Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και άλλους πολίτες, τη μνήμη το δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου τίμησαν, την περασμένη βδομάδα, με τον τρόπο τους βέβαια, και οι ημέτερες δυνάμεις καταστολής.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαδηλώσεων μνήμης, αλλά και αντίστασης λόγω της επικαιρότητας του Μνημονίου, στην Αθήνα και δεκάδες πόλεις της περιφέρειας, οι praetores urbanis του κ. Πολύδωρα ή δυνάμεις Προστασίας του Πολίτη του κ. Παπουτσή, με την εν γένει συμπεριφορά τους, φρόντισαν να διατηρήσουν άσβεστες στη μνήμη των δημοκρατικών πολιτών τις αιτίες που οδήγησαν στο φονικό (και με τη βούλα του δικαστηρίου πια) του Δεκέμβρη του 2008.
Οι διαδηλωτές, οι εναντιούμενου στην καθεστηκυία τάξη είναι «εχθροί» που πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.
Όταν, λοιπόν αυτοί, πετούν νεράτζια,   μπουκάλια με νερό ή πέτρες, οι δυνάμεις Προστασίας του Πολίτη, πετάνε βομβίδες κρότου-λάμψης (όμοια με αυτή  που ξεκοίλιασε αστυνομικό όταν κατά λάθος εξερράγη πάνω του).  Όταν δεν συμμορφώνονται  προς τας υποδείξεις (συνήθως ιταμές) τότε πνίγουν την Αθήνα στα χημικά, βάλλοντας κατά δικαίων και αδίκων (παιδιών, γερόντων, εγκύων, ασθενών κ.λ.π.) ή συλλαμβάνουν και προσάγουν δεκάδες από το σωρό, παρά οποιαδήποτε έννοια δικαίου και τάξης.
Όταν οι νέοι ανήκουν σε κόμματα (για τον Συνασπισμό εδώ ο λόγος), που κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «στηρίζουν την ανομία», τότε διμοιρία των ΜΑΤ αποκλείει επί τρίωρο τα γραφεία της νεολαίας του κοινοβουλευτικού αυτού κόμματος στα Εξάρχεια φωνάζοντας: «είστε οι επόμενοι Γρηγορόπουλοι» και «ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης» και την επομένη, άλλη διμοιρία ποδοπατά και χτυπά αλύπητα στο κεφάλι, μέσα στο χώρο των δικαστηρίων, το γραμματέα της ίδιας νεολαίας, αν και τους γνωστοποίησε την ιδιότητα του.
Κύριε Παπουτσή μου, κύριοι της κυβέρνησης, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με προστάτες του πολίτη, αλλά κυριολεκτικά με σεκιουριτάδες που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν ένα πολύ συγκεκριμένο έργο. Την καταστολή με κάθε τρόπο και μέσο όσων αντιστέκονται.  Η αδιαφορία για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίες, δείχνει μια πολιτική ηγεσία που πιστεύει ότι το περίστροφο του Κορκονέα μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστήριου της Άμφισσας. Δυστυχώς το ίδιο περίστροφο περιφέρεται ελεύθερο, έτοιμο να ξαναχρησιμοποιηθεί.
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε την λύπη σας όπως οι προκάτοχός σας κ. Παυλόπουλος.
Θα φέρετε ακέραιη την πολιτική ευθύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.