limnaios.jpgΘεόφιλος Λημναίος, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου

Προς τους αξιότιμους δημοτικούς μας άρχοντες,
Αγαπητοί, ίσως να γνωρίζετε ότι έχετε την Διοίκηση ενός Δήμου και είστε υπεύθυνοι για αυτόν. Πιθανόν όμως να μην έχετε αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών που συνεπάγετε ο ρόλος που έχετε αναλάβει.
Δεν εξηγείτε αλλιώς η απαράδεκτη αδράνεια και στάση σας σε βαθμό αρτηριοσκλήρωσης, στο υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Γυμναστήριο και το υπόστεγο του Α Δημοτικού Σχολείου. Είναι σαφές ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι μηχανικοί για να κατέχουν την επιστήμη αυτή, όμως όταν διαβάζεις ένα επίσημο έγγραφο της Πολεοδομίας που χαρακτηρίζει το Γυμναστήριο και το υπόστεγο «στατικά και δομικά επικίνδυνο» το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, πριν καν σκεφτείς τι και πως, είναι να τρέξεις και να αξιολογήσεις την υπάρχουσα κατάσταση. Να περιφράξεις τον χώρο. Να προστατέψεις τα παιδιά. Αυτό δεν είναι το αυτονόητο ή κάνω λάθος; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Εσείς τι κάνατε; Τον ύπνο του Δικαίου.
Μπορείτε άραγε να διαβαθμίσετε ένα έγγραφο της Πολεοδομίας; Να αξιολογήσετε καταστάσεις;
Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας, να γίνουν δύο ερωτήσεις Βουλευτών διαφορετικών πολιτικών κομμάτων στην Βουλή, να σχολιασθεί το θέμα από πολιτικές εφημερίδες και τον τοπικό τύπο, να γίνει φασαρία από τον Σύλλογο Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο για να σκεφτείτε ότι πρέπει να βγείτε από τον λήθαργο και να ασχοληθείτε με αυτό. Να ασφαλίσετε τον χώρο. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ακόμα και αυτό όμως δεν το κάνατε σωστά.
Κάνατε όμως αυτό που ξέρετε καλύτερα να κάνετε. Κατηγορήσατε τον Σύλλογο Γονέων για «πολιτικά άκομψες ενέργειες». Που τόλμησε να παρακάμψει τον Δήμο. Που ζήτησε την γνώμη της Πολεοδομίας (αλήθεια πως και δεν την κατηγορήσατε ακόμα;). Που βαρέθηκε την αδιαφορία σας. Αυτό σας πείραξε πιο πολύ και από το ίδιο το Γυμναστήριο. Φαίνεται ότι θέλετε έναν Σύλλογο να σκουπίζει ή να αλλάζει λάμπες. Έτσι αντιλαμβάνεστε τον ρόλο του.
Όσον αφορά «ότι κάνατε όλες τις ενέργειες εκείνες που έπρεπε να γίνουν άμεσα, με ψυχραιμία και όχι πανικό», έχετε την αμέριστη συμπάθεια μας.
H κυρία Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο μας ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε δώσει εντολή για περίφραξη. Δεν έχω κανένα λόγο να μην την πιστέψω. Κανείς φαντάζομαι. Όμως δεν μας απάντησε αν έδωσε προφορική ή γραπτή εντολή. Ποιος ή ποια υπηρεσία δεν εκτέλεσε την εντολή της και γιατί; Για ένα τόσο σοβαρό θέμα έλεγξε αν εισακούστηκε; Προφανώς όχι.
Ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κατηγόρησε τον Σύλλογο για «μικροπολιτική σκοπιμότητα». Αλλοίμονο. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.