TΗΣ ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΗ Προέδρου του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας

Στο τελευταίο τεύχος της “Νέας Ερυθραίας” διάβασα την κριτική μαζί με την δίκαιη αγανάκτηση μιας εξαιρετικής φίλης και μέλους του ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
Δεν θα πω εισαγωγικά πολλά, αντίθετα ξεκάθαρα και ευθαρσώς παραθέτω και τη δική μου θέση. Η φίλη μας έχει απόλυτο δίκιο. Και η ίδια και όσοι άλλοι ήταν εκεί και ταυτίζονται με την άποψη.
Χαίρομαι, που σαν πολίτις υψώνει τη φωνή της ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης του τουρίστα – ντόπιου και ξένου- που φέρνουν τόσα δεινά στον τόπο μας υποβαθμίζοντας τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία. Θα ευχόμουν δε, οι καταγγελίες αυτές να μη γίνονται μόνο σε επίπεδο τοπικής ενημέρωσης, αλλά και με ατομικά διαβήματα και καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ.
Εγώ προσωπικά έχω ήδη προβεί στις ανάλογες ενέργειες προς τον ΕΟΤ και περιμένω να δω, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις και κατά πόσον θα παρέμβει ο Οργανισμός, τώρα που ζητάμε την προστασία του, δικαιολογώντας έτσι τον ανάλογο ρόλο του.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση μεγάλου αριθμού άλλων ΚΑΠΗ προκειμένου να υπάρχει αλληλοπληροφόρηση για την ποιότητα των προσφορών που γίνονται στα Κέντρα μας.
Με αυτά ολοκλήρωσα το κομμάτι που αφορά την συγκεκριμένη οπτική γωνία με την οποία οφείλουμε εν πρώτοις να δούμε το γεγονός.
Τώρα θα προσπαθήσω να το καταδείξω και από μια άλλη πλευρά.
Στο ΚΑΠΗ γίνονται πάρα πολλές εκδρομές. Γίνονται ημερήσιες, οι οποίες είναι και οι κατεξοχήν εκδρομές που αφορούν στο Κέντρο, γιατί μόνο σε αυτές εμπλέκεται οικονομικά αφού είναι δωρεάν. Και φυσικά γίνονται και οι πολυήμερες.
Και οι πρώτες, αλλά κυρίως οι δεύτερες, είναι αποτέλεσμα επίπονης φροντίδας και ανάληψης τεράστιας ευθύνης.
Όμως, όσο και αν φροντίσει κανείς, όσο και αν κοπιάσει, δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ότι όλα θα πάνε κατευχήν.
Προσπαθούμε να έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και ποιότητας. Γίνεται προσπάθεια να ελέγχονται οι οικονομικές προσφορές ως προς την ποιότητά τους και την αξιοπιστία τους με κάθε δυνατό τρόπο.
Η προσπάθεια αυτή συνήθως επιτυγχάνει. Σπανιότατα έχει αποτύχει. Αλλά όταν απέτυχε, ξεσηκώθηκε μια βροντερή διαμαρτυρία.
Διότι, φαίνεται, ότι ξεχνάμε αμέσως πόσες και πόσες φορές περάσαμε καλά και προδικάζουμε τη συγκεκριμένη αποτυχία ως αποτέλεσμα έλλειψης φροντίδας.
Το κακό κάνει θόρυβο και βουητό μεγάλο. Το καλό είναι ήσυχο και για αυτό φαίνεται ότι περνάει απαρατήρητο και λησμονιέται.
Σε όλες τις προσπάθειες υπάρχουν και αποτυχίες. Είναι ανθρώπινο. Εκείνο που μετράει είναι να είμαστε σίγουροι, ότι κάποιοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για μας.
Για αυτό, όταν έρχεται η δύσκολη ώρα της αποτυχίας, έχουν περισσότερη ανάγκη στήριξης αυτοί που απότυχαν στην συγκεκριμένη προσπάθεια.
Ένας καλός λόγος συνολικής αναγνώρισης, δίνει δύναμη για κάτι καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.