Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην προστασία των δασών. Κόπηκαν περίπου 52.000 εισιτήρια από τους επισκέπτες που ήρθαν από όλα τα μέρη της Αττικής και της Ελλάδας, αριθμός που δεν θεωρείται και από τις καλύτερες επιδόσεις της έκθεσης, δεδομένου ότι πέρυσι είχαν κοπεί περίπου 70.000 εισιτήρια, ενώ το ρεκόρ των 235.000 εισιτηρίων της δεκαετίας του ?80 θεωρείται έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο να καταρριφθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι καιρικές συνθήκες φέτος, που ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μειωμένη προσέλευση. Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, που επί σειρά ετών έχουν αναδείξει την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως κορυφαίο γεγονός της ελληνικής ανθοκομίας και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν  στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».
Εκδηλώσεις για τα λουλούδια και το δάσος, που είχαν ως στόχο την εκπαίδευση, τις ορθολογικότερες αγορές αλλά και την προσωπική ενασχόληση. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης, τόνισε ότι: «ο κορυφαίος θεσμός της ανθοκομίας, συμπλήρωσε φέτος 57 παρουσίες με αφετηρία το 1934 και κάνει όλους εμάς που κατοικούμε σ? αυτήν την πόλη, τους ανθοπαραγωγούς και το Δημοτικό Συμβούλιο υπερήφανους που η Κηφισιά συνεχίζει να προσφέρει στην οικονομία και στον πολιτισμό της Ελλάδας και να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους δήμους, που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια γιορτές λουλουδιών. Μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία της Ινδονησίας με την Πρεσβεία της στην Αθήνα, της Ιταλίας με το Ελληνοϊταλικό επιμελητήριο και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ταιβάν στο εκθεσιακό τμήμα του Άλσους, η οποία επιβεβαιώνει την διεθνή αναγνώριση της Ανθοκομικής Κηφισιάς. Στις σημερινές δραματικές περιβαλλοντικές συνθήκες επιβάλλεται η αναθεώρηση του τρόπου έκφρασης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και των καταναλωτικών μας συνηθειών. Οφείλουμε όλοι μας να σκεφτόμαστε τον κόσμο που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και να ενεργούμε στην καθημερινότητά μας έτσι να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον και τις ενεργειακές πηγές».
Ο δήμαρχος Κηφισιάς προσέφερε τιμητικά βραβεία στον πρέσβη της Ινδονησίας κύριο Αχμέτ Ρουσντί, στην επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, πρέσβη κα Τσού, στον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Τσαμίχα, καθώς επίσης και στα τρία καλύτερα εκθεσιακά περίπτερα.

Διεθνές ενδιαφέρον
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου η παρουσία στο Άλσος Κηφισιάς, του επικεφαλής των τριών Συνεταιρισμών των Ιταλών Φυτωριούχων ATS που συμμετείχαν στην 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, με εκθεσιακό περίπτερο. Στο περίπτερό τους μάλιστα, φιλοξενούνταν και ζωγραφικά έργα μαθητών  από Δημοτικά Σχολεία της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της δράσης «Πρεσβευτές για το Πράσινο».
Ο Ιταλός φυτωριούχος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη και αφού τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία της συμμετοχής τους στην 57η Ανθοκομική Έκθεση, τον προσκάλεσε στην Έκθεση της Padova και ζήτησε να υπάρχει περίπτερο προβολής της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Από την πλευρά του, ο κ. Χιωτάκης ευχαρίστησε τόσο τον εκπρόσωπο των Ιταλών παραγωγών όσο και τα μέλη του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου που τον συνόδευαν για τη συνεργασία και την πρόσκληση και απένειμε τιμητική πλακέτα στην ATS  ITALIA.
Την Ανθοκομική  Έκθεση Κηφισιάς επισκέφθηκε και ο διευθυντής της Έκθεσης Κηποτεχνίας FLORPLANT της Αττάλειας της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Ντουκαντσί, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Κηφισιάς τη δυνατότητα προβολής της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στην έκθεση της Αττάλειας. Ο κ. Ντουκαντσί συνομίλησε και με  παραγωγούς φυτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη ελληνική συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.