skitso_215.jpg

Ασκήσεις σε δασικό χάρτη
Φαίνεται ότι η υπόθεση της υπεραγοράς «Carrefour/Μαρινόπουλος» που σχεδιάζεται στη λεωφόρο Ερυθραίας, έχει και άλλους κρίκους στην αλυσίδα της, που ούτε η δημοτική αρχή γνωρίζει ή αν γνωρίζει, απλώς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, απάντησε στις 25/5/2007 για το θέμα «αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης στη Νέα Ερυθραία», στον βουλευτή του ΣΥΝ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου, έπειτα από ρεπορτάζ της «Ν.Ε.». Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο που επισυνάπτεται, η διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής έχει ασκήσει ήδη τις υπ αριθ. 1673/21-6-2006 αντιρρήσεις της προς τη δευτεροβάθμια επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων και κατά της υπ αριθ. 2/2006 απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής, η συζήτηση των οποίων εκκρεμεί. Η πρωτοβάθμια επιτροπή απέρριψε για τυπικούς λόγους τις προηγούμενες αντιρρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ουσιαστικό θέμα ως προς το δασικό χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης, όπως διατυπώνεται από τη διεύθυνση Δασών. Στον αντίποδα όλων αυτών των διαδικασιών που εκκρεμούν και θα πρέπει να προηγηθούν, η σημερινή διοίκηση του δήμου, αντί να ασχοληθεί με το θέμα σοβαρά και να ενημερώσει σωστά, αναδεικνύοντάς το κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, σπεύδει σε κινήσεις εντυπωσιασμού με νομικίστικες διαδικασίες, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει ακόμη και στο ΣτΕ. Όσο για την προηγούμενη διοίκηση; Εκείνη έδινε πιστοποιητικά για την εμπορική χρήση της δασικής έκτασης και την ανάδειξή της σε υπεραγορά.

«Πολτοποίησαν» το πρωτόκολλο;
Κι όμως είναι γεγονός! Αναζητείται βιβλίο πρωτοκόλλου από το αρχείο του δήμου, το οποίο εξαφανίστηκε στο διάστημα των δυο τελευταίων μηνών. Τελευταίος αυτόπτης μάρτυς ήταν δημότης που έψαχνε σε αυτό για κάποια προσωπική του υπόθεση από το 1996, ενώπιον αντιδημάρχου και νομικής υπηρεσίας του δήμου. Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός της απώλειας, όταν ξαναζήτησε το ίδιο βιβλίο και του είπαν ότι μάλλον «πολτοποιήθηκε». Πρόκειται πιθανώς για υπόθεση πλαστογραφίας, την οποία θέλει να στηρίξει μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου πρωτοκόλλου του δήμου, αλλά πλέον το βιβλίο έκανε φτερά. Η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Σελιάμη δήλωσε ότι «ξεσκονίζει» μαζί με καθαρίστριες και υπαλλήλους τα αραχνιασμένα ράφια της παλιάς αποθήκης, όπου στοιβάζεται όλη η σαβούρα του δήμου, «αλλά ακόμη ψάχνουμε» «Αν δεν βρεθεί, θα γίνει ΕΔΕ», είπε η δήμαρχος, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα γίνει ΕΔΕ για το βιβλίο ή για την αποθήκη!

Πανταχόθεν βαλλόμενοι
«Όταν η δημοσιογραφία βάλλεται, η δημοκρατία αποβάλλεται». Τάδε έφη Δημήτρης Μπουρίκας, πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, ενθυμούμενος κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το επεισόδιο της δημάρχου με τον Δημήτρη Ανδρεαδάκη ότι η κ. Ταμβάκη αφιέρωσε το μισό χρόνο από την ομιλία της στην τελευταία συνέλευση της παράταξής της, στρεφόμενη κατά του τοπικού Τύπου. Ας είναι Ε κείνος, τουλάχιστον, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας κατά της εφημερίδας. Δεν το έκανε, κιόλας, από βήματος!

Ελεγκτικές «ιδιοτροπίες»
Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κατέφθασαν στον δήμο για το ταμειακό έλλειμμα και η προϊσταμένη της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου αντικαταστάθηκε. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις που είχε λάβει η δημαρχιακή επιτροπή επί προηγούμενης διοίκησης στον δήμο. Η σημερινή διοίκηση μιλούσε για λάθος διαδικασίες των προηγούμενων και για θέμα που άπτεται του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά ο επίτροπος αποδείχθηκε «ιδιότροπος» τελικά μόνο για τις προσλήψεις.

Προηγούμενο άρθροO Πανερυθραϊκός ως παράδειγμα
Επόμενο άρθροΑττική: Το πράσινο «φεύγει», οι μπετονιέρες «έρχονται», η βιώσιμη ανάπτυξη και η υγεία μας «περιμένουν»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.