thomakos_ds 01

«Θα κινηθούμε με συλλογικότητα, συμμετοχή, διαφάνεια, χρηστή προς το συμφέρον του πολίτη και ανεξάρτητη διοίκηση», ήταν το μήνυμα του νέου δημάρχου, Γ. Θωμάκου προς το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 16 Ιουλίου (κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία με την συγκεκριμένη σύνθεση) και αρχικά συγεχάρη όλους του δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για την προσφορά τους στην πόλη λέγοντας χαρακτηριστικά «τιμούμε και σεβόμαστε την προσφορά όλων κρατώντας τα θετικά στην παρουσία κάθε συναδέρφου».

Στην παρέμβαση του ο κ. Θωμάκος γνωστοποίησε ότι στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του δημάρχου, καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Την τελετή ορκωμοσίας θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος. Η λιτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του δημαρχείου και η είσοδος θα είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα «κακόβουλα ή κακόπιστα σχόλια για δήθεν απειρία των νέων στελεχών της νέας διοίκησης», αντικρούοντας τις αιτιάσεις και παραθέτοντας σημαντικούς και απαραίτητους τομείς όπως οικονομία, λογιστική, νομικά θέματα, δημόσια διοίκηση, υγεία παιδεία, υγεία, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα κ.α «όπου εξειδικεύονται με υψηλού επιπέδου γνώση οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι».

Ο κ. Θωμάκος για μια ακόμη φορά ζήτησε από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, την δημόσια καταδίκη της έκδοσης της «Εφημερίδας – Αφίσας» ΜΑΪΜΟΥ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Όπως χαρακτηριστικά είπε «με την καταδίκη αυτή θα αποκατασταθεί ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των παρατάξεων».

Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, τους προϊσταμένους και τους διευθυντές  των υπηρεσιών  του Δήμου για την πληρότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν στον ίδιο αλλά και στα στελέχη του Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει πως επισήμως από την διοίκηση δεν είχε μια ουσιαστική και τακτική ενημέρωση.

Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζονται ή πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «ενώ για τις σχολικές μονάδες λαμβάνεται μέριμνα από το Δήμο, για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς υπάρχουν θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν και ιδιαίτερα στον εξοπλισμό και το προσωπικό του νέου παιδικού σταθμού επί της οδού Δηληγιάννη».

Για το θέμα  της αντιπυρικής προστασίας υπογράμμισε πως υπάρχουν καθυστερήσεις και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι αποψιλώσεις και η προστασία του πρασίνου. Μάλιστα τόνισε ότι «πριν 20 ημέρες δεν είχαν γίνει οι εργασίες για το περιαστικό πράσινο και οι διμηνίτες-εργαζόμενοιγια την πολιτική προστασία δεν τοποθετούνται σε αυτές τις ανάγκες».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Δήμου για το αθλητικό καλοκαίρι υπογράμμισε πως ανατέθηκε σε ιδιώτη ενώ υπήρχαν γυμναστές του Δήμου που θα μπορούσαν να απασχοληθούν στο εν λόγο πρόγραμμα.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  «Μενάνδρεια» ο κ. Θωμάκος είπε πως «πρέπει να οργανωθούν με πνεύμα λιτότητας από την διοίκηση αν και προβλέπεται η διάθεση σημαντικών κονδυλίων για κάποιες από αυτές».

Για το θέμα των παιδικών χαρών όπου η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διαπίστωσε ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συστήνει το κλείσιμο, ζήτησε να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις καθώς αρκετά όργανα των παιδικών χαρών διαθέτουν δεκαεετή εγγύηση και μπορεί αυτό να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους τονίζοντας πως «η αξιολόγηση με τον τρόπο αυτό είναι άδικη και ισοπεδωτική καθώς βαθμολογούν με κριτήριο αν κάποιος υπάλληλος είναι καλύτερος από τον διπλανό του και όχι με βάση την προσφορά στην υπηρεσία του».

Μίλησε επίσης για ψήφισμα κατά της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων επισημαίνοντας ωστόσο πως «θα υπάρξει κάλυψη θέσεων έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται ο αγώνας».

Τέλος ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε  στη έκρηξη που σημειώθηκε για δεύτερη φορά σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία τονίζοντας πως ο Δήμος πρέπει να συνδράμει με τα συνεργεία του στην αποκατάσταση των ζημιών και ζήτησε να ανασταλούν οι υποχρεώσεις των πληγέντων προς το Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.