ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Mας κοινοποιήθηκε και δημοσιεύουμε την παραίτηση του Ελευθέριου Νικολιδάκη από την Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Κηφισιάς, η οποία, σύμφωνα με τον υπογράφοντα «οφείλετε καθαρά στην απολυταρχική συμπεριφορά μερίδας  του ΔΣ  της ένωσης».

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με την επιστολή μου αυτή είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο λόγος δεν αφορά σε καμία περίπτωση την άψογη συνεργασία μας και δεν είναι σε καμία περίπτωση μομφή για την σχολική επιτροπή.

Ο λόγος της παραίτησης μου έχει να κάνει αυστηρά για την προέλευση  εκπροσώπησης μου στον θεσμό. Είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος  για την θέση αυτή από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς. Μία θέση που κατέχω από την δημιουργία της «Ένωσης».

Δυστυχώς στην Ένωση υπάρχει παντελής έλλειψη δημοκρατίας (στο όνομα αυτής) και αγνοούν ακόμα και άλλους θεσμούς.

Mε «δημοκρατική»  πλειοψηφία έχει κοπεί η επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των σχολείων και μόνο με έγκριση αυτής της πλειοψηφίας προωθούνται μηνύματα. Ακόμα και ενημέρωση για επιτυχίες παιδιών που παίρνουν μέρος σε προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, κόβονται γιατί «επεμβαίνουν» σε αυτά ιδιωτικές  πρωτοβουλίες.  Μετά από μεγάλη πίεση μου στάλθηκε ενημέρωση για παρουσίαση στην οποία ήταν χορηγός και ο Δήμος Κηφισιάς (ΣΕΝ), ακόμα και ενημέρωση της  ΚΕΔΕ μέσω της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου για υποτροφίες σε χαμηλού οικονομικού επιπέδου παιδιά  από ιδιωτικό φορέα, δεν θεωρούνται θέμα συζήτησης για την προώθηση του.

Επανειλημμένα, στο άτομο μου, που υπενθυμίζω ότι έχω εκλεγεί για τις απόψεις μου στην Σχολική Επιτροπή, ασκείται πίεση για να ψηφίσω σύμφωνα όχι με την θέση που πιστεύω αλλά σύμφωνα με την θέση της «πλειοψηφίας» της Ένωσης. 

Σε διαφορές που προκύψαν μεταξύ του ΔΣ της Ένωσης και Αντιπροσώπων σχολείου, αγνοήθηκε απαξιωτικά δικαστικό έγγραφο, με αποτέλεσμα την στέρηση του εκλέγειν και εκλέγεστε σε άτομα που πιθανόν να ήθελαν να είναι ακόμα και στην Σχολική Επιτροπή (λόγος παραίτησης και του κου Κυριακόπουλου).

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω αισθάνομαι ότι η θέση μου στην Σχολική Επιτροπή σαν εκπρόσωπος της Ένωσης δεν είναι συμβατή με τα πιστεύω μου και για αυτό τον λόγο η παραίτηση μου. Θα παραμείνω στην Ένωση όσο μου επιτρέπει ο νόμος σαν γονιός, για να πολεμήσω αυτή την ταπεινωτική και απαξιωτική κατάσταση.

Λυπάμαι για την διακοπή της συνεργασίας μας και είμαι στην διάθεσή σας για οποιασδήποτε άλλης μορφής συνεργασία.

Νικολιδάκης Ελευθέριος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.