Φορείς των βορείων προαστίων κατά του τέλους ακινήτων 


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στα γραφεία της επιχείρησης στην Κηφισιά, απηύθυναν στους κατοίκους, μαζικοί φορείς των βορείων προαστίων.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν, μεταξύ άλλων, το παράρτημα Νέας Ιωνίας – Μεταμόρφωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Γ. Σεφέρης», η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, σύλλογοι γυναικών, οι επιτροπές αγώνα ΠΑΣΕΒΕ και άλλοι.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» για την κινητοποίηση της Δευτέρας: «Έπειτα από κάλεσμα πολλών μαζικών φορέων των περιοχών Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Λυκόβρυσης, Πεύκης, Μαρουσιού, Βριλησσίων, Μελλισίων,. Πεντέλης, κ.λπ., έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ της Κηφισιάς. Με βάση τις αποφάσεις των μαζικών φορέων, η κινητοποίηση οργανώθηκε ώστε να υπάρχει διαμαρτυρία σχεδόν όλη τη μέρα. Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, πολίτες και εκπρόσωποι των φορέων εναλλάσσονταν μπροστά στη ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια που μπαίνουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ και όλα τα άλλα βάρβαρα μέτρα που έχουν παρθεί σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Ο σύλλογός μας βρέθηκε εκεί από τις 12.30 μέχρι τις 2.00. Εκείνη την ώρα επισκέφθηκε τη διοίκηση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ αντιπροσωπεία των φορέων που:
– Διαμαρτυρήθηκε για το θέμα.
– Κάλεσε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μη συμβάλλουν ούτε στην έκδοση των λογαριασμών, ούτε στις προσπάθειες να κοπεί το ρεύμα σ’ όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι.
– Κάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΗ να ξανασυνδέσει το ρεύμα σε μια οικογένεια απ’ τα Μελίσσια που δεν πλήρωσε τη ΔΕΗ και της έκοψαν το ρεύμα, τη στιγμή που είναι γνωστό που έχει παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας.
– Προειδοποιήσαμε τη διοίκηση του υποκαταστήματος ότι η απόφασή μας φτάνει μέχρι το τέλος. Μέχρι που να περιφρουρήσουμε τα σπίτια όσων κινδυνεύσουν να τους κοπεί το ρεύμα, αλλά ότι έχουμε και την πρόθεση και τη δυνατότητα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να ξανασυνδέουμε το ρεύμα σε περίπτωση που το κόψουν.
Από πλευράς των εργαζόμενων στη ΔΕΗ :
– Υπήρξε δέσμευση ότι θα ξανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι που αναφέραμε στα Μελίσσια.
– Υπήρξε συμφωνία ως προς την ανάγκη να υπερασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για φτηνό ρεύμα.
– Υπήρξε συμφωνία στο ότι είναι απαράδεκτη η έκτακτη εισφορά που μπαίνει στο λογαριασμό της ΔΕΗ και πρέπει όλοι μαζί να αρνηθούμε να τον πληρώσουμε.
Από πλευράς της διοίκησης του υποκαταστήματος μάς ανακοινώθηκε ότι :
– Οι λογαριασμοί δεν εκδίδονται από εκεί.
– Οι αποφάσεις για κόψιμο του ρεύματος παίρνονται από τα κεντρικά της ΔΕΗ.
Συνεχίζουμε μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς του λαού που αντιστέκονται. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση του καθενός που δε δέχεται να πληρώσει την κρίση τους. Του κάθε πολίτη που δεν μπορεί ή δε θέλει να πληρώσει το βάρβαρο χαράτσι. Κανένας δεν είναι μόνος του στην κρίση. Όλοι με τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους συλλόγους. Όλοι για τον ένα – ένας για όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.