Ερμητικά κλειστές βρήκαν τις πόρτες του πάρκου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Μορτερό οι επισκέπτες του, μόλις μια μέρα μετά τα εγκαίνια που τελέστηκαν με κάθε επισημότητα από το νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρό και τη δήμαρχο Νέας Ερυθραίας Β. Ταμβάκη.
Προς έκπληξη όλων και παρά τις παραινέσεις των αρμοδίων προς τους κατοίκους «να χαρούν το νέο πάρκο», την επόμενη μέρα οι ίδιοι αντίκρισαν μόνο αλυσίδες και λουκέτα. Όπως υποστηρίζουν αρκετοί αγανακτισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, για μια ακόμη φορά τα ωραία και μεγάλα λόγια των πολιτικών αποδεικνύονται «φανφάρες». Κι ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχαν εκκρεμότητες τεχνικής φύσεως για την παραλαβή του πάρκου από τον Δήμο Νέας Ερυθραίας. Αλλά τα εγκαίνια, εγκαίνια, προς άγραν εντυπώσεων και ένεκα προεκλογικής περιόδου.
Όπως επισημαίνει η κ. Β. Ευαγγελοπούλου με επιστολή της στη «Ν.Ε.» και αφού διάβασε το ρεπορτάζ για τα εγκαίνια του πάρκου στις 14 Ιουλίου: «Δυστυχώς, όμως, παρ? όλες τις επισημότητες και τους επισήμους, το ανωτέρω πάρκο παραμένει κλειστό για τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας, διότι δεν είναι έτοιμο! Τότε προς τι τα εγκαίνια με όλες τις επισημότητες και τους επισήμους; Επισκέφθηκα το πάρκο την επομένη των εγκαινίων μαζί με τα παιδιά μου. Το πάρκο ήταν κλειστό. Μάλιστα, υπήρχαν κάποια παιδάκια και γονείς μέσα, οι οποίοι είχαν μπει, πηδώντας ίσως τον μαντρότοιχο του πάρκου. Πέρασε και ένα περιπολικό της αστυνομίας και ρωτούσε πως μπήκαν μέσα. Μέχρι και χθες το απόγευμα (17/7/10) το πάρκο ήταν κλειστό, παρ? όλο που αρκετός κόσμος ήταν μέσα, μπαίνοντας ίσως από την πόρτα που βρίσκεται στην κάτω πλευρά (από την πλευρά του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής). Λυπάμαι πολύ γι? αυτό, διότι σε πολλούς αρέσουν οι φανφάρες και το θεαθήναι και όχι η ουσία των πραγμάτων».

Τα όσα καταθέτει η αναγνώστρια της «Ν.Ε.» είναι πέρα για πέρα αληθή, αφού τα ίδια διαπιστώσαμε κι εμείς, όπως και ο φωτογραφικός φακός. Οι επισκέπτες του πάρκου βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του, φεύγουν άπρακτοι και αναθεματίζουν δήμο και νομαρχία που βιάστηκαν να το εγκαινιάσουν, ενώ μετά το κλείδωσαν. Ωστόσο, και η πόρτα εισόδου του από την πλευρά του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής παραμένει κλειστή, όπως είδαμε και όπως μας διαβεβαίωσε και η υπάλληλος της ΔΕΑΝΕ. Κάποιοι άλλοι, κυρίως παιδιά, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα μεριμνήσει ο δήμος να το διαθέσει για το σκοπό που δημιουργήθηκε. Πηδούν κάγκελα και μαντρότοιχους για να χαρούν το πράσινο περιβάλλον του, τους χώρους αθλοπαιδιών και παιδικής χαράς, όπως φυσικά και την πίστα του σκέιτμπορντ. Συνηθισμένη πρακτική το σκαρφάλωμα για τους μικρότερους, που την εξασκούν και στις σχολικές αυλές, όταν παραμένουν κλειστές, ελλείψει ανοιχτών χώρων παιχνιδιού στον δήμο μας. Οι πιτσιρικάδες, μάλιστα, έχουν βρει και τον τρόπο να περνούν τα ποδήλατά τους μέσα, δίπλα από την κεντρική είσοδο, με «μακροβούτι» από το σημείο όπου εκβάλει το υδάτινο στοιχείο του πάρκου.
Όλα τα παραπάνω περικλείουν και αρκετές δόσεις ρίσκου γι? αυτούς, όπως και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες τεχνικής φύσεως στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του πάρκου, που ενδέχεται να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Ο κ. Διονύσης Στυλιανίδης, πατέρας δυο παιδιών και κάτοικος της περιοχής, μάς υποδεικνύει τα σημεία με τους πίνακες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και με τα καλώδια να παραμένουν γυμνά ή καλυμμένα πρόχειρα με μονωτικές ταινίες. «Όλα τα καλώδια είναι χύμα. Τι τα ήθελαν τα εγκαίνια αφού το πάρκο δεν είναι ακόμη έτοιμο και τις πόρτες δεν τις ανοίγουν ποτέ; Απλά για να λένε ότι το έφτιαξαν, δικαιολογώντας, πιθανώς, κάποιο κονδύλι;», αναρωτιέται ο ίδιος.
Εκτός, όμως, από τις δικαιολογημένες επισημάνσεις των κατοίκων, υπάρχουν και οι κακόβουλοι. Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, μέχρι και μοτοσικλέτες έχουν εισβάλει μέσα στο πάρκο, αφού η κεντρική του πόρτα αποκολλήθηκε από τους μεντεσέδες. Μετά την επανατοποθέτησή της, ο δήμος κατέθεσε μήνυση για φθορές σε δημόσια περιουσία, ενώ ο χώρος του πάρκου παρακολουθείται από την Αστυνομία, ώστε να μη συμβεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Βασιλική Ταμβάκη «Το πάρκο θα παραδοθεί σε δέκα μέρες»

Όπως τονίζει στη «Ν.Ε.» η δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Βασιλική Ταμβάκη, τόσο το θέμα της παραλαβής του πάρκου από τον δήμο, όσο και το θέμα της φύλαξής του, θα έχει λήξει σε δέκα μέρες, οπότε και οι πόρτες του θα ανοίξουν και επίσημα για το κοινό.
«Το πάρκο ??Ανδρέας Παπανδρέου?? παραμένει προς το παρόν κλειστό, διότι δεν έχει γίνει η διοικητική παραλαβή του από τον δήμο, όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από την πλευρά του εργολάβου. Συγκεκριμένα, τμήματα του χλοοτάπητα είναι αποξηραμένα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταμέτρηση της φύτευσης και των αξεσουάρ πόλης (παγκάκια κ.α.). Οι υπηρεσίες προχωρούν τις διαδικασίες αυτές και σε καταγραφή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ώστε να γίνουν οι ανάλογες υποδείξεις για τη συμπλήρωσή τους, βάσει των όσων προβλέπονται. Εφόσον η επιτροπή παραλαβής περαιώσει το έργο της και εξασφαλίσουμε και το κατάλληλο προσωπικό για τη φύλαξη του πάρκου, ένα πάρκο που διαθέτει, εκτός των άλλων, και 475 τ.μ. υδάτινων στοιχείων, ευελπιστούμε ότι σε δέκα μέρες θα έχει λήξει το θέμα και θα δοθεί προς χρήση στους δημότες.
Παρακαλούμε για την κατανόησή τους, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και όλες οι διαδικασίες γίνονται βήμα-βήμα, ώστε να παραδοθεί πλήρες στον δήμο που θα αναλάβει έπειτα και τη συντήρησή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.