Το πρωί του Σάββατου στη Λ. Κηφισίας, κατά την επιστροφή της ποδηλατοπομπής του Freeday από το ετήσιο Tour D? Atene, ο Zαν Ζακ Λεσουέρ (ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα) αποφασισμένος να μην περιμένει εκείνους που τον καθυστερούσαν, διέκοψε με το αυτοκίνητό του την πομπή και μπήκε με το πολυτελές Lexus τζιπ του ανάμεσα στους εκατοντάδες ποδηλάτες.
Στη συνέχεια επιτάχυνε (!) μέσα στο πλήθος, προσπαθώντας να προσπεράσει τα ποδήλατα, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν άνδρα ποδηλάτη, για κάποια μέτρα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές!
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ένας εκ των ποδηλατών, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος, γράφει στο facebook:
«Προσπαθούσαμε να τον κόψουμε γιατί έκανε σφήνες ανάμεσα στα ποδήλατα και πάτησε τον ποδηλάτη που ήταν μπροστά από το jeep. Έτρεχε γιατί είχε να προλάβει την πτήση του (επί λέξη μας είπε στα α…. μου θέλω να προλάβω την πτήση μου)».

Η γαλλική «φινέτσα» του κ. Λεσουέρ
Εμφανώς αμετανόητος ο κ. Λεσουέρ παραπονιόταν ότι θα χάσει την πτήση του, γι? αυτό και ήθελε να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος και να μην περιμένει την Αστυνομία. Ούτε στιγμή δεν ενδιαφέρθηκε για τον ποδηλάτη! Όταν έφτασε το περιπολικό που συνόδευε την ποδηλατοπορεία του Freeday στο σημείο του ατυχήματος, εκείνος άλλαξε στάση και πρότεινε να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο (!) με προφανή επιτηδευμένο τρόπο.
Η στάση του αυτή έχει προκαλέσει καταιγισμό σχολίων στο facebook και σε αρκετά blogs. Η επικίνδυνη και προκλητική συμπεριφορά του διευθύνοντα συμβούλου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, είναι αχαρακτήριστη!
Δεκάδες μάρτυρες του γεγονότος δημοσιεύουν σχόλια σε βάρος του αλλά καταθέτουν και τα όσα υβριστικά τους είπε! Κάποιοι αναφέρουν ότι ο ποδηλάτης πριν από την επίθεση είχε δεχθεί ύβρεις και απειλές από τον κ. Λεσουέρ! Ο άτυχος ποδηλάτης μεταφέρθηκε σε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος να καταλήξει στα δικαστήρια!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