενες ημέρες στα εξής σημεία:
Τετάρτη 16/2 στη λαϊκή στο νεκροταφείο Κηφισιάς στις 13:00
Παρασκευή 18/2 στο Θανόπουλο της Νέας Κηφισιάς στις 19:00
Σάββατο 19/2 στο Βερόπουλο (κάτω Κηφισιάς) στις 11:00
Δευτέρα 21/2 στη λαϊκή στις εργατικές κατοικίες, στις 11:00
Επίσης την Τρίτη 22/2 στις 18:30 θα εκφωνηθούν συνθήματα από αυτοκίνητο.
Τη Δευτέρα 21/2 το πρωί σχεδιάζεται παρέμβαση για τις συγκοινωνίες στο σταθμό της Κηφισιάς ή στο Ζηρίνειο (θα ακολουθήσει πιο συγκεκριμένο email)
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη

Επιτροπή Αγώνα ΚηφισιάςΕνάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. ? Ε.Ε. ? Κυβέρνησης
E-mail: epitropikifisias@gmail.com

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του δημάρχου Κηφισιάς με το νέο διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
Επόμενο άρθροΚαι νέο χαράτσι για 500.000 ιδιοκτήτες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.