Την παρουσίαση του συνδυασμού του «Η Πόλη που Αξίζουμε» αλλά και τον βασικών αξόνων του προγράμματός του για το νέο Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης.
Στο αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, που αποδείχτηκε μικρό για το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε, ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του τονίζοντας: «Θέλουμε να προστατέψουμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα, το περιβάλλον και τα πλεονεκτήματα των περιοχών μας. Εδώ έχουμε επιλέξει να ζούμε. Εδώ έχουμε επενδύσει κόπους και όνειρα. Έχουμε δικαίωμα να διασφαλίσουμε την αξία αυτής της επένδυσης. Αξία για την περιουσία μας, αξία για την καθημερινότητά μας».
Στο κρίσιμο θέμα της καθαριότητας, μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται: Η ενίσχυση του προσωπικού, του εξοπλισμού, των μέσων και του προγραμματισμού της υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να καλύπτεται πλήρως ακόμα και η πιο απομακρυσμένη περιοχή του δήμου. Η επέκταση του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αλλά και του προγράμματος κομποστοποίησης σε κάθε περιοχή, που εφαρμόζεται σήμερα πιλοτικά σε 120 νοικοκυριά στην Κηφισιά. Στόχος είναι σε ένα χρόνο με τους κομποστοποιητές που θα διανεμηθούν, αντί για τους συνηθισμένους κάδους, να  μειωθούν τα απορρίμματα και οι κάτοικοι να πληρώνουν λιγότερα τέλη, αφού θα χρεώνονται ανάλογα με τις ποσότητες που παράγει το κάθε σπίτι. Επίσης, σχεδιάζονται νέες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Στον τομέα των μετακινήσεων, της κυκλοφορίας και της στάθμευσης: Η εκπόνηση  νέας κυκλοφοριακής μελέτης για το σύνολο του νέου δήμου. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα υπάρξουν ξεχωριστές παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή για τη μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας, για τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας κ.λπ. Η επέκταση και βελτίωση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του δήμου, αλλά και η επανεξέταση των δικτύων ποδηλατοδρόμων, ειδικά στη Νέα Ερυθραία, ώστε να βελτιώνουν πραγματικά τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη. Η επέκταση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στα εμπορικά κέντρα, σε περιοχές όπου ισχύει. Η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, έπειτα από μελέτες σκοπιμότητας και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και με την αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων. Η διευκόλυνση της στάθμευσης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η μελέτη για την ανάπτυξη εσωτερικού δικτύου συγκοινωνίας, το οποίο θα συνδέει τις περιοχές μας μεταξύ τους, αλλά και με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.
Επιπλέον, διεκδικούνται δυναμικά από την Πολιτεία μια σειρά από παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τις μετακινήσεις μας, όπως είναι η κατασκευή υπογειοποιημένης επέκτασης της γραμμής του ΗΣΑΠ μέχρι την Εθνική Οδό και η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης από την Εθνική Οδό μέχρι την Αττική Οδό στο ύψος του Ηρακλείου. «Με τέτοια έργα υπάρχει ανάπτυξη και ανακούφιση των πολιτών μας και όχι με τοποθέτηση δύο μάλιστα σταθμών διοδίων στη πόλη μας, που θα αναγκάζουν τους οδηγούς να περνάνε μέσα από τις κατοικίες, αντί να διέρχονται από την εθνική οδό», τόνισε ο κ. Χιωτάκης.
Για να προστατευθεί αποτελεσματικότερα η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής μας, σχεδιάζεται: Η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με 25 επιπλέον άτομα και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για την ενίσχυση του φωτισμού σε δρόμους, πλατείες και πάρκα. Παράλληλα, το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο είναι η ενίσχυση της δύναμης των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, που βρίσκονται σε κάθε μια από τις πόλεις μας και η αύξηση των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, βασική δέσμευση του συνδυασμού είναι να ενισχυθούν οι υποδομές σε κάθε γειτονιά. Γι? αυτό και θα δοθεί προτεραιότητα: Στην ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σε όλο τον δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Εκάλη, τις Αδάμες και την Άνω Κηφισιά, όπου το πρόβλημα και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, με ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη και με νέες μελέτες για την επέκτασή τους.
Στην αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου, με πρόγραμμα διανοίξεων οδών ασφαλτοστρώσεων και επισκευών.
