SONY DSC

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15/9 οι εκδηλώσεις «Αλλοτινές Πατρίδες 2013», που διοργάνωσε και φέτος στη Νέα Ερυθραία ο Δήμος Κηφισιάς. Εκδηλώσεις αφιερωμένες σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν, εκδιώχθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν, γιατί οι απόγονοί τους διαφύλαξαν, ανέδειξαν και διέδωσαν το Μικρασιατικό Πολιτισμό, που αποτελεί μεγάλη κληρονομιά για όλους τους Έλληνες.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, τελέστηκε, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ανέφερε ότι οι «Αλλοτινές Πατρίδες» επαναφέρουν στη μνήμη μας το μεγαλείο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, το μέγεθος της καταστροφής του 1922, τη βάναυση προσβολή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις λεηλασίες, τις δολοφονίες, την καταστροφή μιας ακμάζουσας περιοχής στα Μικρασιατικά παράλια και τον ξεριζωμό.

«Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στο να διατηρούμε σήμερα, σε μια εποχή με τις αξίες υπό κρίση, τη μνήμη μας, τον πολιτισμό μας και να διαφυλάττουμε την ιστορία μας, ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχνούν τις ρίζες μας. Αυτές οι αξίες μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες. Φέτος 91 χρόνια από την Καταστροφή της Μικράς Ασίας τιμούμε αυτούς που χάθηκαν αλλά και αυτούς που στη μητέρα πατρίδα μόχθησαν και ξαναέχτισαν πατρίδα» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Γ. Χιωτάκη, την Ένωση Μικρασιατών και φορείς της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Κάπα Research: «Σαρώστε τους… “βλαχοδήμαρχους”»
Επόμενο άρθροΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2013. Στις 25/9 (λόγω καιρού) η Ρεμπούτσικα. Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως προερχόμενη από οικογένεια προσφύγων της Σμύρνης (οικογένεια Γεωργίου Κολώνη εγκατεστημένη στον προσφυγικό συνοικισμό του Υμηττού) έχω το δικαίωμα να εκφράσω την αντίθεσή μου σε εκδηλώσεις για το γάλα που χύσαμε. Ως ιστορικός πιστεύω ότι η Μικρασιατική καταστροφή θα έπρεπε να αποτελεί εθνικό δίδαγμα για το πώς πληρώνονται με αίμα, δάκρυα και εθνική ταπείνωση ο διχασμός, ο πολιτικός ακτιβισμός, η καλλιέργεια της ηττοπάθειας, τα προεκλογικά ψέμματα και η περιφρόνηση της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας.

  2. Πολύ καλό σχόλιο, οι όποιες εκδηλώσεις πρέπει να έχουν πνεύμα αυτοκριτικής, πχ λέμε για λεηλασίες και δολοφονίες κλπ που έγιναν από όλες τις μεριές και όχι μόνο από τους Τούρκους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.