«Ξέρουμε καλά ότι οι πόροι της αυτοδιοίκησης θα είναι λιγότεροι στα επόμενα χρόνια και ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για την ένταξη και χρηματοδότηση τεχνικών έργων. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους. Κι αυτό θα γίνει με ώριμες μελέτες, με πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις. Έχουμε ως δήμος πιστοποίηση, τεχνική επάρκεια, ISO, αλλά και τη γνώση και την πείρα και θα πετύχουμε», δήλωσε ο Νίκος Χιωτάκης και σημείωσε επίσης: «Ένας τομέας στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός του πρασίνου. Δεσμευόμαστε να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής μας. Θέλουμε ένα Δήμο, όπου θα κυριαρχεί το πράσινο και όχι το τσιμέντο. Δίνουμε προτεραιότητα στη διαφύλαξη των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως αμιγούς και αποκλειστικής κατοικίας: στην Εκάλη, στο Μορτερό, στην Πολιτεία, στο Κεφαλάρι, στο Καστρί και όπου αλλού».

Η οργάνωση του δήμου
Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Η Πόλη που Αξίζουμε» αναφέρθηκε επίσης στη σωστή οργάνωση της λειτουργίας του νέου δήμου με προγραμματισμό για: την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού με ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του δήμου με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες εξυπηρέτησης των δημοτών, την επέκταση των σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi Fi, στο διαδίκτυο, τη δημιουργία Αυτοτελούς Εξυπηρέτησης Πολίτη με 5ψήφιο αριθμό κλήσης. Και τόνισε: «Πέρα, όμως, από μια ??Έξυπνη Πόλη??, θέλουμε και μια πόλη με αρχές. Θέλουμε ένα δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια. Θα λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και θα δίνει λόγο για τη διαχείριση και το έργο του. Για το σκοπό αυτό, υιοθετούμε νέες τεχνολογίες, αλλά και νέες διαδικασίες. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαγωνισμών για τα έργα και τις προμήθειες του δήμου, τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, την προβολή των συνεδριάσεων από την ιστοσελίδα του δήμου, μέσω web TV, τη σύνταξη Χάρτη Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων μεταξύ δήμου και δημότη, τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαφάνειας και ελέγχου της διαχείρισης του προϋπολογισμού, την αξιοποίηση του θεσμού των Επιτροπών Γειτονιάς και τον ετήσιο ανοιχτό δημόσιο απολογισμό, λογοδοσία του δημοτικού έργου».
Ο Νίκος Χιωτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο σχεδιασμό για τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων, μέσα από ετήσια προγράμματα επισκευής και συντήρησης των κτιρίων, την ολοκλήρωση των νέων σχολικών κτιρίων  στη Νέα Ερυθραία και την κατασκευή νέου Γυμνασίου στο Μορτερό, την επέκταση των ψηφιακών τάξεων σε όλα τα σχολεία κ.α. Ενώ σε θέματα πολιτισμού, οι δράσεις του συνδυασμού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Την ενίσχυση του συνόλου της πολιτιστικής δράσης που αναπτύσσεται στους σημερινούς δήμους, μέσω της λειτουργίας Πολιτιστικού Κέντρου, την ενίσχυση και την αξιοποίηση των πολιτιστικών υποδομών που υπάρχουν, όπως η Βίλα Κουτούπη στην Κηφισιά, η Βίλα Κώστα και η Βίλα Μπότση στη Νέα Ερυθραία, αλλά και τη διεκδίκηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της βίλας Καζούλη. «Κυρίαρχο πολιτιστικό στοιχείο του νέου δήμου θα είναι η διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης του τόπου μας, με έμφαση στις μικρασιατικές ρίζες της Νέας Ερυθραίας», τόνισε ο κ. Χιωτάκης.
Για την ανάπτυξη του αθλητισμού σχεδιάζεται: η συστηματική αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το δήμο, η ενίσχυση με νέα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, η αξιοποίηση της υπό ένταξη περιοχής του Μορτερό για τη συγκέντρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Νέας Ερυθραίας και τη δημιουργία κολυμβητηρίου, η στήριξη όλων και όχι η διάλυση των αθλητικών σωματείων του νέου δήμου.
«Στις 7 Νοεμβρίου δίνουμε μαζί τη μάχη για τη νίκη. Δίνουμε τη μάχη για το αύριο του τόπου μας, πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Κι από την επόμενη μέρα, χωρίς νικητές και ηττημένους, ξεκινάμε όλοι μαζί την κοινή μας πορεία. Δημιουργούμε μαζί, το Δήμο, την Πόλη και τη ζωή που Αξίζουμε», κατέληξε στην ομιλία του ο Νίκος Χιωτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.